Ciupercarie

Imagine preview
(6/10 din 5 voturi)

Acest proiect trateaza Ciupercarie.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 42 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: N. FLOREA

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 7 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

CAP. 1. - DESCRIEREA AFACERII 3
1.1. DESCRIEREA IDEII DE AFACERI 3
1.2. DESCRIEREA SOCIETATII 4
1.3. DESCRIEREA PRODUSULUI 4
1.3.1. Denumirea si incadrarea taxonomica pentru ciupercile Agaricus bisporus 5
1.3.2. Morfologia ciupercii Agaricus bisporus 5
1.3.3. Valoarea nutritiva a ciupercilor 6
1.4. FLUX TEHNOLOGIC 6
1.4.1. Microclimatul necesar dezvoltarii Agaricus bisporus 8
1.4.2. Alegerea materiilor prime si auxiliare pentru compost 9
1.4.3. Asezarea substratului nutritive 12
1.4.4. Miceliul de ciuperci si insamantarea 13
1.4.5. Sfaturi 14
1.5. UTILAJE 15
1.5.1. Sistem de ventilatie 15
1.5.2. Sistem de exhaustare 16
1.5.3. Generator de abur 16
1.5.4. Introducere, evacuare - compost 16
1.5.5. Preparare, insamantare - compost 17
1.5.6. Aparatura productie miceliu 17
1.5.7. Masini de ambalat 18
1.6. BOLI - DAUNATORI - CIUPERCI 19
1.6.1. Boli produse de virusuri 20
1.6.2. Boli produse de bacterii 20
1.6.3. Boli produse de ciuperci concurent saprofite 20
1.6.4. Boli produse de ciuperci parazite 22
1.7. LOCALIZAREA AFACERII 25
1.8. MIJLOACELE DE TRANSPORT 25
1.9. EVOLUTIA FIRMEI 26
CAP. 2. – PLAN DE MARKETING 27
2.1. DESCRIEREA PIETEI 27
2.2. DESCRIEREA SEGMENTULUI DE PIATA URMARIT 27
2.3. TRENDUL PIETEI 27
2.4. CONCURENTA SI ALTE INFLUENTE 28
2.5. STRATEGII DE MARKETING 28
2.5.1. Obiectivele politicii de pret 29
2.5.2. Strategiile de pret 29
2.5.3. Sigla 30
2.5.4. Slogan 30
2.6. IDENTIFICAREA SI ANALIZA RISCURILOR 30
2.7. ANALIZA SWOT 31
CAP. 3. – DIAGRAMA GANTT 32
ANEXE 33
CONTRACT DE VANZARE-CUMPARARE 33
CONTRACT DE ANTREPRIZA 35
CONTRACT DE LEASING 37
CONTRACT DE LEASING (completat exemplu) 40

Extras din document

Cap. 1. - DESCRIEREA AFACERII

1.1. Descrierea ideii de afaceri

O afacere la indemana oricarui mic investitor o reprezinta cultivarea ciupercilor comestibile, care se vand foarte bine la export in tarile Uniunii Europene, in special in Franta, renumita pentru multitudinea de retete dedicate apreciatelor Champignon.

Avantajul acestei afaceri il constituie particularitatile ciupercilor, care nu au nevoie de conditii speciale de crestere, nu necesita existenta unui teren agricol propriu-zis, cresc si se recolteaza in cicluri si valuri, element ce inmulteste cantitatea de ciuperci si asigura o circulatie rapida a finantelor.

In tara noastra, se cultiva doua specii de Agaricus (Champignon) si mai multe specii de Pleurotus (bureti).

Motivul pentru care am ales sa fac o afacere care sa produca specia de ciuperci CIUPERCI AGARICUS - Champignon este acela ca in tara noastra este una din cele mai consumate.

Avantajul unei “crescatorii de ciuperci” consta tocmai in faptul cã este foarte banoasa. Un alt avantaj este ca, pe baza unui plan de afaceri, oricine poate obtine un credit pentru demararea acestei activitati. De retinut, pentru cel tentat de o astfel de afacere, este faptul ca cererea de ciuperci pe piata este tot mai mare, iar pretul de vanzare al ciupercilor este similar (daca nu chiar mai mare) cu cel al carnii. De asemenea, cererea de ciuperci pe piata romaneasca este mai mare decat oferta intr-un raport de 100 la 1,3. Unul dintre primele avantaje ale unei afaceri cu ciuperci este piata larga pe care se poate “misca” investitorul: ciupercile sunt cerute de catre agenti economici, fiind produse bine vandute in magazine, supermarket-uri, pizzerii, cantine, restaurante, fabrici de conserve. Un factor demn de luat in seama este numarul tot mai mare de persoane vegetariene din Romania.

1.2. Descrierea societatii

Societatea „Champignon SRL” este o societate care va avea un unic actionar, aceasta va avea sediul social in Comuna Valea Lupului, deoarece taxele sunt mai mici. Fondurile firmei sunt proprii, dar se va apela si la ajutorul rudelor, dar si al bancilor. De la acestea se vor contracta credite pe permen mediu si lung, punandu-se gaj bunurile firmei.

Firma va avea 2 specialisti in domeniul ciupercilor, angajati pentru a achizitiona si ulterior pentru a fabrica compostul. Acestia vor fi ajutati de catre 6 angajati, pentru inceput.

1.3. Descrierea produsului

Ciupercile champignon necesita un substrat organic, existand riscul unor contaminari rapide cu daunatori, a caror actiune reduce semnificativ productia, diminuand profitul.

Prin asistenta oferita vom alege impreuna varianta optima de obtinere a unui compost de calitate, in functie de materiile prime utilizate.

Cultura ciupercilor din specia Agaricus - Champignon, s-a axat in tara noastra, preponderent pe cultura ciupercii Agaricus Bisporus, raspandita sub denumirea de “champignon”, insa foarte profitabile s-au dovedit si Agaricus Edulis, si Agaricus Blazei.

Cresterea ciupercilor champignon este o afacere deosebit de rentabila, cu desfacere asigurata atat la restaurante si magazine de specialitate, cat si industrial.

Agaricus Bisporus este o ciuperca de cultura, alba sau crem, cu un regim termic criofil, necesitand la fructificare, temperaturi relativ scazute, in marja a 12°-18° C. Cu sprijinul mai multor producatori de miceliu, care au insitat pe aceasta specie, a reusit sa detina suprematia productiei din familia Agaricus, in ciuda costurilor relativ ridicate pentru mentinerea temperaturii scazute, fata de Agaricus Edulis si a calitatilor inferioare fata de Agaricus Blazei .Cresterea ciupercilor champignon reprezinta inceputul unor afaceri cu ciuperci de succes.

Agaricus Edulis, este o ciuperca de cultura, de culoare alba, termofila, cunoscuta sub denumirea de “Bulgare de zapada”, datorita faptului ca suprafata palariei este neteda, cuticula fara scuame, necesitand la fructificare temperaturi mai ridicate fata de Bisporus, in marja a 23° – 25° C. prezinta un randament mai ridicat in privinta costurilor, fata de Bisporus, fiind si mai rezistenta ca aceasta la virusuri .Se recomanda in afaceri cu ciuperci.

Agaricus Blazei, este o ciuperca alba, termofila, are suprafa neteda, fara scuame, palaria prezentand unele neregularitati si o mica concavitate in centru, aspect ce o deosebeste la prima vedere de Bisporus si Edulis, necesitand temperaturi ideale intre 21° –26° C .

Este cunoscuta sub denumirea de “God’s Mushroom”, zeul ciupercilor, datorita proprietatilor medicinale vestite ce i se atribuie, din vechi timpuri, in Brazilia si Japonia.

La noi in tara, in prezent nu se cultiva, fiind o reala preocupare pentru noi, si un success garantat pentru cultivatorii care dau dovada de initiativa, asigurand un succes in afaceri.

Fisiere in arhiva (1):

  • Ciupercarie.doc