Compania Hewlett-Packard (HP)

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 3360
Mărime: 43.49KB (arhivat)
Publicat de: Diana B.
Puncte necesare: 7
Materie: Proiectarea structurilor socio-tehnice

Extras din proiect

Compania Hewlett-Packard, cunoscută și sub numele de HP, este o companie de IT cu sediul în Palo Alto, California, SUA. Compania este specializată în producerea calculatoarelor personale, laptopuri, servere, imprimante, produse soft etc.

HP este cel mai mare vânzător din lume de calculatoare personale de tip PC, depășindu-l pe rivalul său DELL, în conformitate cu cercetările companiilor Gartner și IDC. De asemenea, HP, ocupă locul 5 în topul celor mai mari companii globale de producere de software.

- Istoricul companiei:

Compania a început într-un garaj, în apropiere de regiunea Palo Alto, fiind fondata de William (Bill) Hewlett și David (Dave) Packard. Aceștia au fost susținuți să înceapă afacerea de profesorul lor de la Universitatea Stanford, Frederick Terman.

Parteneriatul a fost oficiat la 1 ianuarie 1939 cu o investiție de 538 dolari. Hewlett și Packard au aruncat o monedă pentru a decide cum va fi numită compania Hewlett-Packard sau Packard-Hewlett. Packard a câștigat la aruncarea monedei, dar totuși și-a numit întreprinderea de fabricație electronică "Hewlett-Packard Company".

Dintre numeroasele lor proiecte, primul lor succes financiar a fost un oscilator de precizie, modelul HP200A. Acest lucru le-a permis să vândă oscilatorul la prețul de 54,40 $ SUA, în timp ce concurenții lor vindeau oscilatoare mai puțin stabile cu 200 $. Modelul 200 a fost produs până în 1972 fiind probabil cel mai mare interval de vânzare a unui dispozitiv electronic.

Primul client al companiei a fost Walt Disney, care a procurat opt oscilatoare de tip 200B, pentru a le utiliza la certificarea sistemului de sunet , instalat în cinematografe pentru filmul Fantasia.

În anul 2015 a fost împărțită în două companii diferite și anume: HP Inc. și. Hewlett Packard Enterprise Divizarea companiilor a fost făcută cu scopul de a inova produsele și serviciile oferite de aceasta, de asemenea, loggo-ul său făcând aluzie pe langă numele celor doi fondatori si la sintagma HUMAN PROGRESS. Hewlett Packard Enterprise se concentrează în prezent pe servicii tehnologice și dezvoltarea gamelor de produse în timp ce HP Inc. se ocupă de producția și valorificarea produselor companiei pe piață.

- Misiunea Companiei HP

Misiunea HP este de a inventa tehnologii și servicii care sa aducă valoare firmelor, să creeze beneficii sociale și să îmbunătățească viața clienților. HP dedică în jur de 3,5 miliarde de dolari anual pentru cercetarea și dezvoltarea produselor, soluțiilor si tehnologiilor noi. Supremația mărcii poate fi asigurată numai prin furnizarea celor mai înalte standarde în materie de produse, soluții și nu în ultimul rând de servicii destinate clientilor.

- Politica de vânzări:

Politica companiei HP este îndreptată catre client, oferindu-i o calitate superioară. Specializarea în crearea clientelei și sprijinirea acesteia reprezintă puncte esentiale în succesul obținut de-a lungul timpului.

- Obiectivele companiei HP

Printre obiectivele companiei HP se numară:

Fidelitatea clienților, determinată de costul total competitiv al calității, inovării și perofrmanțelor tehnologice ce stau la baza produselor companiei, precum și modul acesteia de a conduce afacerile. Este esențial pentru orice companie sa înțeleagă nevoile clienților pentru a le putea furniza soluții care să se regasească în atingerea obictivelor lor.

Păstrarea poziției de lider pe piață, prin furnizarea în mod continuu de produse, servicii și soluții utile și semnificative pe piețele existente și extinderea în zone noi ce își desfășoară activitatea în mare parte pe baza tehnologiilor software și a competențelor specifice companiei.

Dezvoltare, prin intermediul instrumentelor de marketing pentru a prospecta piața dar și pentru a cunoaște consumatorii, cu scopul de a dezvolta si realiza produse, servicii și solutii inovatoare care să satisfaca necesitatile clienților, dar și pentru a păstra poziția de ,,lider de piață”

Angajamentul salariatului, prin încurajarea angajaților sa ia parte la succesul companiei, furnizarea posibilitatilor de angajare pe baza performanței; crearea unui mediu de lucru incitant, creativ și bazat pe colegialitate care valorifica diversitatea dar și recunoaste contribuțiile individuale.

Capacitatea de conducere - formarea de lideri la orice nivel, lideri ce vor fi responsabili de obținerea rezultatelor în afaceri și de reprezentarea valorilor companiei.

Preview document

Compania Hewlett-Packard (HP) - Pagina 1
Compania Hewlett-Packard (HP) - Pagina 2
Compania Hewlett-Packard (HP) - Pagina 3
Compania Hewlett-Packard (HP) - Pagina 4
Compania Hewlett-Packard (HP) - Pagina 5
Compania Hewlett-Packard (HP) - Pagina 6
Compania Hewlett-Packard (HP) - Pagina 7
Compania Hewlett-Packard (HP) - Pagina 8
Compania Hewlett-Packard (HP) - Pagina 9
Compania Hewlett-Packard (HP) - Pagina 10
Compania Hewlett-Packard (HP) - Pagina 11
Compania Hewlett-Packard (HP) - Pagina 12
Compania Hewlett-Packard (HP) - Pagina 13
Compania Hewlett-Packard (HP) - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Compania Hewlett-Packard (HP).docx

Te-ar putea interesa și

Brief de agenție - HP

Compania HP a fost fondata in 1939, de catre doi colegi de grupa de la Universitatea Standford: Bill Hewlett si Dave Packard. Primul produs al...

Realizarea unui sistem informatic privind activitatea de comerț

CAPITOLUL 1. COMERŢUL ELECTRONIC, AFACERILE ELECTRONICE PE INTERNET ŞI MAGAZINELE VIRTUALE Odată cu dezvoltarea Internetului un nou tip de...

Hewlett Packard

1. ISTORIC Anii 1930 - In anul 1934, Bill Hewlett si Dave Packard ,colegi de grupa la Universitatea Standford , au fost într-o excursie la pescuit...

Studiu de Caz - Brand HP

Istoria companiei William (Bill) Hewlett şi David (Dave) Packard ambii au absolvit în domeniul ingineriei electrice la Universitatea Stanford în...

Fișa produsului - siguranța și securitatea utilizatorului - HP ENVY 17

Scurt istoric: William (Bill) Hewlett .i David (Dave) Packard - ambii au absolvit ingineria electrica la Universitatea Stanford în 1934. Compania...

E-Business și e-Commerce

Sistemul Internet este marcat, in zilele noastre, de o dezvoltare uimitoare si ofera, astfel, noi dimensiuni de extindere a oportunitatilor de...

E-business în Turism

Generalitati Conceptul de e-business s-a nascut cu mult înainte de aparitia Internetului. Înca din anii '70, domeniul afacerilor asistate de...

Outsourcing în România - studiu de caz Accenture - HP inc

INTRODUCERE În ultimele două decenii s-a remarcat o preocupare a întreprinderilor globale de a reduce costurile operaționale, fapt care a...

Ai nevoie de altceva?