Comportament organizațional - Dedeman

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 1930
Mărime: 10.76KB (arhivat)
Publicat de: Dragomir Marian
Puncte necesare: 7
FACULTATEA DE ECONOMIE SI ADMINISTREAREA AFACERILOR UNIVERSITATEA “AL.I.CUZA” IASI

Extras din proiect

1.Descrierea organizatiei

DEDEMAN este numele uneia dintre cele mai importante lanturi de magazine si depozite de materiale de constructii si amenajari interioare din tara,precum si al celei mai importante fabrici de mobila.Compania Dedeman s-a infiintat in 1992 si pe parcursul celor 16 ani de existenta a reusit sa deschida 21 magazine,in momentul de fata aflandu-se in plin proces de extindere.Venind in intampinarea exigentei clientilor sai,Dedeman reprezinta intesesele a peste 100 de firme din Italia,Franta,Spania,Polonia,Slovacia,Germania si Romania si distribuie produsele celor mai importanti producatori autohtoni de instalatii,materiale de constructii,amenajari interioare si amenajari exterioare.

Compania a reusit sa realizeze in Romania stilul de vanzare supermagazin-depozit,prin crearea unui spatiu unic,cu o diversitate mare de standuri specificate pe productie sau pe industrie.

Activitatea de baza a grupului este insa reteaua de magazine de materiale de constructii si amenajari interioare,care reprezinta,potrivit oficialilor,mai mult de jumatate din activitate.

In reteua Dedeman se pot gasi peste 40000 articole din gama instalatii termice,sanitare,gaz,canalizari,instalatii electrice,materiale pentru amenajari interioare,materiale de constructii,echipament de protectie,materiale pentru curatenie,articole de gradina,dar si mobila de cea mai buna calitate.

Vizitand centrele comerciale se poate remarca posibilitatea alegerii produselor dorite pe baza recomandarilor puse la dispozitie de personalul specializat.

Inca de la infiintare Dedeman a manifestat o preocupare pentru selectarea unui personal calificat.In prezent grupul Dedeman are peste 1000 angajati care formeaza o familie,care,cu entuziasm,competenta si profesionalism lucreaza pentru atingerea obiectivelor firmei.

Niveluri ierarhice si structura organizatorica:

DIRECTOR GENERAL

Director de vanzari

Director de personal

Director marketing

Vanzari

Concentrare-dezvoltare

Finante-contabilitate

Comunicare si relatii publice

Marketing

Credite si consum

Juridic

Structura organizatorica a firmei Dedeman a fost elaborata astfel incat sa permita realizarea strategiei firmei,pe de o parte,cat si o eficienta comunicare inter si intre grupuri,prin definirea cat mai clara a canalelor de comunicatii,pe de alta parte.Pozitia mea in aceasta firma este la nivelul “Vanzari”,postul meu fiind de sef de raion.Sarcinile mele pe acest post sunt de a concilia clientii pe gama de produse de care raspund,merchantiza produsele,aproviziona raionul cu necesarul de produse si de a face comenzi catre furnizori.

2.Personalitatea

Cristina

Este o persoana cu un caracter paternic,cateodata chiar impunatoare si ii place sa-si sustina parerile,mai ales atunci cand are dreptate.Priveste lucrurile ca atare,nu are incredere in spusele celorlalti si doreste sa se convinga de veridicitatea acestora cu ajutorul persoanelor cu care colaboreaza.Este o persoana foarte buna la cooperare,observare si deschisa la comunicare.

Atunci cand este implicata intr-un proiect,creaza situatii de asa natura incat sa-i faca pe cei din jur sa se simta bine si sa nu fie intr-o situatie stresanta.Are un simt al umorului foarte dezvoltat si este o adepta a grupului,practica,ferma si increzatoare.

In situatii stresante create,nu actioneaza impulsiv,este controlata,stapana pe sine,autodisciplinata.Cristina este o persoana extrovertita,fapt care este dovedit in cele scrise mai sus,de asemenea este deschisa la nou si in multe situatii in care ne-am confruntat opiniile a dat dovada de stabilitate emotionala.

Monica

Monica este o persoana plina de viata,deschisa spre comunicare si in acelasi timp este un om sensibil.Este o persoana extroverta deoarece este directa,spune tot ce gandeste pentru a-si sustine ideile si combate cu fermitate ideile pe care le considera gresite ale celorlalti,dar accepta opiniile altora daca sunt argumentate plauzibil.Este o persoana cooperanta deoarece asculta si combina ideile sale cu ale celorlalti pentru un rezultat cat mai bun.

Monica este responsabila,nu lipseste niciodata de a munca,dar ii asociez si defectul lipsei de punctualitate deoarece de multe ori intarzie cam 5-10 minute.

In concordanta cu baza teoretica,pe Monica am incadrat-o in segmentul personalitatii senzitiv-emotional,iar dupa spusele ei si mai ales din discutiile noastre are un loc al controlului extern.O caracterizez ca o persoana de tip A pentru ca este nerabdatoare si doreste sa realizeze obiectivele cat mai bine.Ea se afla mereu in contradictie cu ceilalti,dar aduce idei noi si ajuta la o imagine a situatiilor.

Preview document

Comportament organizațional - Dedeman - Pagina 1
Comportament organizațional - Dedeman - Pagina 2
Comportament organizațional - Dedeman - Pagina 3
Comportament organizațional - Dedeman - Pagina 4
Comportament organizațional - Dedeman - Pagina 5
Comportament organizațional - Dedeman - Pagina 6
Comportament organizațional - Dedeman - Pagina 7
Comportament organizațional - Dedeman - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Comportament Organizational - Dedeman.doc

Alții au mai descărcat și

Motivarea personalului - studiu de caz la firma SC Altex România SRL

Introducere Am ales drept temă de dezbătut motivarea personalului pentru firmă S.C.ALTEX ROMANIA S.R.L, deoarece aceasta este una din marile firme...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Comportament Organizațional

Comportamentul organizational se refera la ceea ce se întâmpla în organizatii. Pare destul de simplu pentru ca fiecare dintre noi face parte,...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

S.C. Dedeman S.R.L.

Lucrarea aleasa consta in masurile pe care le ia un manager in vederea optimizarii productivitatii muncii, dar si in vederea stabilirii corecta si...

Ai nevoie de altceva?