Comunicare și decizie managerială

Proiect
8.3/10 (3 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 38 în total
Cuvinte : 19316
Mărime: 114.66KB (arhivat)
Puncte necesare: 10
Universitatea „ Stefan cel Mare” Suceava Facultatea de Stiinte Economice si Administratie Publica

Cuprins

  1. S.C. Internaţional S.A. 2
  2. Prezentare Generală A Societăţii 2
  3. Scurt Istoric 2
  4. Caracteristici Constructive 2
  5. Obiectul De Activitate 2
  6. Piaţa S.C. Internaţional S.A. - Oferta Hotelului 2
  7. Definirea Si Importanta Structurii Organizatorice 3
  8. Structura Organizatorică- Aspecte Generele 3
  9. Elemente Componente Ale Structurii Organizatorice: 3
  10. Principii Care Stau La Baza Elaborării Structurii Organizatorice 4
  11. Importanţa Structurii Organizatorice 4
  12. Conducerea S.C. Internaţional S.A. 6
  13. Directorul General 6
  14. Directorii De Departament 6
  15. Departamentul De Cazare 6
  16. Departamentul De Marketing Şi Vânzări 6
  17. Departamentul Administrativ-financiar 6
  18. Departamentul De Întreţinere Şi Pază 6
  19. Departamentul Resurse Umane 7
  20. Personalul Societăţii 7
  21. Arta De A Conduce Oameni 8
  22. Insusirile Managerului Eficient 8
  23. Comunicarea Organizaţională 9
  24. Funcţiile Organizaţionale Ale Comunicării 10
  25. Reţelele De Comunicare În Organizaţie 10
  26. Modalităţi De Comunicare Organizaţională 11
  27. Noile Tehnologii Şi Comunicarea Organizaţională 13
  28. Categorii De Comunicare Organizaţională 13
  29. Forme De Comunicare 16
  30. Roluri În Comunicare 18
  31. Efectele Comunicării La Nivel Individual Şi Organizaţional 18
  32. Strategii De Comunicare 18
  33. Programe De Comunicare 19
  34. Documente De Bază În Comunicarea Organizaţională 19
  35. Tipuri Speciale De Comunicare În Cadrul Grupului De Muncă 19
  36. Posibilităţi De Creştere A Eficienţei Procesului De Comunicare 20
  37. Procesul Decizional 20
  38. Decizia În Context Organizaţional 20
  39. Etapele Procesului Decizional 23
  40. Contextul/Componentele Procesului Decizional 27
  41. Tipologia Proceselor Decizionale 27
  42. Peter Drucker Despre Decizia Eficientă 28
  43. Bibliografie 31

Extras din proiect

Prezentare generală a societăţii

Scurt istoric

International s-a constituit ca societate comerciala in anul 1990, avind ca obiect de activitate prestarea serviciilor de cazare, alimentatie publica si agrement. Infiintarea Societatii a avut loc in urma reorganizarii Oficiului Judetean de Turism Prahova, in conformitate cu strategia Ministerului Comertului si Turismului din anul 1990. Dupa infiintare, Societatea a functionat cu un numar de 9 subunitati: 2 complexe hoteliere ("International" si "Paltinis"), 1 motel ("Izvorul Rece") si 6 vile ("Bistrita", "Brazi", "Frasin", "Mesteacanul", "Micsunica" si "Stejarul"). Din patrimoniul societatii a fost instrainat motelul Izvorul Rece iar vila Micsunica a fost revendicata si cedata vechiului proprietar.

Caracteristici constructive

Clădirea a fost construită în anul 1983 cu destinaţia de hotel turistic de categoria I (în prezent la categoria de 4 stele), cu o suprafaţă construită de 1.763,52 m.

Hotelul are o înălţime totală maximă de 35 m şi este alcătuit din subsol, parter, mezanin, etaj tehnic, 7 nivele de cazare si cu nivel mansardat cu alte destinaţii.

La subsolul hotelului se găsesc depozitele de alimente, ambalaje, camere frigorifice, diferite ateliere, spălătorie, vestiarele personalului, centrale de ventilaţie şi o sală de conferinţe cu acces separat pe o scară în spirală ce urcă prin recepţie la restaurant.

La parter se găsesc recepţia hotelului cu holul de primire, cofetăria, laboratorul de cofetărie, spaţiile comerciale şi barul de zi. Deasupra recepţiei, la mezanin sunt cele două săli de restaurant, cu anexele aferente: bucătărie, oficiu, depozite, spălător, camera frigorifică. Cele 7 nivele de cazare au în total 180 de camere cu grup sanitar propriu.

La nivelul 1 se găsesc birourile S.C. Internaţional S.A., iar nivelul 8 este mansardat şi cuprinde o sală cu diferite destinaţii-recepţii, conferinţe, simpozioane. Structura de rezistenţă este realizată din diafragme, cadre din stâlpi şi grinzi din beton armat turnate monolit.

Clădirea este dotată cu două lifturi pentru turişti, unul pentru personalul hotelului ce porneşte din subsol şi urcă până la ultimul nivel, şi lift de marfă, de la subsol până la mezanin.

Hotelul este prevăzut cu 6 scări de acces, finisate corespunzător destinaţiei. Camerele şi holurile comune nivelelor de cazare sunt mochetate, iar tâmplăria exterioară din PVC, cea interioară din lemn, terasele cu mozaic simplu.

Acoperişul este realizat în stilul concepţiei montane (la cote variabile) din forme cu învelitoare din tablă cutată zincată. Restaurantul are pardoseala mochetată, la recepţie mozaic veneţian şi mochetă, iar restul spaţiilor mozaic simplu.

Încălzirea întregii clădiri este asigurată de centrala termică proprie o hotelului Internaţional.

Obiectul de activitate

Societatea Comercială a fost înfiinţată prin H.G. nr. 1041/24.09.1990 în conformitate cu prevederile Legii nr 15/1990 privind neorganizarea unităţilor de stat în societăţile comerciale pe acţiuni S.C. International S.A. Sinaia a fost înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului cu numărul J 29 / 380 / 30.04.1991, Cod unic de înregistrare 1330317, atribut fiscal R.

Piaţa S.C. Internaţional S.A. - Oferta Hotelului

Hotelul „Internaţional” pune la dispoziţia vizitatorilor săi 171 spaţii de cazare. Camerele single, double şi cele 4 apartamente de lux au fost pregătite de designeri într-o multitudine de suprafeţe şi culori care să satisfacă orice solicitare.

Pe lângă room service permanent, clienţii au acces la salonul de frumuseţe, la parcarea cu pază şi la serviciile de spălătorie. Hotelul mai dispune de un video-bar, o cofetărie şi un club internet.

Hotelul „Internaţional” oferă condiţii ideale nu numai pentru relaxare şi agrement dar şi pentru activităţi de afaceri.

Cu intenţia de a-i convinge pe clienţii săi că plăcutul se poate îmbina cu utilul, hotelul oferă oamenilor de afaceri un Centru de Conferinţe, compus din: -10 săli cu o capacitate cuprinsă între 10-200 persoane, şi o suprafaţă totală de cca. 700 m;-spaţii multifuncţionale cu o suprafaţă de cca. 1000 m, unde sunt organizate 3 saloane destinate banchetelor şi altor tipuri de reuniuni, 1 salon pentru reuniuni restrânse şi 2 spaţii expoziţionale în holul de la parter şi în cel de la mezanin.

Centrul de Conferinţe oferă toate condiţiile desfăşurării unor evenimente în cele mai bune condiţii: mobilier adecvat, pereţi izolaţi fonic, kit-uri de conferinţe, asistenţă tehnică, acces la Internet. Hotelul mai pune la dispoziţia celor interesaţi şi un E-bussines Centre, unde clienţii corporate şi persoanele private pot accesa Internetul în condiţii optime.

Organigrama este o diagramă care prezintă liniile generale ale structurii organizatorice a unei firme.

Organigrama ilustrează principalele posturi si departamente în firmă, indică modul în care posturile sunt grupate în unităţi specifice, relaţiile de subordonare de la cel mai jos la cel mai înalt nivel

Fiecare persoană din firmă poate identifica şeful direct şi linia de autoritate până la nivelul managerial de vârf.

Analizând organigrama remarcam ca activităţile necesare a fi realizate de societate pentru atingerea obiectivelor ei , determina necesitatea existentei unor compartimente specializate care sa le îndeplinească.

In cadrul acestei structuri, compartimentele funcţionale care dispun de autoritate in domeniul lor de specialitate colaborează cu compartimentele ierarhice pana la conducerea societatii.

Definirea si importanta structurii organizatorice

Structura organizatorică- Aspecte generele

- reprezintă procesul de proiectare a structurii organizatorice pentru o întreprindere;

- cuprinde ansamblul posturilor şi compartimentelor;

- modul în care sunt constituite şi grupate;

- precum şi legăturile ce se stabilesc între ele în scopul realizării obiectivelor întreprinderii;

- are la bază rezultatele organizării procesuale: funcţiunile, activităţile, atribuţiile şi sarcinile, pe care le încadrează în structuri organizatorice adecvate fiecărei întreprinderi în parte.

Principala expresie a organizarii structurale o constituie structura organizatorica.

Structura organizatorică a firmei reprezintă ansamblul persoanelor, al subdiviziunilor organizatorice şi al relaţiilor dintre acestea, astfel constituite şi reglementate încât să asigure premisele organizatorice necesare obţinerii performantelor dorite. În cadrul structurii organizatorice a firmei deosebim două componente principale:

•structura managerială;

•structura de producţie.

Structura managerială reprezintă ansamblul managerilor de nivel superior şi al subdiviziunilor organizatorice prin ale caror decizii şi acţiuni se asigură condiţiile manageriale, economice, tehnice, de personal, etc. necesare desfaşurării activităţii firmei. Structura managerială este formată din organismele de management participativ, managerul general şi adjunctii săi, compartimentele funcţionale şi de concepţie constructivă şi tehnologică.

Structura de producţie este alcatuită din totalitatea subdiviziunilor organizatorice ale firmei, în cadrul cărora se desfasoră activităţile operaţionale, în principal de producţie. Structura organizatorică a firmei este expresia resurselor umane, materiale, financiare şi informaţionale incorporate şi a caracteristicilor mediului în care acestea îsi desfasoara activitaţile. Analitic, elementele endogene şi exogene firmei, care se referă la caracteristicile organizarii structurale, pot fi individualizate sub forma variabilelor organizaţionale. Pentru împărţirea unei organizaţii în grupuri sau unităţi de muncă, trebuie să se ţină cont de faptul că este importantă gruparea oamenilor în aşa fel încât să fie asigurate comunicarea, coordonarea şi cooperarea dintre oameni şi împărtăşirea unor obiective şi resurse comune.

Preview document

Comunicare și decizie managerială - Pagina 1
Comunicare și decizie managerială - Pagina 2
Comunicare și decizie managerială - Pagina 3
Comunicare și decizie managerială - Pagina 4
Comunicare și decizie managerială - Pagina 5
Comunicare și decizie managerială - Pagina 6
Comunicare și decizie managerială - Pagina 7
Comunicare și decizie managerială - Pagina 8
Comunicare și decizie managerială - Pagina 9
Comunicare și decizie managerială - Pagina 10
Comunicare și decizie managerială - Pagina 11
Comunicare și decizie managerială - Pagina 12
Comunicare și decizie managerială - Pagina 13
Comunicare și decizie managerială - Pagina 14
Comunicare și decizie managerială - Pagina 15
Comunicare și decizie managerială - Pagina 16
Comunicare și decizie managerială - Pagina 17
Comunicare și decizie managerială - Pagina 18
Comunicare și decizie managerială - Pagina 19
Comunicare și decizie managerială - Pagina 20
Comunicare și decizie managerială - Pagina 21
Comunicare și decizie managerială - Pagina 22
Comunicare și decizie managerială - Pagina 23
Comunicare și decizie managerială - Pagina 24
Comunicare și decizie managerială - Pagina 25
Comunicare și decizie managerială - Pagina 26
Comunicare și decizie managerială - Pagina 27
Comunicare și decizie managerială - Pagina 28
Comunicare și decizie managerială - Pagina 29
Comunicare și decizie managerială - Pagina 30
Comunicare și decizie managerială - Pagina 31
Comunicare și decizie managerială - Pagina 32
Comunicare și decizie managerială - Pagina 33
Comunicare și decizie managerială - Pagina 34
Comunicare și decizie managerială - Pagina 35
Comunicare și decizie managerială - Pagina 36
Comunicare și decizie managerială - Pagina 37
Comunicare și decizie managerială - Pagina 38

Conținut arhivă zip

  • Comunicare si Decizie Manageriala.doc

Alții au mai descărcat și

Eficiența activității firmei prin imagine și comunicare

INTRODUCERE În ţara noastră, în Micul dicţionar enciclopedic, managementul se defineşte ca fiind: 1) activitatea sau arta de a conduce; 2)...

Comunicarea Managerială

Capitolul I Ce este comunicarea managerială 1.1 Ce este comunicarea și ce importanță are în management Comunicarea este prezentă in tot ce facem...

Adoptarea Deciziilor în Condiții de Risc

1.Decizia – elemente teorerice DECIZIA poate fi definită ca un proces raţional de alegere a unei soluţii, a unei linii de acţiune dintr-un numar...

Comunicarea managerială

. COMUNICAREA CA PROCES GENERAL Scurt istoric al dezvoltării comunicării umane La început, oamenii vorbeau prin intermediul semnelor şi...

Comunicare Managerială

Comunicarea managerială, ca ramură relativ nouă a managementului pune la dispoziţia managerilor mijloace rafinate de acţiune în vederea...

Comunicarea Deficitară între Manageri și Subalterni

Plan de training Training: Comunicarea manageri-subalterni Dată/Timp: 27.04.2014/ 10:00-16:00 Responsabil: Violeta Radu Obiective:...

Procesul de Comunicare

Introducere Pentru managerul de succes comunicarea este o stare de spirit și un instrument; el petrece între 55-95% din timp vorbind, ascultând,...

Comunicare managerială

Comunicarea nonverbală sau limbajul trupului este o formă importantă de comunicare, un limbaj natural, inconstient, care transmite sentimentele si...

Te-ar putea interesa și

Performanța Managerială în Firmele Românești

INTRODUCERE Perioada ultimului deceniu a mediului economic din România a fost caracterizată de apariţia pe scară largă a societăţilor comerciale...

Comunicare și Cultură Organizațională

Moto „Majoritatea oamenilor culţi îşi vor folosi ştiinţa ca membrii unor organizaţii. De aceea, omul cult va trebui să fie pregătit să trăiască...

Comunicarea în cadrul organizației

CAPITOLUL I “Cuvântul conţine un ce sfânt care ne interzice să facem din el un joc al hazardului.” (Baudelaire) COMUNICARE ŞI CONDUCERE 1.1....

Situațiile Financiare Întocmite de Agenții Economici și Analiza Activității pe Baza Acestora

Introducere Din antichitate ne-au parvenit diferite liste de cheltuieli sau de provizii, fără ca ele să fie componente ale unui sistem contabil...

Comunicarea Organizațională

COMUNICAREA ORGANIZAŢIONALĂ Comunicarea oferă posibilităţi în viaţa socială, implicit în cea organizaţională, ea jucând un rol imens în existenţa...

Comunicarea cu consumatorii

CAPITOLUL I : - NOŢIUNEA DE COMUNICARE - Din punct de vedere istoric termenul ‘’a comunica’’ este legat de cuvântul‘’comun’, el derivă din...

Caracteristicile Generale ale Managementului și Culturii Nipone

MANAGEMENTUL JAPONEZ 1.Introducere In prezent, conceptiile si instrumentarul de management cel mai frecvent studiate, adaptate si adoptate,...

SC Danubius SA

„Confortul dumneavoastră este prioritatea noastră!” 1. Sumar Crearea unei unităţi hoteliere este un lucru destul de dificil, de asemenea şi...

Ai nevoie de altceva?