Conflictele Interpersonale - Studiu de Caz - Banca Transilvania

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Conflictele Interpersonale - Studiu de Caz - Banca Transilvania.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 12 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

PREZENTAREA BANCII 3
Obiectul de activitate 3
Structura organizatorică a bancii 4
Conducerea bancii 4
Conducerea 5
Prezentarea compartimentului 6
Relatiile formale dintre persoane 6
INTERPRETAREA CHESTIONARULUI 7
PREZENTAREA CONFLICTULUI 9
Cauze 10
Obiectul conflictului 10
Miza conflictului 11
REZOLVAREA CONFLICTULUI 11
Strategii si tacici folosite 11
Strategii si tactici recomandate/ posibile pentru rezolvare 12
Consecintele conflictului si ale modului de solutionare asupra activitatii bancii 12

Extras din document

PREZENTAREA BANCII

Banca Transilvania (abreviat BT) este o instituţie bancară cu sediul la Cluj-Napoca în România. Banca fost înfiinţată în luna decembrie a anului 1993, la Cluj-Napoca, de câţiva oameni de afaceri clujeni, cu 2 miliarde lei capital social, din care 79% român şi 21% străin. În august 2007, BT ocupa locul cinci în topul băncilor româneşti în funcţie de active cu 3,14 mld. euro, şi poziţia a patra în ceea ce priveşte numărul de filiale. În 2007, Banca Transilvania a înfiinţat prima sucursală în afara României, la Nicosia în Cipru. Potrivit preşedintelui Consiliului de Administraţie al băncii, Horia Ciorcilă, Banca Transilvania are în vedere intrarea pe piaţa Republicii Moldova ca una dintre variantele de extindere pentru continuarea creşterii dupa 2008. Ideea intrării în Moldova a fost susţinută şi de Roberto Marzanati, vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie şi reprezentant al BERD ca acţionar principal al bănci.

Obiectul de activitate

Deschidere de conturi curente si conturi de depozit in lei si in valuta, efectuarea de incasari si plati prin aceste conturi; acordarea de credite in lei si valuta; emiterea si primirea de cecuri sau documente de plata; acceptarea de efecte de comert si efectuarea de operatiuni de scont; efectuarea de operatiuni de plasament, subscriere, gestionare si de pastrare de titluri si alte valori, etc. Principalele servicii oferite clientilor sunt: o gama larga de depozite (flexibil cu dobanda fixa, variabila si bonificata, revolving); certificate de depozit cu discount; cecuri de calatorie; banca de decontare, depozitar si agent custode pentru valori mobiliare tranzactionate pe Rasdaq; banca de decontare pentru tranzactiile efectuate pe Bursa de Valori; tranzactii internationale, scrisori de garantie, consultanta financiara.

Structura organizatorică a bancii

Nivelele organizatorice de baza ale bancii sunt reprezentate de centrala si unitatile operative.Centrala reprezinta nucleul institutiei si ii revin in principal atribute de organizare, indrumare, coordonare si control a activitatii bancii avand sarcina de a asigura o evolutie normala a bancii sub aspectul incadrarii in reglementarile si uzantele specifice bancare. Structura Centralei Bancii este redata in Organigrama bancii. Ea are in vedere prevederile din Statutul bancii, precum si posibilitatile de grupare a activitatilor pe fluxuri si functiuni si control al riscului bancar.Reteaua unitatilor operative este formata din : sucursale regionale, sucursale locale, agentii, puncte de lucru si puncte de schimb valutar. Unitatile operative sunt organizate pentru activitatea bancara destinata clientilor corporativi si cea de retail si le revine sarcina de a organiza si derula nemijlocit operatiuni bancare cu clientii.

Conducerea bancii

Conducerea strategica a bancii este asigurata de catre Adunarea generala a actionarilor. Principala sarcina este aceea de a stabilii obiective organizationale strategice si de a aloca resursele necesare infaptuirii acestora. Atributiile adunarilor generale ordinare si extraordinare sunt cele mentionate expres in legislatia specifica in vigoare si actul constitutiv al bancii.

Administrarea bancii este infaptuita de catre Consiliul de Administratie care este ales de Adunarea Generala a Actionarilor si raspunde pentru modul in care ii sunt transpuse in practica hotararile. Principala sarcina a Consiliului de Administratie este de a indruma si coordona activitatea bancii intre doua adunari generale. De asemenea intreprinde analize si stabileste programe pe subintervale ale anului de gestiune, cu scopul de a asigura o evolutie corespunzatoare a bancii pe piata. Atributiunile Consiliului de Administratie sunt mentionate in mod expres in statutul bancii, legea societatilor comerciale (31/1990), reglementarile interne ale bancii si reglementarile Bancii Nationale a Romaniei.

Fisiere in arhiva (1):

  • Conflictele Interpersonale - Studiu de Caz - Banca Transilvania.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA BABEŞ BOLYAI, ŞTIINŢE ECONOMICE ŞI GESTIUNEA AFACERILOR MARKETING, GRUPA