Conflictele interpersonale - studiu de caz Google

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 4873
Mărime: 658.08KB (arhivat)
Publicat de: Paula Ş.
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. 1. Prezentarea organizației 3
  2. 1.1 Obiectul de activitate 3
  3. 1.2 Stuctură personal 4
  4. 1.3 Structura personalului de conducere 6
  5. 1.4 Prezentarea compartimentului din care fac parte persoanele implicate în conflict 7
  6. 2. Conflictul 7
  7. 2.1 Noțiuni generale 7
  8. 2.2 Tipuri de conflicte la locul de munca 8
  9. 2.2.1 Conflictele între angajați 8
  10. 2.2.2 Conflictul în echipă 8
  11. 2.2.3 Conflictul organizațional 9
  12. 2.2.4 Nivelurile la care apar conflictele 9
  13. 3. Prezentarea conflictului 9
  14. 3.1 Ce este hărțuirea sexuală? 11
  15. 3.2 Studiu de caz 12
  16. 4. Soluții pentru rezolvarea conflictului 13
  17. Bibliografie 15

Extras din proiect

Conflictele interpersonale

1. Prezentarea organizației

Google LLC este o corporație americană multinațională care administrează motorul de căutare pe Internet cu același nume. A fost fondată în 1998 de către doi doctoranzi de la Universitatea Stanford, Larry Page și Sergey Brin.

Numele „Google” este un joc de cuvinte de la googol, neologism englez pus în circulație de către americanul Milton Sirotta în anul 1938, prin care acesta desemna numărul uriaș format dintr-un 1 urmat de 100 de zerouri.

La sfârșitul anului 2007 a fost cotat drept cea mai puternică marcă globală, după criteriul valorii în milioane de dolari (86.057 milioane dolari SUA), dar și după modul de percepție de către utilizatori, următoarele locuri fiind ocupate de companiile General Electric, Microsoft, Coca-Cola.

1.1 Obiectul de activitate

Google oferă o metodă simplă și rapidă de găsire a informațiilor pe web, având o bază de date despre peste 8 miliarde de site-uri web. La începutul anului 2004 Google răspundea zilnic la mai mult de 200 milioane de consultări.

Servicii oferite:

- motorul de căutare pe Internet numit Google;

- Google Earth, imagini din satelit ale Pământului (înregistrate, nu live);

- Google Chrome, navigator de web (browser);

- Android, sistem de operare de tip open source pentru dispozitive mobile;

- Gmail, sistem de e-mail;

- Google Talk, client de mesagerie instantanee;

- Google Chrome OS, sistem de operare pentru dispozitive precum laptop-uri thin and light, bazat pe kernelul Linux;

- Google+, rețea de socializare Google ce va fi inchisa in Aprilie 2019;

- Google Ngram Viewer, motor de căutare care afișează grafic frecvența de folosire a unui cuvânt în cărți tipărite în intervalul 1500 - 2008;

- Google Traducere, platformă online de traducere gratuită într-o gamă largă de limbi.

În declarația fiscală pe anul 2006 compania a raportat 10,492 miliarde de dolari SUA profit de pe urma serviciilor de publicitate, și doar 112 milioane dolari profit din acordarea de licențe și din alte surse. Google are abilitatea de a urmări interesele utilizatorilor de pe site-urile afiliate folosind tehnologiile „dublu clic” și Google Analytics.

1.2 Stuctură personal

Google este o companie mare, cu mii de angajați în zeci de țări. Chiar dacă lumea tehnologiei este, de regulă, dominată de bărbați, Google nu a ținut cont de acest lucru și a căutat modalități prin care toți angajații să fie tratați la fel și rata de plecare să fie cât mai mică. Biroul de resurse umane se numește: People Operations (sau POPS - prescurtat) condus de Laszlo Bock. Iar din 2007, Bock a schimbat câteva aspecte, începând cu femeile din companiei.

Proaspetele mame au dreptul la o vacanță de cinci luni, pe parcursul căreia sunt plătite integral. De asemenea, Google permite angajațiilor să-și ia liber șapte săptămâni, dacă au un copil, perioadă în care sunt plătiți integral. Pe lângă planurile regândite pentru perioada maternală sau paternală, Google oferă și bonusuri, cum ar fi mesele gratuite, dar are și o echipă de sociologi pentru a rezolva anumite probleme.

Potrivit site-ului „Glassdoor“, cei care lucrează la Google sunt „foarte mulțumiți“, rezultat la care s-a ajuns în urma a 1.200 de voturi și 90% din angajați recomandă compania.

Google are o structură organizațională încrucișată, care este din punct de vedere tehnic o structură corporativă matricială cu un grad considerabil de planeitate. Această planeitate este o caracteristică structurală definitorie care susține creșterea și competitivitatea companiei.

Structura organizațională a Google LLC se numără printre factorii fundamentali care contribuie la succesul afacerii în domeniul tehnologiei informației. Structura organizatorică sau structura corporativă a unei companii se referă la aranjarea diferitelor componente ale afacerii, în special în ceea ce privește resursele și procesele sale.

În cazul companiei Google, structura corporativă este concepută pentru a susține nevoia de inovație și creativitate. Inovația este o caracteristică importantă a culturii corporative a companiei Google. Structura organizațională a companiei promovează dezvoltarea produselor pentru a facilita performanțele și competivitatea ridicată în industria serviciilor de Internet. Dezvoltarea produselor se numără printre cele mai importante abordări pentru dezvoltarea afacerii, identificate în strategia generică competitivă Google și în strategiile de creștere intensivă. Astfel, structura organizațională contribuie la optimizarea afacerilor pentru a aborda concurenții, cum ar fi Apple, Amazon.com, Facebook, IBM, Intel, Microsoft, Snap Inc. (Snapchat) și Twitter. Aceste firme sunt concurenți agresivi, dar structura companiei Google consolidează competențele de afaceri pentru a contracara forțele concurențiale.

În 2015, conglomeratul Alphabet Inc. a fost înființat, împreună cu Larry Page în calitate de CEO și Sergey Brin în calitate de președinte, și a devenit compania mamă a Google, după restructurarea afacerii. În 2017, după restructurarea ulterioară, compania a devenit Google LLC. În ciuda acestei restructurări, compania își păstrează structura organizatorică, având în vedere că procesele sale principale de afaceri rămân în mare parte aceleași, inclusiv publicitatea online, cloud computing, distribuția conținutului digital și electronice de consum.

Cu o acoperire multinațională, afacerea își dezvoltă structura corporativă pentru a corespunde complexității operațiunilor sale care acoperă diferite piețe regionale. În lumina dezvoltării tehnologice rapide implicate în industrie și a agresivității concurenților, se așteaptă ca structura companiei Google să continue să se schimbe ca o modalitate de a menține poziția companiei pe piața mondială.

O recomandare de îmbunătățire a structurii companiei Google este de a aborda posibile probleme care țin de flexibilitate. Caracteristicile structurale actuale ale societății sunt eficiente în susținerea flexibilității resurselor umane. De exemplu, planeitatea structurii organizaționale optimizează flexibilitatea în ceea ce privește modul în care angajații Google împărtășesc cunoștințe și dezvoltă produse.

Structura companiei Google în anul 2018, în ceea ce privește sexul, a fost dominată de barbați în procent de 69,1%, iar femeile au fost prezente într-un procent de 30,9%, în ușoară scădere față de anul precedent.

Bibliografie

1. https://www.slideshare.net

2. https://www.thebalancecareers.com

3. http://www.scritub.com

4. https://www.tabu.ro

5. http://www.cpe.ro

6. http://www.theguardian.com

7. http://www.wikipedia.org

8. https://craft.co

9. http://panmore.com

10. https://careers.google.com

Preview document

Conflictele interpersonale - studiu de caz Google - Pagina 1
Conflictele interpersonale - studiu de caz Google - Pagina 2
Conflictele interpersonale - studiu de caz Google - Pagina 3
Conflictele interpersonale - studiu de caz Google - Pagina 4
Conflictele interpersonale - studiu de caz Google - Pagina 5
Conflictele interpersonale - studiu de caz Google - Pagina 6
Conflictele interpersonale - studiu de caz Google - Pagina 7
Conflictele interpersonale - studiu de caz Google - Pagina 8
Conflictele interpersonale - studiu de caz Google - Pagina 9
Conflictele interpersonale - studiu de caz Google - Pagina 10
Conflictele interpersonale - studiu de caz Google - Pagina 11
Conflictele interpersonale - studiu de caz Google - Pagina 12
Conflictele interpersonale - studiu de caz Google - Pagina 13
Conflictele interpersonale - studiu de caz Google - Pagina 14
Conflictele interpersonale - studiu de caz Google - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Conflictele interpersonale - studiu de caz Google.docx

Alții au mai descărcat și

Cultura organizațională - factor al succesului, studiu de caz la Procter Gamble

INTRODUCERE Teoriile organizaționale și manageriale au debutat în mare parte o dată cu descoperirea importanței oamenilor și a climatului...

Analiza Conflictelor în Organizație

INTRODUCERE Prin intermediul prezentei lucrări am încercat să evidenţiez importanţa rolului conflictelor în organizaţie. cu el/ea. Totuşi, după...

Comunicarea Organizationala. Studiu de Caz SC Gym Construct

Comunicarea organizaţională este un schimb de mesaje între emiţător şi receptor,cu scopul de a efectua schimbări,de a modifica...

Conflictul de Munca - Studiu de Caz

CAPITOLUL I PREZENTAREA ORGANIZAȚIEI 1. Obiectul de activitate S.C. MOBIRAR COM S.R.L. a luat fiinţă în 13.02.1997. Obiectul de activitate este...

Eficiență managerială în ameliorarea conflictelor la nivelul organizațiilor școlare

ARGUMENT "Visul de aur" al multor manageri este ca organizaţiile pe care le conduc să funcţioneze lin, fără asperităţi, iar între angajaţi să...

Conflictele interpersonale - studiu de caz - Banca Transilvania

PREZENTAREA BANCII Banca Transilvania (abreviat BT) este o instituţie bancară cu sediul la Cluj-Napoca în România. Banca fost înfiinţată în luna...

Studiu de caz privind identificarea elementelor și tipului de cultură organizațională la SC Agricola Internațional SA Bacău

Dezvoltarea conceptului de cultură organizațională a fost favorizat şi de reconsiderarea majoră a rolului pe care resursa umană îl are în evoluţia...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Ai nevoie de altceva?