Construcția unei piscine pentru pensiunea Luciana

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 2079
Mărime: 946.15KB (arhivat)
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

I. Informații generale

Titlu proiect:

Constructie piscina Casa Luciana.

Sponsor:

Proprietarii pensiunii - sotii Dorin Dobre si Luciana Dobre.

II. Rezumatul proiectului (descrieți produsul sau serviciul care rezulta din proiect, motivul pentru care a fost propus proiectul si scopul proiectului).

Proiectul are ca scop constructia unei piscine prefabricate in curtea pensiunii Casa Luciana. Proprietarii pensiunii isi doresc o piscina pentru pensiunea lor si in acest scop au contractat o firma care se va ocupa de constructia acesteia. Piscina ar avantaja pensiunea prin atragerea cat mai multor turisti care sa isi petreaca concediul aici.

La finalul implementării proiectului se vor obtine următoarele rezultate importante: proiectul de constructie si amenajare a piscinei si piscina propriu-zisa. Activitatile care se vor desfasura sunt: Managementul Proiectului, Elaborarea proiectului de amenajare a piscinei, Desfășurarea procesului de achiziție a materialelor necesare constructiei, Realizarea lucrărilor de amenajare, Finalizarea si inaugurarea piscinei și închiderea proiectului.

III. Justificarea proiectului (descrieți situatia înainte de implementarea proiectului).

Somesu Cald (în maghiara Melegszamos sau Hévszamos) este un sat în comuna Gilau din județul Cluj, Transilvania, România. Pe harta iosefina a Transilvaniei din 1769-1773, localitatea apare sub numele de „Hev Szamos”. Localitatea se afla la 25 de km de orasul Cluj Napoca si este legata de oras printr-o portiune de autostrada care faciliteaza transportul in zona. Aceasta mai este cunoscuta turistilor pentru frumusetea faunei si florei si pentru faptul ca in apropiere este situat lacul Somesul Cald.

Pensiunea Luciana este situata pe malul Lacului Somesul Cald. Aceasta ofera servicii de cazare in 10 camere, gradul de confort fiind de 4 margerete. Fiecare camera este dotata cu baie proprie, televizor si internet. In interiorul pensiunii se mai regasec un bar, o crama, o bucatarie pentru clientii care vor sa serveasca masa la pensiune, un loc de joaca pentru copii si un salon de relaxare.

Deoarece pensiunea pune mare accent pe calitatea serviciilor oferite, proprietarii aceasteia considera ca o piscina moderna ar spori gradul de confort si relaxare al clientilor si ar ajuta la fidelizarea lor.

IV. Obiectivul proiectului

Obiectivul proiectului este cresterea gradului de confort si imbunatatirea serviciilor oferite turistilor, extinderea si modernizarea zonei destinate relaxarii si divertismentului, cresterea numarului de turisti care se cazeaza la pensiune(gradul de ocupare sa fie de minimum 80% din capacitate pe tot parcusul anului), fidelizarea acestora si implicit cresterea profitului firmei.

V. Rezultatele proiectului

La finalul implementarii proiectului se vor obtine următoarele rezultate: o piscina la standarde moderne perfect funcționala, cu sistem de incalzire si cu sistem de autocuratare, cresterea numarului de turisti si cresterea bugetului financiar al pensiunii.

VI. Beneficiarii proiectului (menționați beneficiarii direcți și indirecți ai proiectului )

Beneficiarii proiectului vor fi turistii cât și proprietarii (ca beneficiari direcți), dar si firmele producatoare si distribuitoare de echipamente de curatat si intretinut piscine, administrația publică locală prin colectarea unei sume mai mari catre bugetul local din activitate turistica, salariații pensiunii, firmele importatoare de echipamente - pe perioada implementarii proiectului si firma care exacuta lucrarea(ca beneficiari indirecți).

VII.Resurse (necesar de finanțare și resurse umane cu precizarea rolurilor in echipa de proiect).

Constructia piscinei este prevazuta a se desfasura în perioada 01 mai 2018 pana la 31 mai 2018 inclusiv, fara a depasi acest interval, iar bugetul alocat pentru constructia piscinei este de 5.000 RON.

Muncitorii in numar de 18 persoane impreuna cu seful de santier vor lucra in fiecare zi de luni pana vineri de la ora 08 pana la ora 17. Intre orele 12 si 13 muncitorii vor avea o pauza de masa de o ora.

Dupa cum observăm din calendar zilele de marti 01 mai si luni 28 mai sunt zile nelucratoare datorita unor sarbatori religioase si libere date de stat, pe cand ziua de Sâmbătă 26 mai este declarata zi lucătoare pentru a nu întarzia finalizarea lucrarii.

Mai 2018

L Ma Mi J V S D

1 2 3 4 5 6

7 8 9 10 11 12 13

14 15 16 17 18 19 20

21 22 23 24 25 26 27

28 29 30 31

Pentru realizarea acestui proiect este necesara parcurgerea următorilor pasi:

1.Stabilirea listei de activitati

2.Stabilirea duratei de executie pentru fiecare activitate în parte

3.Determinarea relațiilor dintre activități. Implicit relația este de tip Finish-Start, dar aceasta se poate modifica în functie de cerinte.

Bibliografie

1 Băla Cristina-Managementul Proiectelor, Ed. Univ ‘’ Aurel Vlaicu’’ Arad, 2010

2 https://www.lapensiuni.ro/cazare-transilvania/cluj/Cabana-Luciana-0370867/index.html

3 https://www.academia.edu/10130308/Managementul_Proiectelor_Constructia_unei_Piscine

Preview document

Construcția unei piscine pentru pensiunea Luciana - Pagina 1
Construcția unei piscine pentru pensiunea Luciana - Pagina 2
Construcția unei piscine pentru pensiunea Luciana - Pagina 3
Construcția unei piscine pentru pensiunea Luciana - Pagina 4
Construcția unei piscine pentru pensiunea Luciana - Pagina 5
Construcția unei piscine pentru pensiunea Luciana - Pagina 6
Construcția unei piscine pentru pensiunea Luciana - Pagina 7
Construcția unei piscine pentru pensiunea Luciana - Pagina 8
Construcția unei piscine pentru pensiunea Luciana - Pagina 9
Construcția unei piscine pentru pensiunea Luciana - Pagina 10
Construcția unei piscine pentru pensiunea Luciana - Pagina 11
Construcția unei piscine pentru pensiunea Luciana - Pagina 12
Construcția unei piscine pentru pensiunea Luciana - Pagina 13
Construcția unei piscine pentru pensiunea Luciana - Pagina 14
Construcția unei piscine pentru pensiunea Luciana - Pagina 15
Construcția unei piscine pentru pensiunea Luciana - Pagina 16
Construcția unei piscine pentru pensiunea Luciana - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Constructia unei piscine pentru pensiunea Luciana.doc

Alții au mai descărcat și

Proiect de investiții. pensiune Comuna Bistrița-Bârgăului, Județul Bistrița-Năsăud

1. PREZENTAREA PROIECTULUI DE INVESTITII 1.1. Prezentarea amplasamentului obiectivului de investitii Investitia este amplasata in Judeţul...

Înființarea unui bazin de înot - Aqua Sport

I. CONCEPEREA PROIECTULUI I.1 Motivarea ideii proiectului În ţara noastră există un număr relativ mare de organizaţii sportive care ar trebui să...

Amenajarea antierozională a Ravenei Stirbat, Comuna Udești, Județul Suceava

A. Justificarea proiectului 1. Motivarea ideii de proiect Investiția ,,Amenajarea antierozională a ravenei Știrbăț, comuna Udești, județul...

Dezvoltarea și Promovarea unei Afaceri cu Piscine

1. Prezentarea societătii comerciale “AQUASWIM ” S.R.L. SC “AQUASWIM” SRL este o societate comercială cu capital privat, integral românesc, având...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Modernizarea Pensiunii Turistice Lazarul

Descriere proiect: TITLUL PROIECTULUI: "MODERNIZAREA PENSIUNII TURISTICE LAZARUL" TIPUL ASISTENŢEI FINANCIARE NERAMBURSABILE: Fondul European de...

Curs Managementul Proiectului

INTRODUCERE Proiectele fac parte din viaţa noastră încă din cele mai vechi timpuri: Noe a construit arca, Apolodor din Damasc a construit podul...

Managementul Proiectelor

REPREZINTĂ UN PROIECT1 În cadrul acestui capitol vor fi abordate conceptele de bază utilizate în fundamentarea şi managementul unui proiect. Vor...

Ai nevoie de altceva?