Descrierea practicilor de management de proiect intr-o organizatie

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Descrierea practicilor de management de proiect intr-o organizatie.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier pdf de 15 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Management

Extras din document

1. Scurta prezentare a organizatiei

Trimper's Rides este un parc de distracții istoric situat în apropiere de intrarea de pe South First Street și de promenada din Ocean City, Maryland, Statele Unite ale Americii.

A fost fondat în 1893 cu numele ,,The Windsor Resort’’. Parcul este alcatuit dintr-o clădire cu carusele istorice (acces pe tot parcursul anului), o casa bântuită (care se află pe promenadă, acces pe tot parcursul anului) și trei loturi în aer liber (acces din mai până în octombrie).

2. Cauze care au generat demararea unor proiecte

Cauzele ce au generat demararea proiectelor la Trimper's Rides sunt:

o existenței cererii pe piață - fluxul foarte mare de turisti ce vin sa se relaxeze pe timpul verii in Ocean City impune crearea unor proiecte ce amuza oamenii - de exemplu: spectacole;

o existenței unei oportunități - foarte multi studenti din toata lumea aleg sa-si petreaca vacanta de vara in SUA cu ajutorul programului Work and Travel, oportunitate prin care angajatorul poate obtine forta de munca ieftina si rapida.

3. Strangerea cerintelor de proiect

Instrumentele ce ajuta la colectare a cerințelor de proiect sunt reprezentate de interviuri si „focus grupuri. Acestea se realizează, de obicei, intre directorul parcului, Gordon Brooks Trimper, si ceilalti mebri ai familiei.

- parcul de distractii este o afacere de familie, fiecare membru important al acesteia avand in subordine un grup de carusele, jocuri, restaurante etc.

Ar putea exista si sesiuni de lucru („workshops”) facilitate, deoarece reprezentantii firmelor de work and travel din Romania (grupuri interesate de colaborare) se intalnesc cu reprezentantii de la Trimper's Rides si stabilesc abilitatile necesare studentilor pentru a putea aplica pentru job.

4. Rolurile si responsabilitatile echipei de proiect

Rolurile si responsabilitatile echipei de proiect au un format ierarhic, dupa cum urmeaza: studenti J1 (operatori carusele/casieri jocuri de copii), supraveghetori, manager general - Gordon Brooks Trimper.

Platformele utilizate pentru a descrie rolurile si responsabilitatile echipei de proiect sunt Microsoft Word (creare) si Adobe(semnare).

5. Asignarea de resurse activitatilor proeictelor

Pentru asignarea de resurse activitatilor proeictelor, personalul este achizitionat din exterior, deoarece angajatorul doreste sa ofere oportunitati studentilor ce doresc sa traiasca ,,visul american”. Astfel, angajatorul subcontractează către consultanți (de exemplu: studenttravel, americanexperience, gotosua etc.) o parte din munca de proiect. Platformele utilizate de catre studentii din Romania sunt cele oferite de catre agentiile de Work and Travel, dupa plata taxei de inscriere de 200USD. Exemple de platforme folosite in acest domeniu: http://app.americanexperience.ro/YetiWeb , http://wathiring.ciee.org/Student_Login.aspx etc.

6. Dezvoltarea echipei de proiect

Instrumente și tehnici utilizate în dezvoltarea echipei de proiect:

- Programe de instruire („trainings”): în interiorul organizației, făcută de alt membru al

echipei (,,on-the-job training”) - de obicei atunci cand exista un nou membru in organizatie.

- Activități de sudare a echipei (,,team-building”): petreceri organizate pentru studentii J1, urmarind ca membrii echipei să muncească împreună mai eficient și să aibă mai multă încredere unii în alții.

- Tehnica regulilor de bază în legătură cu comportamentul permis al membrilor echipei (cod de conduită, comunicare, lucru împreună, etc).

- Recunoaștere și recompensare. Langa orar se afla panoul cu studentii ce trebuie felicitati cu ocazia zilei de nastere, precum si studentii saptamanii (ce s-au remarcat: print-o fapta buna/facand un client fericit etc.). Sistemul de recompensare al organizației se bazează pe o tombola la petrecerea de la sfarsitul sezonului, cu premii personalizate Trimper's Rides sau bani.

Fisiere in arhiva (1):

  • Descrierea practicilor de management de proiect intr-o organizatie.pdf

Bibliografie

- Carti
Bancescu, M. (2016), “Managementul proiectelor pentru analiza afacerilor”, Editura ASE, Bucuresti
- Site-uri
https://en.wikipedia.org/wiki/Trimper%27s_Rides
http://app.americanexperience.ro/YetiWeb
http://wathiring.ciee.org/Student_Login.aspx
https://www.dummies.com/careers/project-management/pmp-certification/sequence-activities-techniques-you-should-know-for-the-pmp-certification-exam/
http://www.wbstool.com/WBSEditor.php
https://sourceforge.net/projects/projectlibre/