Dezvoltarea Turismului din Regiunea Muntilor Rodnei

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Dezvoltarea Turismului din Regiunea Muntilor Rodnei.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 17 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Calin Sabin Ghioltan

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Management, Turism

Extras din document

Descrierea comunitatii Sangeorz-Bai

1. Asezare geografica

Statiunea balneoclimaterica si de turism Singeorz Bai ,asezata in extremitatea nordica a Romaniei (Judetul Bistrita Nasaud) este situata in amonte de Somesul Mare, in partea de sud a Muntilor Rodnei (Carpatii Orientali), intr-o zona deluroasa-depresiva , altitudine 435-450 m, la 50 km nord-est de Municipiul Bistrita (resedinta Judetului Bistrita Nasaud).

Clima

Statiune cu regim permanent (cunoscuta ca statiune balneara incepand cu secolul al XVII-lea), se bucura de o clima montana moderata cu veri racoroase si ierni blande lipsite de geruri aspre. Temperatura medie anuala este de 7,5°C, umiditatea depaseste 82%. Presiunea atmosferica oscileaza intre 720-725 mm coloana de mercur , vanturile moderate , aducand statiunii mase de aer ozonat, puternic aero-ionizate negativ.Precipitatiile atmosferice prezinta valori mai ridicate primavara si iarna, verile fiind mai sarace in precipitatii, iar toamnele sunt mai lungi si putin ploioase.

Populatia

În prezent localitatea numără peste 11000 de locuitori ale căror ocupaţii de bază sunt agricultura, creşterea animalelor, exploatarea şi prelucrarea lemnului şi turismul.

Infrastructura

Suprafaţa: 146, 4 kmp;

Căi de acces: DN 17 D;

- oraşul este electrificat în totalitate, cu posibilitatea extinderii reţelei;

- comunicarea se realizează prin telefonie fixă şi mobilă dar şi prin internet;

- alimentarea cu apă este realizată în Sângeroz Băi şi Valea Borcutului, mai puţin în Cormaia;

- reţeaua de canalizare este realizată în proporţie de 40 %;

- există staţie de cale ferată pe raza oraşului-Cluj-Beclean-Nasaud-Ilva Mica-Sangeorz-Bai- Rodna

- drumurile orăşeneşti sunt asfaltate pe o lungime de cca. 16 km-existand un un drum principal in zona statiunii pe o distanta de aprox 2km de la care pleaca 18 strazi aferente partial asfaltate iar in zona de localitate centrala drumurile sunt asfaltate doar in proportie de 60%;

In materie de dotari tehnice pt tratament se dispune de:

- 9 izvoare de ape minerale;

- mofete (emanaţii naturale de CO2);

- aerosoli;

- acupunctură, masaj, electroterapie şi hidroterapie.

Profilul de cura

Statiunea dispune de numeroase izvoare de ape minerale bicarbonatate, clorate, sodice, calcice, magneziene, care sunt carbonate, hipertonice si izotonice, namol mineral, mofete.

Aceste ape minerale au o eficacitate mare în tratametul bolilor tubului digestiv(-gastrite cronice cu clorhidrii,ulcer gastric, ulcer duodenal, tulburari functionale ale colonului ,sechele ale stomacului rezecat) .

Fisiere in arhiva (1):

  • Dezvoltarea Turismului din Regiunea Muntilor Rodnei.docx

Alte informatii

Este un proiect pe fonduri europene nerambursabile, care urmareste prezentarea profilului de cura a statiunii Sangeorz-Bai si conceperea unui plan pentru dezvoltarea acesteia si a complexului hotelier Hebe, lucru care va fi benefic, ducand la crearea de noi locuri de munca si dezoltarea turismului in aceasta zona.