Dezvoltarea unei linii de polistiren expandat

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 1885
Mărime: 19.15KB (arhivat)
Publicat de: Tismanru M.
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

I. SCURT REZUMAT AL POVEȘTII

Toma Segiu este un tânăr în vârstă de 35 de ani, născut în Constanța, unde a urmat școala primară și a terminta cele douăsprezece clase ale unui liceu din oraș. După terminarea liceului acesta a optat pentru o școla de meserii în domeniul construcțiilor, nedorind să se înscrie la facultate. După terminarea cursurilor școlii de meserii acesta a fost nevoit să plece să muncescă în Suedia, în domeniul construcțiilor, deoarece după ce soția acestiua a născut un băiețel, aceștia nu se mai puteau descurca din punct de vedere finanaciar cu banii câștigați în țară. A muncit timp de trei ani în Suedia pentru a-și întreține soția, copilul și mama bolnavă, acesta fiind unic copil, crescut doar de mamă, dar dificultățile întâmpinate de soție în creșterea copulului și de mama bolnavă, l-au făcut pe acesta să ia în considerare varianta întoarcerii definitive în țară.

În timp ce acesta își construia un plan de întoarcere acasă, luând în considerare toate variantele posibile, a fost anunțat de soție că mama lui a decedat, fiind nevoit să se întoarcă de urgență în țară. În urma morții mamei lui, Sergiu, unic fiu, a primit moștenire o casă bătrânească situată într-o zonă bine cotată a Constanței. Pentru a putea rămâne în țară alături de soție, acesta a decis să vândă casa primite ca moștenire de la mama sa, obținând în urma tranzacției 100.000 de euro.

În tot timpul cât a muncit în Suedia, în domneniul construcțiilor, acesta a obervat necesitatea polisirenului expandat folosit în toate lucrările efectuate. Deoarece a fost un angajat serios, sârguincios și responsabil, acesta a fost apreciat de șeful său cu care a păstrat legătura chiar și după revenirea în țară, primind sfaturi și consultându-se cu acesta în anumite privințe și idei cu privire la dezvoltarea unei linii de producție a polistirenului expandat.

Toma Sergiu avea în acest moment mai multe surse de venit :

- salariul soției

- câștigul în urma vânzării casei părintești

- miciile econome făcute de soție din banii pe care acesta îi trimitea în țară.

Acesta s-a descis ca, după atâta timp petrecut departe de familie, să rămână în țară definitiv și să profite de banii de care dispunea în acesta moment, pentru a scăpa de statultul de simplu angajat. Astefel a decis să înființeze o firmă care să se ocupe cu dezvolatrea unei linii de producție de polistiren expandat.

II. SCURT REZUMAT AL PROIECTULUI

Afacerea constă în infiintarea unei linii de producție a polistirenului expandat necesar în principal în domeniul coonstrucțiilor. Prin planul de afaceri urmărim dotarea cu echipamente și utilaje necesare fabricarii placilor din polistiren utilizate în principal în domeniul construcțiilor, conform cod CAEN 2221 Fabricarea placilor, foliilor, tuburilor și profilelor din material plastic. Aceasta clasă include: fabricarea produselor semifinite din materiale plastice; placi, folii, blocuri, pelicula, foi, benzi, etc.(auto-adezive sau nu); fabricarea produselor finite din material plastic; tuburi, conducte, furtunuri si fitting-urile lor, din material plastic; celofan in forma continua sau foi.

Profitul va fi generat prin producția și vânzarea produselor, plăci din polistiren produse în unitatea noastră către diversi clienți, în principal din domeniul construcțiilor.

Viziunea noastră este ca SAFE BUILDING SRL să devină una din principalele firme producatoare și furnizoare de polistiren expandat, în principal pentru domeniul construcțiilor de pe piața din Constanța, prin promovarea unor standarde profesionale ridicate și prin furnizarea unor produse/servicii de calitate obținute prin studii și colaborări cu personal de specialitate. Societatea va face eforturi pentru a-și mentine excelenta în segmentul ei de piața, fiind constienți că acțiunile noastre influențeaza mediul de afaceri, mediul înconjurător etc. Vom contribui la dezvoltarea unui mediu de afaceri sănătos, bazat pe principii etice care să ducă la dezvoltarea societații românești.

Preview document

Dezvoltarea unei linii de polistiren expandat - Pagina 1
Dezvoltarea unei linii de polistiren expandat - Pagina 2
Dezvoltarea unei linii de polistiren expandat - Pagina 3
Dezvoltarea unei linii de polistiren expandat - Pagina 4
Dezvoltarea unei linii de polistiren expandat - Pagina 5
Dezvoltarea unei linii de polistiren expandat - Pagina 6
Dezvoltarea unei linii de polistiren expandat - Pagina 7
Dezvoltarea unei linii de polistiren expandat - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Dezvoltarea unei linii de polistiren expandat.doc

Alții au mai descărcat și

Etică managerială și responsabilitatea socială corporatistă - elemente ale succesului organizațiilor

INTRODUCERE Importanța tot mai mare pe care o au societățile comerciale în funcționarea societății (sponsorizarea sectorului medical, a sectorului...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?