Diagnostic Intercultural

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 2706
Mărime: 83.34KB (arhivat)
Publicat de: Cazimir Florescu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Aneculaesei Angelica
A fost prezentat la FEEA IASI.

Cuprins

  1. Argument 3
  2. I.Prezentare generala a tarilor 4
  3. II.Problema Manageriala 7
  4. III.Echipa multiculturala 7
  5. IV.Relatiile de afaceri ,maniere si tabuuri ale tarilor analizate 8
  6. 1.Tarile analizate in functie de dimensiunile culturale 10
  7. V.Solutii pentru rezolvarea problemei 11
  8. VI. Avantajele si dezavantajele colaborarii 11
  9. Bibliografie

Extras din proiect

ARGUMENT

Din cele mai vechi timpuri au existat relatii comerciale intre tarile lumii bazandu-se pe troc(schim de marfa pe marfa)si apoi odata cu noile descoperiri lumea a inceput sa se dezvolte la fel si mijloacele prin care se facea schimbul usurandu-se contactul direct cu tarile aflate la distante mari una de alta.

Bineinteles acestea tineau de politicile si de metda de conducere a sefilor de stat care au avut intotdeauna un rol esential in dezvoltarea relatiilor umane.Asa cum seful de stat este considerat de cetateni „protectorul „lor asa managerul unei organizatii este privit de subordonati.

Puterea de decizie sta in mainile acestuia influentat fiind de ceea ce se petrece in interiorul organizatiei sau de cele din exterior.soarta angajatilor sta in puterea acestuia de aici reiesind si responsabilitatile mari pe care le are.

Intr-o economie de piata este normal sa ne confruntm cu concurenta altfel ar fi un monopor in care puterea ar sta in maine unui singur om si responsabilitati enorme.In ceea ce priveste distanta fata de putere sa ne gandim la cele doua piramide ierarhice la avantajele si dezavanatajele,efectele si implicatiile lor.

Intr-o ierarhie dominata de formalism va domina intodeauna autoritatea,lucrurile vor fi facute cu o orecare constrangere dar si foarte bine.Problemele vor privi comunicarea care va fi dificila deoarece subordonatul nu ia contact direct cu superiorul,ci prin intermediari(urmatorul situat in ierarhie).

Relatiile din organizatii ar trebui sa fiedominate de armonie si intelegere reciproca,de comunicare si posibilitatea de afirmare si promovare.Fara acestea organizatia respectiva nu are succesul dorit.

I.Prezentare generala a tarilor

1.Specificitate culturala

ARGENTINA

Pentru pasionatii de literatura este tara lui Borges, pentru cei care iubesc dansul este regatul celebrului Tango, pentru cei care viseaza aventuri este tara romanticilor gauchos si al pampas. Argentina este pentru turisti o tara necunoscuta, misterioasa, dar simpla evocare a numelui trezeste o emotie greu de definit, chiar si pentru o tara al carei nume provine de la latinescul "argentum" - argint.

Argentina se bazeaza pe agricultura,dar in ultimele decenii s-a dezvotat mai mult pe industria extractiva (datorită zăcămintelor de cărbune şi petrol) şi industria manufacturieră (prelucrarea produselor petroliere, textilă, chimică, alimentară).

Exportul Argentinei se bazează pe produsele agricole (carne, cereale, lână)iar,importurile constau în echipamente tehnologice, chimicale, metale, lubrifianţi.

PORTUGALIA

Portugalia este cunoscuta si sub numele de tara celor 3 de F: Fotbal, orasul Fatima – unul dintre cele mai importante orase de pelerinaj ale crestinatatii, si renumita muzica Fado. Dincolo de aceste trei simboluri nationale, Portugalia este renumita in lumea intreaga pentru vinul de Porto, pentru cetatile sale medievale, pentru o istorie fascinanta dar si pentru cele doua zone insulare de un exotism greu de egalat, mai ales in Europa: Azore si Madeira precum si regiunea Agrave, din sudul tarii, renumita pentru frumusetea si modernismul ei. Aceasta tara se aseamana aproape fizic cu o galerie de arta. Peisajele sale sunt picatate in culori vii, pastelate.

Marele Ducat de Luxemburg

Luxemburghezii sunt cei mai bogati cetateni din Uniunea Europeana, cu un nivel de prosperitate, in 2006, de peste sapte ori mai mare decat cel din Bulgaria si Romania, arata un raport al biroului european de statistica, Eurostat.

Economia stabilă, puternică a Luxemburgului, prezintă creştere moderată, inflaţie redusă şi şomaj redus. Sectorul industrial, dominat de industria siderurgică, a devenit tot mai diversificat, şi include produse chimice, cauciucuri şi alte produse. În ultimile decenii, creşterile în sectorul financiar au compensat declinul oţelului. Serviciile, în special cele legate de bănci, ocupă un segment tot mai important al economiei. Agricultura se bazează pe mici ferme familiale. Luxemburgul are legături comerciale şi financiare în special cu Belgia şi Olanda, şi ca membru al UE, se bucură de avantajele pieţei libere europene.

În anul 2007, oraşul Sibiu a fost timp de un an, "Capitala Europeană a Culturii", împreună cu Luxembourg.

Luxemburg este tara cu cel mai mare consum de alcool pe cap de locuitor din lume, cu 15,6 litri, aceasta fiind urmata de Irlanda (13,7 litri), Ungaria (13,6 litri) si Republica Moldova (13,2 litri).

RUSIA

Este cea mai intinsa tara din lume aproape de doua ori mai mare decat teritoriul celei de-a doua tari ca intindere, si anume Canada.

Este furnizorul cel mai important pentru Europa de petrol si gaze naturale si a fost mult timp dominata de regimul sovietic. Republica Federala a suferit in urma crizei Asiatice din1997 printr-o scadere drastica a nivelului de trai pentru cea mai mare parte a populatiei. In perioada 1999-2005 economia Rusiei a inceput sa se refaca datorita cresterii petrolului dar si datorita cresterei productiei industriale.

Preview document

Diagnostic Intercultural - Pagina 1
Diagnostic Intercultural - Pagina 2
Diagnostic Intercultural - Pagina 3
Diagnostic Intercultural - Pagina 4
Diagnostic Intercultural - Pagina 5
Diagnostic Intercultural - Pagina 6
Diagnostic Intercultural - Pagina 7
Diagnostic Intercultural - Pagina 8
Diagnostic Intercultural - Pagina 9
Diagnostic Intercultural - Pagina 10
Diagnostic Intercultural - Pagina 11
Diagnostic Intercultural - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Diagnostic Intercultural.doc

Te-ar putea interesa și

Diagnostic Intercultural - România și Grecia

I. DIMENSIUNI CULTURALE (dupa Geert Hofstede) a) ROMÂNIA Conform studiilor lui Geert Hofstede, România înregistreaza urmatoarele valori ale...

Diagnostic Intercultural - Romania, Rusia, Canada

Introducere Firma S.C Albimed S.R.L , este o societate cu capital privat, înfiinţată în mai 2011 , cu sediul în oraşul Tîrgu Neamţ ,strada Ştefan...

Management - Diagnostic Intercultural

REZUMAT Acest proiect are la bază un diagnostic cultural realizat asupra României, Irlandei, Suediei şi a Panama. Cele patru ţări au culturi...

Diagnostic Cultural-Management Intercultural

1.Rezumat : “Multiculturalismul implica înţelegerea, aprecierea şi valorizarea culturii proprii la care se adauga respectul bazat pe o informare...

Proiect Management Intercultural

REZUMAT Managementul intercultural încearcă să identifice şi să utilizeze instrumente şi metode eficace pentru a cunoaşte mai bine, a exploata şi...

Diagnostic intercultural - influența motivației asupra nivelului de vânzări în cadrul unei multinaționale

Rezumatul proiectului Prin intermediul acestui proiect de diagnostic cultural s-a urmărit evidenţierea influienţelor pe care cultura fiecarei ţări...

Diagnostic Intercultural

I. DIAGNOSTIC INTERCULTURAL a) Tabel- Diagnostic intercultural SINGAPORE SPANIA BELGIA ECUADOR INDIA Suprafata (km2) 699 km2 504.782 km 30.230...

Diagnosticul Intercultural

Introducere Noua Zeelandă, Maroc şi România sunt ţări situate pe continente diferite dar ce au în comun este deschiderea la mare. Palais des Roses...

Ai nevoie de altceva?