Doina

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Doina.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 22 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

CAPITOLUL 1. Prezentarea marcii 1
CAPITOLUL 2.Testul de asociere mentala 3
CAPITOLUL 3 –Metoda portretului chinezesc 6
3.1 Corelatia brand/VIP 6
3.1 Corelatia marca/culoare 8
3.3 Corelatia marca/animal 9
3.4 Corelatia marca/sport 12
3.4 Corelatia marca/copac 13
CONCLUZII 16
Bibliografie 16
ANEXA 18

Extras din document

CAPITOLUL 1. Prezentarea marcii

Laptele demachiant Doina (fig.1) (produs de Farmec Cluj) apare în anul 1965 că răspuns al cererii venite din piaţă pentru produse de curăţare a tenului şi se menţine lider de piaţă până în prezent (deţinând o cota de piaţă de 17,33%), datorită reţetei sale tradiţionale neschimbate şi a întrebuinţărilor multiple ale produsului. Demachiantul produs de firma din Cluj este unul dintre brandurile lansate în perioada comunistă care au trecut testul timpului. "A fost creat de către cercetătorii din laboratoarele Farmec în 1965, din dorinţa de a răspunde unei cerinţe a pieţei, care nu avea acoperire la acel moment – un produs de demachiere şi îndepărtare a impurităţilor de pe faţă. Numele de Doina a fost ales pentru că era deja o marca existenţa în portofoliul Farmec la acea vreme.

Fig.1

Produsele se adresau femeilor cu vârsta de aproximativ 40 de ani, tenurilor care prezintă primele semne de îmbătrânire. Întreprinderea fuzionează, în 1967, cu Fabrica de uleiuri vegetale Flacăra Cluj și devine Flacăra. Prin decizia prof. dr. Ana Aslan, creatoarea primei rețete antiîmbătrânire din lume, de a încredința companiei dezvoltarea invenției sale, în toamna anului 1968, aceasta devine primul producător de creme și emulsii Gerovital H3 din România. Astăzi, liniile de produse Gerovital au ajuns cunoscut

pe toate continentele lumii, iar confirmarea calității lor a venit nu doar din direcția premiilor obținute, cât mai ales din încrederea consumatorilor dovedită în zeci de ani.

Câțiva ani mai târziu, în 1995, compania este privatizată cu capital 100% românesc. Tot atunci a fost dezvoltat exportul, care s-a extins în țări precum Spania, Italia, Japonia sau Thailanda, în paralel fiind formată propria rețea de distribuție națională ale cărei baze sunt puse în 2000, prin deschiderea unor noi reprezentanțe și puncte de lucru.

În 2001, în paralel cu realizarea a numeroase investiții, este lansată gama Aslavital, bazată pe 30 de ani de cercetări asupra argilei din Munții Apuseni.

In prezent marca Doina deține 6 produse pe piața precum laptele demachiant (fig.1) ,emulsie cu laptișor de matca (fig.2),emulsie cu extract de castraveți (fig.3),lapte regenerant antistres (fig.4),cremă nutritiva vitaminizata(fig.5),lapte hidratant tonifiant Pure&Soft (fig.6).

fig.2 fig.3 fig.4

fig.5 fig.6

CAPITOLUL 2.Testul de asociere mentala

Testul de asociere este o metodă prin care putem identifica percepţia unei persoane sau a unui grup de persoane asupra unei anumite mărci sau brand prin obţinerea unui cuvânt ce le apare instantaneu în minte.Acest test se foloseşte pentru a observă impactul pe care acea marca îl are în mintea consumatorului.În acest caz testul de asociere s-a aplicat pe un eşantion de 27 de studenţi din care 14.81% de sex masculin şi 85.19% de sex feminin cu varste cuprinse intre 20 si 22 de ani,folosindu-se marca Doina,un produs 100% românesc.

Fisiere in arhiva (1):

  • Doina.docx

Bibliografie

https://www.farmec.ro/gama-doina.html
https://www.scribd.com/
https://www.google.ro
https://ro.wikipedia.org
http://www.descopera.ro/