Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 51 în total
Cuvinte : 20210
Mărime: 248.78KB (arhivat)
Publicat de: Bebe Tudorache
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Prof. Univ. Dr. Dan Popescu
Academia de Studii Economice Facultatea de Management Specializarea Managementul Firmei

Cuprins

  1. Capitolul 1- Aspecte teoretice privind negocierea 3
  2. 1.1 Definire 3
  3. 1.2 Domenii de aplicare 3
  4. 1.3 Etapele unei negocieri 3
  5. 1.4 Principii si reguli 4
  6. 1.5 Tipuri de negociatori 6
  7. Capitolul 2: Prezentarea generală a R.A.-A.P.P.S Suceava 8
  8. 2.1 Obiectul de activitate 8
  9. 2.2 Situaţia managerială şi potenţialul uman la R.A.-A.P.P.S Suceava 9
  10. 2.2.1 Subsistemul metodologico-managerial 9
  11. 2.2.2 Subsistemul decizional 9
  12. 2.2.3 Subsistemul informaţional 9
  13. 2.2.4 Subsistemul organizatoric 10
  14. 2.3 Analiza potenţialului intern uman în cadrul R.A.-A.P.P.S Suceava 11
  15. Capitolul 3: Diagnosticarea activităţilor desfăşurate în cadrul R.A.-A.P.P.S. Suceava 16
  16. 3.1 Analiza activităţii economico-financiare la RA-APPS Suceava 16
  17. 3.1.1 Situaţia economico-financiară a societăţii 16
  18. 3.1.2 Analiza activităţii de producţie şi comercializare 16
  19. 3.1.3 Analiza dinamicii mijloacelor fixe 19
  20. 3.1.4 Analiza utilizării activelor circulante 19
  21. 3.1.5 Analiza cheltuielilor societăţii 21
  22. 3.1.6 Analiza rentabilităţii 23
  23. 3.1.7 Analiza lichidităţii şi solvabilităţii 25
  24. 3.1.8 Particularităţi privind negocierea în cadrul R.A.-A.P.P.S. Suceava 27
  25. Capitolul 4 : Modalităţi de creştere a eficienţei pe seama perfecţionării activităţii de negociere 31
  26. 4.1 Definirea strategiei şi a principalelor sale componente 31
  27. 4.1.1 Tipul de strategie 31
  28. 4.1.2 Misiunea organizaţiei 32
  29. 4.1.3 Obiectivele strategice 32
  30. 4.1.4 Stabilirea modalităţilor strategice de realizarea a obiectivelor 33
  31. 4.2 Îmbunătăţirea activităţii de negociere 33
  32. 4.2.1 Tipuri de strategii în negociere 33
  33. 4.2.2 Planul unei negocieri 33
  34. 4.3 Efectele aplicării planului de negociere 38
  35. Capitolul 5:Concluzii 40
  36. BIBLIOGRAFIE: 41
  37. ANEXE 42

Extras din proiect

CAPITOLUL 1- ASPECTE TEORETICE PRIVIND NEGOCIEREA

Negocierea este o practică uzuală şi apare în situaţii variate, chiar în imediata noastră apropiere. Oamenii participă la negociere fără ca măcar să realizeze acest lucru. În schimb, dacă ar fi invitaţi să se angajeze în mod formal într-un asemenea demers este posibil să manifeste reticenţă. Reacţia lor depinde adesea dintr-o neînţelegere a procesului de negociere.

2.1 Definire

Negocierea a constituit şi constituie, cu siguranţă, va mai constitui, mult timp, un subiect foarte controversat de discuţii, de unde rezultă şi numărul foarte mare de definiţii pentru acest domeniu.

“Negocierea este în acelaşi timp o artă şi o ştiinţă. Este o artă care permite celui care ştie să pună în practică strategii, tehnici şi tactici, să reuşească mai bine. Este totodată o ştiinţă pe care majoritatea oamenilor o practică inconştient în fiecare zi fără să o fi studiat neapărat. Ea se bazează pe alte ştiinţe cum ar fi psihologie, filozofie, matematică etc. “

“Negocierea are drept obiectiv principal realizarea unui acord de voinţă, a unui consens şi nu a unei victorii. În negociere există parteneri şi nu adversari. Ambii parteneri trebuie să încheie procesul de negociere cu sentimentul că au realizat maximul posibil din ce şi-au propus”.

Negocierea este un mijloc elementar de a obţine ceva de la alţii. Este o comunicare bidirecţională destinată obţinerii unei înţelegeri, dacă tu şi celălalt aveţi interese comune şi conflictuale.

Negocierea reprezintă procesul prin care două, sau mai multe părţi între care exista interdependenţă dar şi divergenţe optează în mod voluntar pentru conlucrare în vederea ajungerii la un acord reciproc avantajos.

2.2 Domenii de aplicare

Negocierea poate fi întâlnită în următoarele situaţii:

- rezolvarea conflictelor – în viaţa cotidiană (familiare, de vecinătate), socială, politică, internaţională, ca şi a conflictului din organizaţii;

- adoptarea unor decizii comune de către părţile interdependente, în condiţiile în care între acestea există divergenţe;

- introducerea schimbării în organizaţie, atunci când schimbarea provoacă unor părţi implicate anumite pierderi, care ar trebui recompensate;

- realizarea schimbului economic, prin încheierea unor tranzacţii.

2.3 Etapele unei negocieri

Orice negociere este alcătuită dintr-o succesiune de cinci etape sau faze în care trebuie să fim foarte „tari”, respectiv stăpâni pe noi înşine şi, mai ales, pe capacităţile, disponibilităţile şi posibilităţile noastre persuasive.

Se apreciază că cele cinci etape ale derulării unei negocieri pot fi desemnate şi sub denumirea de „Regula celor 5 C” şi constau în:

1. Contactarea interlocutorului. Această prima etapă a unei negocieri durează, de regulă, foarte puţin: între 30 de secunde şi un minut, dar este de o importanţă deosebită pentru buna continuitate a procesului.

Modul în care salutăm, modul în care ne prezentăm, modul în care reuşim să respectăm „Regula celor 4x20”( respectiv, primele 20 de secunde ale respiraţiei, primii 20 de paşi, primele 20 de priviri şi primele 20 de cuvinte utilizate), sunt şi/sau pot deveni elocvente pentru cel aflat în faţa noastră, pentru modul în care acesta ne va percepe atât personalitatea, cât şi, prioritar, intenţiile pe care le avem.

Privirea deschisă şi primitoare, zâmbetul cald, prietenesc, mimica facială destinsă, denotând mult calm şi stăpânire de sine, volumul, debitul, accentul, intensitatea şi inflexiunea vocii, strângerea caldă şi asigurătoare de mână, corelată cu gestul(extrem de atent, bine pregătit şi exersat al oferirii propriei cărţi de vizită), amplitudinea respiraţiei, mimica şi gesturile –perfect controlate – se constituie în tot atâtea complexe elemente ale mecanicii exprimării capabile să ne confere şanse substanţial majorante in demersul nostru către reuşită.

2. Cunoaşterea interlocutorului. În aceasta etapa putem apela la experienţă şi ştiinţă sau la instinctul sau percepţiile fiecăruia dintre noi, iar în funcţie de alegerea făcută ne putem identifica cu una din cele două categorii şi anume profesor sau diletant.

Un profesor se pregăteşte cu asiduitate, muncind, perseverent, ani şi ani de zile, deoarece el crede în importanţa fiecărui detaliu comportamental, pe care îl învaţă, şi-l impune şi îl exersează până la exasperare. Un diletant este un personaj competent din punct de vedere profesional, conştiincios, foarte muncitor şi dornic de afirmare, dar în acelaşi timp este „poet” şi aşteaptă , mereu, ca cineva să îi arate ce şi cum trebuie să facă.

3. Convingerea interlocutorului. Această a treia etapă a unei negocieri presupune aplicarea unor principii şi reguli comportamentale care sunt, în majoritatea lor, exclusiv rutiniere.

În această etapă vom putea apela al cele mai indicate mijloace recomandabil a fi utilizate în negociere şi vânzări oferite de programarea neurolingvistică şi de analiza tranzacţională.

4. Concluzionarea asupra problemelor stabilite în consens. În această ultima etapă a unei negocieri ambele părţi vor avea de stabilit, într-un mod cât mai concret( de regulă, printr-un contract, ca formă juridică de acord al părţilor), consideraţiile lor privind punctele de vedere asupra cărora s-a reuşit ajungerea la consens. Este recomandabil, atât timp cât interesele nu o impun, să nu se accepte relaţii contractuale bazate pe termeni „vagi”, facil interpretarbili.

5. Consolidarea relaţiei parteneriale deschise, cu scopul de a ne asigura clienţi fideli şi repetitivi. Consolidarea relaţiei parteneriale deschise este, fără îndoială , unul dintre cele mai importante obiective ale oricărui întreprinzător profesionist. În condiţiile în care dorim, realmente, crearea unui parteneriat durabil şi stabil cu viitorii noştri parteneri de afaceri, viabilitatea tehnicilor şi tacticilor de negociere este îndoielnică. Practica demonstrează că numai de noi şi de abilităţile noastre profesionale şi comunicative depinde câştigarea încrederii interlocutorilor, cu scopul de a crea clienţi fideli şi repetitivi.

2.4 Principii si reguli

Negocierea se constituie dintr-o succesiune de cinci etape, în cadrul cărora ambele părţi implicate în tratative apelează la şi aplică atât o variată gamă de tehnici şi metode, cât şi un întreg „repertoriu” de reguli şi principii.

Preview document

Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava - Pagina 1
Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava - Pagina 2
Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava - Pagina 3
Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava - Pagina 4
Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava - Pagina 5
Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava - Pagina 6
Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava - Pagina 7
Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava - Pagina 8
Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava - Pagina 9
Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava - Pagina 10
Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava - Pagina 11
Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava - Pagina 12
Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava - Pagina 13
Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava - Pagina 14
Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava - Pagina 15
Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava - Pagina 16
Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava - Pagina 17
Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava - Pagina 18
Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava - Pagina 19
Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava - Pagina 20
Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava - Pagina 21
Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava - Pagina 22
Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava - Pagina 23
Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava - Pagina 24
Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava - Pagina 25
Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava - Pagina 26
Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava - Pagina 27
Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava - Pagina 28
Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava - Pagina 29
Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava - Pagina 30
Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava - Pagina 31
Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava - Pagina 32
Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava - Pagina 33
Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava - Pagina 34
Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava - Pagina 35
Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava - Pagina 36
Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava - Pagina 37
Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava - Pagina 38
Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava - Pagina 39
Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava - Pagina 40
Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava - Pagina 41
Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava - Pagina 42
Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava - Pagina 43
Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava - Pagina 44
Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava - Pagina 45
Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava - Pagina 46
Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava - Pagina 47
Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava - Pagina 48
Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava - Pagina 49
Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava - Pagina 50
Efectele Economice ale Perfecționării Activității de Negociere în Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava - Pagina 51

Conținut arhivă zip

  • Efectele Economice ale Perfectionarii Activitatii de Negociere in Cadrul Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat Sucursala Suceava.doc

Alții au mai descărcat și

Management-ul Regiei Autonome de Transport a Bucureștiului

Introducere Motivarea alegerii temei Medicina muncii este specialitatea medicala care studiaza relatia om – munca, adaptarea omului la munca si...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?