Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 70 în total
Cuvinte : 33571
Mărime: 261.50KB (arhivat)
Publicat de: Ioan Vieru
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

CAPITOLUL 1

ACTIVITATEA COMERCIALĂ – CONSIDERAŢII GENERALE

1.1. DEFINIRE

Potrivit conceptului de dezvoltare durabilă a societăţii, comerţul are o importanţă strategică pentru dezvoltarea echilibrată şi viabilă a sistemelor economice şi sociale din orice ţară. Comerţul este un sector de activitate precisă cu un grad de complexitate ridicat, structurat pe domenii interioare multiple, în cadrul cărora roluri importante revin distribuţiei cu amănuntul, depozitării mărfurilor şi aprovizionării cu ridicata, precum şi activităţilor de import-export. Într-o asemenea accepţiune, comerţul reprezintă una din cele mai importante laturi ale economiei moderne devenind elementul principal al economiei de piaţă, indiferent de forma acesteia.

Pornind de la asemenea premise, cunoaşterea domeniului respectiv, interpretarea fenomenelor care stau la baza actelor de schimb şi conturarea proceselor manageriale specifice ridică probleme deosebit de complexe pentru a căror rezolvare sunt necesare cunoştinţe şi analize ştiinţifice de amploare, în cadrul cărora trebuie apelat atât la vastul instrumentar teoretic oferit de disciplinele de specialitate, cât şi la experienţa practică acumulată de-a lungul veacurilor, comerţul reprezentând una din cele mai vechi îndeletniciri omeneşti.

La toate acestea se adaugă faptul că, în viitor modificarea schimburilor care vor crea noi şi importante oportunităţi de afaceri, va impune reacţii deosebit de rapide din partea firmelor, capacitatea de a interpreta corect noile schimbări şi puterea de a înfrunta o piaţă puternic concurenţială şi generatoare de continue restructurări. Toate acestea necesită o bună cunoaştere a problematicii comerciale, a comerţului şi a structurilor sale.

De o deosebită importanţă este cunoaşterea unor aspecte referitoare la definirea comerţului, condiţiile în care a apărut, conţinutul său precum şi funcţiile sale în cadrul unei economii moderne.

Noţiunea de comerţ are un conţinut complex, determinând o funcţie economică ce constă în a cumpăra materii prime sau produse pentru a le revinde în acelaşi stadiu fizic, dar în condiţii convenabile consumatorilor. În acelaşi timp, aceeaşi noţiune defineşte profesiunea unui corp de agenţi economici care acţionează în cadrul pieţei, asigurând actele de schimb .

Sub aspect juridic noţiunea de comerţ defineşte transferul titlurilor de proprietate asupra materialelor sau serviciilor precum şi prestaţiile de servicii realizate între diferitele stadii ale producţiei sau direct între producător şi consumator care, de asemenea, se consideră că reprezintă acte de comerţ .

La aspectele prezentate mai sus se mai adaugă faptul că, prin codul comercial care în realitate, se aplică la toate activităţile economice organizate în scop lucrativ, sunt definite ca acte de comerţ actele de producţie industrială, de transport, de curtaj etc.

1.2. SCURT ISTORIC

Privită în contextul său istoric, se remarcă faptul că prezenţa comerţului s-a făcut necesară încă din momentul în care oamenii au început să comunice între ei. Dacă la început primii oameni se mulţumeau cu puţine lucruri şi se străduiau să-şi producă tot ceea ce le era necesar, cu timpul, pe măsura dezvoltării civilizaţiei, nevoile au crescut şi nu au mai putut fi satisfăcute decât prin schimb, creându-se adevărate curente şi căutari reciproce. Curentele respective au cunoscut o dezvoltare continuă, ajungând ca în final să fie soluţionate prin comerţ, produsele excedentare dintr-o familie, colectivitate sau regiune având nevoie de un întreprinzător care să le caute debuşee într-o altă zonă sau colectivitate, unde ele erau deficitare.

Schimburile care se efectuau la început direct - produs contra produs - constituiau aşa zisul troc. Într-un asemenea stadiu, pentru a-şi procura ceea ce avea nevoie, omul ceda din cele ce-i prisoseau altor oameni, care îi dădeau în schimb ceea ce şi ei aveau ca excedent. Pentru ca acest troc să se poata efectua, era necesar ca trebuinţele sau dorinţele celor interesaţi să coincidă, iar produsele ce urmau a fi schimbate să fie divizibile sau să aiba o valoare sensibil egală.

Schimbul a fost mult mai simplu când s-a trecut la folosirea unei mărfi intermediare, numită monedă. Trocul s-a descompus atunci în 2 operaţiuni: vânzare şi cumpărare. Pornind din acest moment, a început adevăratul comerţ.

Specialiştii în teoria comercială, analizând evoluţia în timp a schimbului, subliniază faptul că se poate vorbi de o adevarată civilizaţie comercială, ale cărei începuturi trebuie căutate într-un trecut de peste 4000 de ani. Astfel, China, Mesopotamia, Europa de Nord făceau încă de atunci comerţ la scară internaţională. Mai multe popoare mediteraneene – cretanii, fenicienii etc – au fost, de asemenea mari navigatori şi negustori, formând adevărate stabilimente comerciale în Africa, Anglia, Tările Baltice etc. Mai târziu grecii şi apoi romanii au constituit veritabile imperii comerciale, profitând de îmbunatăţirea transporturilor terestre şi maritime, de crearea şi perfecţionarea continuă a sistemelor monetare, de dezvoltarea schimburilor şi a economiei artizanale.

A urmat, apoi, pentru Europa, epoca invaziilor barbare şi musulmane care au antrenat puternice sinuozitaţi în dezvoltarea schimburilor stimulând apariţia unei economii „denominale” o economie închisă, în cadrul căreia fiecare senior din Europa feudală producea tot ceea ce era necesar unei vieţi foarte aspre.

Începând cu secolul al-XI-lea se poate însă vorbi de o adevărată „revoluţie” comercială în cadrul căreia reprezentanţii unor schimburi mai largi şi mai diversificate între domenii şi zone s-au infruntat cu adepţii economiei închise, creîndu-se, treptat, puternice centre de producţie şi consum. De altfel, în această perioadă, se poate vorbi de existenţa a doi poli ai comerţului european – zonele mediteraneene şi cele de la Marea Nordului – care au conturat între ele o zonă comercială ce cuprinde Anglia, Flandra, Champagne, ţările de pe Rin şi Mosella.

Revoluţia comercială ce a avut loc începând cu secolul al-XI-lea prin consecinţele sale asupra schimburilor domeniale şi crearea zonelor comerciale, face să apară şi negustorul – mercator - care, la început, a fost itinerat, iar apoi s-a stabilizat în diverse orase. Se nasc astfel şi se dezvoltă primele puncte de întâlnire dintre mărfurile din sud şi cele din nord care, ulterior, vor ceda locul iarmaroacelor, bâlciurilor şi marilor târguri europene .

În ansamblul său societatea s-a transformat încontinuu , meşteşugarii au vrut să trăiască în alte oraşe sau în locurile unde găseau debuşee pentru produsele realizate. Agricultura s-a specializat neîncetat, devenind şi ea o sursă de produse care, în marea lor majoritate, depăşeau necesităţile familiei şi chiar ale zonei, trebuind să fie valorificate prin intermediul schimburilor. La finele secolului al XI-lea şi începutul secolului al XII-lea, ca urmare a respectivelor modificări în cadrul colectivităţiilor, se separă burghezia comercială care, realizând beneficii mai uşor decât meşteşugarii, poate să creeze noi aşezământe comerciale.

Preview document

Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 1
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 2
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 3
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 4
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 5
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 6
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 7
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 8
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 9
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 10
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 11
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 12
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 13
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 14
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 15
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 16
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 17
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 18
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 19
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 20
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 21
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 22
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 23
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 24
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 25
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 26
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 27
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 28
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 29
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 30
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 31
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 32
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 33
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 34
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 35
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 36
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 37
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 38
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 39
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 40
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 41
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 42
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 43
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 44
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 45
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 46
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 47
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 48
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 49
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 50
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 51
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 52
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 53
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 54
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 55
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 56
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 57
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 58
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 59
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 60
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 61
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 62
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 63
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 64
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 65
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 66
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 67
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 68
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 69
Elaborarea și Fundamentarea Programului de Vânzări - Pagina 70

Conținut arhivă zip

  • Elaborarea si Fundamentarea Programului de Vanzari.doc

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Strategii și Politici de Marketing în Cadrul Agenției Marshal Turism

INTRODUCERE Tranziţia la economia de piaţă aduce schimbări substanţiale în modul de desfăşurare a activităţii agenţilor economici; agenţii...

Mediul de Marketing

Cap. 1. MEDIUL DE MARKETING Rezultatele pe care o firmă le obţine depind nu numai de activitatea pe care ea o desfăşoară, ci şi de factorii care...

Strategia de modernizare a stațiilor de distribuție carburanți

INTRODUCERE IMPORTANTA ADOPTARII UNEI STRATEGII DE MODERNIZARE A STATIILOR DE DISTRIBUTIE CARBURANTI PENTRU CRESTEREA PERFORMANTELOR...

Fundamentarea programului de producție la nivelul unei societăți comerciale - studiu de caz la SC Avitop SA

Introducere Prin planificare, în general, se înţelege activitatea de programare, organizare, coordonare şi conducere pe bază de plan a activităţii...

Modelul de afacere - Studiu de caz OVB

SUMMARY The main reason of this paper is to apply the canvas of the business model made by Alexander Osterwalder to the OVB business. The most...

Organizarea unei Campanii de Promovare a Produselor pe Exemplul SC Quadrant Amroq Beverages Romnia SA

Capitolul 1 Promovarea în cadrul strategiei de marketing a firmei 1.1. Delimitări conceptuale ale strategiei de marketing 1.1.1. Definirea şi...

Analiza SC Hofigal

CAPITOLUL 1. SITUATIA COMPANIEI HOFIGAL S.A. 1.1 Prezentarea S.C. HOFIGAL S.A. Denumirea societatii: SC. HOFIGAL S.A. Bucuresti Statutul...

Mixul de marketing al agenției Marhal Turism

Capitolul 1. MEMORIU JUSTIFICATIV Cercetarea de marketing,cât şi promovarea vânzărilor în România se afla într-un punct în care pentru a avea...

Ai nevoie de altceva?