Eseu Management Public

Imagine preview
(9/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Eseu Management Public.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 16 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Androniceanu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 1 puncte.

Domeniu: Management

Extras din document

Organizarea poate fi vazuta ca realizarea unei ordini asociata obtinerii unei utilitati sau atingerii unui scop.din alt punct de vederea organizatia poate fi privita ca reprezentand gradul în care si modurile în care membrii organizatiei pot fi constrânsi si controlati de organizatie, si distributia activitatilor si responsabilitatilor în interiorul procedurilor si normelor organizatiei.

Pentru organizatia publica ca obiect al managementului tipologia extinsa de scopuri fundamentale este: organizatia tip firma, unde venitul este controlat cu respectarea unor conditii asociate produsului realizat; organizatie de tip birou unde realizarea unui produs cu un anumit standard tehnic si cu respectarea unor limite maximale ale costurilor. Aici se poate spune ca entitatea de ordonat o reprezinta salariatul institutie publice, daca insa institiutia publica ar fi entitatea de ordonat, atunci obiectul managementului devine sectorul public.

Pentru un ansambul de organizatii publice, tipologia scopurilor fundamentale ale managementului public este: sectorul pubic prin realizarea unui set de servicii cu respectarea unor standarde tehnice si sociale in conditiile unor limite maximale ale costurilor; sectorul pubic si sectorul privat prin realizarea unor transferuri de resurse cu respectarea unui set de reguli; sectorul privat prin respectare unor reguli si prelevarea unor resurse.

2. Prezentarea punctelor de vedere ale autorilor

Cand vorbim de o organizatie publica prin asociere vorbim de bunul public, interesul public, finantarea publica sau puterea publica, de aceea organizarea ei dobandeste urmoatoarele caracteristici: acoperirea uniforma a unei zone geografice; formalizarea functionarii; similitudinea structurala; compexitatea structurala; stabilitatea structurala. In functie de natura organizarii se discuta de o organizare procesuala si de o organizare structurala. Atat organizarea structurala cat si organizarea procesuala sunt puternic influentate de elementele din afara organizatiei (reglementari cu caracter restrictiv, mai pronunutat decat in cadrul organizatiilor private.

Exista o tipologie structurala pentru organizatia publica, care implica o raportare la tipurile generale de structuri si anume: structura simpla; structura functionala; structura divizionala; structura matriciala; structura tip holding.Structura se refera la dimensiunea statica a unei organizatii, la elementele sale invariabile care s-u cristalizat într-o configuratie stabila. Forma adoptata de organizatie este influentata, totodata, de centralizare si de specializare. Un element fundamental in realizarea unei structuri organizatorice il reprezinta distribuirea autoritatii sau a “puterii create de organizatie”. Organizatiile publice de la nivel local pot fi organizatii cu niveluri de structura diferentiate dupa aria de exercitarea a acesteia. Organizatiile pubice din punct de vedere ierarhic se clasifica in: organizatii publice la nivel local, regional si central. Organizatiile sunt structuri de interactiune ale oamenilor integrati într-un grup ale carui activitati sunt centrate pe realizarea unor obiective comune specializate. Alocarea responsabilitatilor, gruparea functiilor, alocarea puterii de decizie, coordonarea, controlul si recompensa în urma ducerii la bun sfârsit a unei politici – toate acestea reprezinta cerinte fundamentale pentru operationalizarea continua a unei organizatii.

Fisiere in arhiva (1):

  • Eseu Management Public.doc

Alte informatii

Necesar Pentru Intrare in Examen. Academia de Studii Economice Facultatea de Management - Integrare europeana