Evaluări de mediu

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 54 în total
Cuvinte : 5012
Mărime: 369.43KB (arhivat)
Publicat de: Tiberia Ene
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

1.1. Date de identificare

Activitatea principală a S.C. Mittal Steel Roman S.A. o constituie producerea și comercializarea țevilor din oțel fără sudură, laminate la cald, laminate sau trase la rece.

S.C. Mittal Steel Roman S.A. este situată pe Str. Șoseaua Roman-Iași, la km 333 de Roman, jud. Neamț. Societatea este înregistrată la Registrul Comerțului cu nr. J27/88/1991, cod fiscal R 2057240, IBAN RO 06 RNCB 3710000000 100001, deschis la BCR filiala Roman, reprezentată prin director general regie Paul Aikarevelil.

S.C. Mittal Steel Roman S.A. este deținută începând din 14 ianuarie 2004 și până în prezent de către LNM HOLDINGS NV, care dețin 69,768% din acțiunile societății.

1.2. Amplasarea în zonă, vecinătăți

S.C. Mittal Steel Roman S.A. este situat în Șoseaua Roman-Iași la km 333, cu sediul social în Str. Ștefan cel Mare nr. 246, Roman, jud. Neamț, și ocupă o suprafață de 1 629 031 mp în localitatea Cordun, la 5 km de orașul Roman, jud. Neamț.

Accesul pe amplasament se face prin poarta din Șoseaua Roman-Iași, la km 333, satul Cordun. Amplasamentul este protejat de un gard din beton prefabricat și cu sârmă ghimpată pe trei laturi, înalt de cca. 2 m. A patra latură, de unde se face accesul în unitate este blocată de clădirea administrativă și gard viu sau gard obișnuit din plasă.

Vecinătățile societății sunt:

- Nord - satele Cordun și Simionești;

- Sud - orașul Roman;

- Est - S.C. „ELEROM” S.A. - șoseaua E85 (București-Suceava);

- Vest - satul Cordun.

1.3. Geologia, geografia, hidrologia, tip de sol, flora, fauna etc.

Geologia amplasării S.C. Mittal Steel Roman S.A. face parte din Platforma Moesică, situându-se în partea de Sud-Est a acesteia, în culuarul Moldova-Siret, partea sudică a gruiului Romanului. Culoarul Moldova-Siret reprezintă 12% din suprafața județului și este alcătuit din luncile celor două râuri și mai multe niveluri de terasă.

Morfologia regiunii se caracterizează prin ampla dezvoltare a reliefului fluvial sub forma teraselor de fund vale, teraselor de versant și a teraselor de confluență. Această zonă este încadrată din punct de vedere al altitudinii în ecartul 185-225 m. Albia minora a râului Moldova are un curs meandrat datorită aportului mare de aluviuni.

Hidrologia amplasării S.C. Mittal Steel Roman S.A. ne arată că la aprox. 2 km de amplasament se află principalul curs de apă, și anume râul Moldova, și afluentul său, pârâul Morii. Albia minoră a râului Moldova este de tip împletit, meandrat, patul acesteia fiind pavat cu material grosier (bolovănișuri și pietrișuri).

Apa subterană, ca pânză freatică, a fost întâlnită pe amplasamentul evaluat la circa 2-5 m, nivelul apelor subterane variind și în funcție de regimul pluvial.

Solul unde este amplasată societatea este alcătuit în mare parte din nisipuri medii grosiere cu intercații de pietrișuri, subordonat nisipurilor argiloase și argilo-prăfoase, grosimea acestora nedepășind 3-5 m.

În lungul brațelor părăsite ale Moldovei, păturile fostei albii sunt pavate cu material grosier de talia pietrișurilor și bolovănișurilor, prinse într-o matrice discontinuă de nisipuri grosiere, aceste areale fiind acoperite de prostosoluri aluviale.

Referitor la faună și floră, în vecinătatea amplasamentului S.C. Mittal Steel Roman S.A. nu sunt semnalate specii, habitate protejate sau zone sensibile. De subliniat este că efluentul unității este deversat în râul Moldova, în condițiile în care sunt respectate prevederile NTPA 001/2002.

Având în vedere nivelul monitorizării emisiilor în atmosferă, în conformitate BREF, este nevoie să se asigure și monitorizarea continuă a acestora. În acest fel se poate asigura controlul continuu al emisiilor în aer și apă, ceea ce permite respectarea permanentă a reglementărilor referitoare la prevenirea și controlul integrat al poluării.

1.4. Descrierea produselor si a proceselor tehnologice

În cadrul S.C. Arcelor Mittal Roman S.A. domeniul principal de activiate constă în producția de tuburi de fontă și otel iar obiectul principal de activitate este producția de tuburi de oțel. Pe lângă activitatea principală societatea mai poate desfășura 118 activități conform Hotararii Adunarii Generale a Actionarilor nr 7 din 21 iulie 2004.

Activitatea principală o constituie producerea si comercializarea tevilor din otel fara sudură, laminate la cald, laminate sau trase la rece, precum și activitatea de import-export. A activitate secundara se poate mentiona comercializarea de piese turnate din otel si pieselor prelucrate prin aschiere.

Pentru desfasurarea activității interioare si a bunului mers al societății, aceasta mai desfasoara si urmatoarele activitați:

- Întreținerea și reparatii;

- Investie și regie proprie;

- Producerea si comercializarea agentilor termici ( apă calda și abur pentru consumul

societații) și a oxigenului industrial;

- De verificari metrologice, reparatii și intreținerea A.M.C.R.;

- De asistență tehnica;

- De proiectare si exploare sisteme informative;

- Cercetare proiectare,consultanta;

- Marketingn,publiciate;

- Aprovizionarematerii prime si auxiliare.

Ca produse finite unitatea realizeaa tevi di otel carbon laminte la cald si la rece, precum si subprodusele scule de laminare, piese de schimb.

Unitatea are cca 3080 angajat,din care 1674 lucreaza in 3 schimburi,angajati din cadrul CFUnsi pompieri care lucreaza 12/24.

In anul 2003 structura productiei marfa livrata a fost urmatoarea:

- tevi constructii ebos,trase la rece;

- tevi constructii extractii si ebos pentru burlane.

Preview document

Evaluări de mediu - Pagina 1
Evaluări de mediu - Pagina 2
Evaluări de mediu - Pagina 3
Evaluări de mediu - Pagina 4
Evaluări de mediu - Pagina 5
Evaluări de mediu - Pagina 6
Evaluări de mediu - Pagina 7
Evaluări de mediu - Pagina 8
Evaluări de mediu - Pagina 9
Evaluări de mediu - Pagina 10
Evaluări de mediu - Pagina 11
Evaluări de mediu - Pagina 12
Evaluări de mediu - Pagina 13
Evaluări de mediu - Pagina 14
Evaluări de mediu - Pagina 15
Evaluări de mediu - Pagina 16
Evaluări de mediu - Pagina 17
Evaluări de mediu - Pagina 18
Evaluări de mediu - Pagina 19
Evaluări de mediu - Pagina 20
Evaluări de mediu - Pagina 21
Evaluări de mediu - Pagina 22
Evaluări de mediu - Pagina 23
Evaluări de mediu - Pagina 24
Evaluări de mediu - Pagina 25
Evaluări de mediu - Pagina 26
Evaluări de mediu - Pagina 27
Evaluări de mediu - Pagina 28
Evaluări de mediu - Pagina 29
Evaluări de mediu - Pagina 30
Evaluări de mediu - Pagina 31
Evaluări de mediu - Pagina 32
Evaluări de mediu - Pagina 33
Evaluări de mediu - Pagina 34
Evaluări de mediu - Pagina 35
Evaluări de mediu - Pagina 36
Evaluări de mediu - Pagina 37
Evaluări de mediu - Pagina 38
Evaluări de mediu - Pagina 39
Evaluări de mediu - Pagina 40
Evaluări de mediu - Pagina 41
Evaluări de mediu - Pagina 42
Evaluări de mediu - Pagina 43
Evaluări de mediu - Pagina 44
Evaluări de mediu - Pagina 45
Evaluări de mediu - Pagina 46
Evaluări de mediu - Pagina 47
Evaluări de mediu - Pagina 48
Evaluări de mediu - Pagina 49
Evaluări de mediu - Pagina 50
Evaluări de mediu - Pagina 51
Evaluări de mediu - Pagina 52
Evaluări de mediu - Pagina 53
Evaluări de mediu - Pagina 54

Conținut arhivă zip

  • Evaluari de mediu.doc

Te-ar putea interesa și

Programul Operațional Sectorial de Mediu

INTRODUCERE Ca urmare a adoptării, la sfârşitul anului 2005, a Planului Naţional de Dezvoltare pentru perioada 2007-2013, în primul trimestru al...

Practică Ministerul Mediului

Prezentarea institutiei publice 1.1 Denumirea institutiei, profil, obiect de activitate profesionala Ministerul Mediului se organizează şi...

Impactul și riscul induse de minerit mediului înconjurător

Capitolul 1: Legislatia privind evaluarea impactului si a riscului de mediu 1.1 Cadrul legislativ pentru evaluarea impactului Contextul...

Potențial turistic în zona localităților subcarpatice argeșene

Potential turistic in zona localitatilor subcarpatice argesene Orasele analizate sunt Campulung si Curtea de Arges si localitatile dintre ele...

Utilizarea informației pedologice în scopul identificării, caracterizării și evaluării resurselor de teren și a impactului de mediu

Pamantul este bunul economic cel mai de preţ al oamenilor, iar agricultura este cea mai veche şi mai mare întreprindere de producţie. Problemele...

Evaluări de Mediu pentru Dezvolatare Durabilă

INTRODUCERE Societatea ELMET INTERNATIONAL S.R.L. are sediul şi punctul de lucru în localitatea Bacău, str. Constanţei, nr. 1, jud. Bacău, fiind...

Monitoringul Factorilor de Mediu în Scopul Evaluării Degradarii Mediului Ambiant în Municipiul Roman

Componentele factorilor de mediu analizate : - Cadrul natural şi aşezarea - Condiţiile social istorice şi politico – administrative ale...

Dreptul Mediului

Încă de la începutul existenţei sale, din nevoia de a-şi asigura supravieţuirea, omul a încercat să domine natura, să o modeleze astfel încât să...

Ai nevoie de altceva?