Factori de succes în managementul unei organizații - SC Dedeman SRL

Proiect
8/10 (3 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 6741
Mărime: 67.41KB (arhivat)
Publicat de: Dionisie Pop
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Gheorghe Lamatic
factori de succes in cadrul companiei dedeman precum si analiza acestor factori,prezentat in cadrul FEAA MASTER ANUL 1 NOTA 9

Cuprins

  1. Capitolul 1 Prezentarea organizației
  2. 1.1 Despre Dedeman
  3. 1.2 Obiectivele Dedeman
  4. 1.3 Amplasament
  5. 1.4 Domeniu de activitate
  6. 1.5 Servicii Dedeman
  7. 1.6 Domenii de finanțare
  8. 1.7 Responsabilitate socială
  9. 1.8 Structură organizatorică
  10. 1.9 Segmentul țintă
  11. 1.10 Situație economică
  12. 1.11 Atingerea obiectivelor
  13. 1.12 Strategia concurențială
  14. 1.13 Strategia competitivă
  15. Capitolul 2 Analiza factorilor de succes la Dedeman
  16. Capitolul 3 Concluzii

Extras din proiect

CAPITOLUL 1

PREZENTAREA ORGANIZAȚIEI

1.1. Despre Dedeman

Constituită în baza unui capital social privat, societatea comercială SC.DEDEMAN.SRL, îsi desfasoară activitatea în conformitate cu legile române si cu statutul societății si face parte din Grupul Dedeman împreună cu Dedeman Automobile (dealer Dacia, Renault, Nissan) si Dedeman Camioane (dealer Renault Trucks). Dedeman este afacerea de succes a doi antreprenori români care, începând cu anul 1992, au dezvoltat lanţul de retail cu materiale de construcţii şi pentru amenajări interioare, de tip Do-It-Yourself, destinat celor ce doresc să îşi construiască şi să-şi amenajeze căminul.

Dedeman este cea mai dinamică companie din domeniu. La 7 ani de la deschiderea primului magazin de tip DIY cu suprafaţă de peste 5000 m2 a devenit lider național, operând în prezent o reţea de 21 de magazine.

Compania s-a extins într-un ritm constant şi rapid, dar pe lângă calcule şi cifre, cel mai important capital al modelului de business Dedeman este cel uman. Angajaţii care lucrează în cele 21 magazine ale lanţului de retail alcătuiesc o familie, dinamică, pragmatică şi mereu atentă la cerinţele, planurile şi nevoile clienţilor şi partenerilor săi

În 1994, Dedeman avea 11 angajaţi. În 2002, pentru reţeaua de retail cu materiale de construcţii şi pentru amenajări interioare lucrau 245 oameni. Astăzi, la Dedeman, peste 4000 de angajaţi stau la dispoziţia clienţilor, dedicaţi planurilor lor. În reţeaua de magazine Dedeman, clienţii pot alege articole destinate instalaţiilor termice, sanitare, electrice, de canalizare si gaz, materiale de bază în construcţii, materiale pentru amenajări interioare, scule şi accesorii, unelte şi utilaje, echipamente de protecţie, articole pentru grădina, mobilier, electronice şi electrocasnice. Gama produselor comercializate este extrem de generoasă depăşind 45.000 de repere, acestea provenind de la producători naţionali sau din importuri - Franţa, Italia, Spania, Polonia, Slovacia, Germania şi China

Dedeman înseamnă totodată servicii de calitate care însoţesc şi completează cumpărăturile pe care clienţii le fac în magazinele sale. Pe lângă consiliere şi consultanţă, serviciile de logistică şi asistenţă transformă vizita la Dedeman într-o invitaţie de a reveni oricând într-un mediu prietenos, atent şi flexibil, dedicat planurilor celor harnici şi întreprinzători. Valorile care au însoțit compania încă de la înființare si au asigurat succesul până în prezentsunt:seriozitate, ambiție, perseverență, implicare, onestitate,hărnicie.

1.2. Obiectivele Dedeman

Zi de zi compania este preocupată de asigurarea celor mai bune sevicii pentru clienții săi,dorind ca fiecare client din magazin să plece mulțumit deoarece găsit cele mai bune soluții pentru planurile sale. Astfel cât mai mulți oameni care doresc să îsi construiască,să îsi renoveze sau să îsi amenajeze locuințele,vor apela si vor beneficia de serviciie Dedeman. Scopul este de a ajunge în elita retail-ului românesc prin preocuparea permanentă pentru calitatea serviciilor oferite clientului si prin valoarea capitalului uman din companie.

1.3. Amplasament

Dedeman activează pe piaţă din anul 1992 şi operează în prezent o reţea de 20 magazine. Compania se află în plin proces de extindere la nivel naţional. Magazinele au suprafeţe cuprinse între 6.000 si 18.000 metri pătraţi oferind o gamă sortimentală diversificată de peste 45.000 de produse. Centrele comerciale dispun de depozite Drive In de unde pot fi achiziţionate şi încărcate direct în mijloacele de transport materialele grele pentru construcţii.

1.3. Domeniu de activitate

Rețeaua de magazine a companiei cuprinde 12 magazine în : Botosani, Suceava, Iasi, Bacău, Vaslui, Onesti, Brăila, Focsani, Târgoviste, Constanța, Roman , Piatra Neamț. Activitatea de bază a grupului este însă rețeaua de magazine de materiale de costrucții si amenajări interioare, care reprezintă, potrivit oficialilor, mai mult de jumătate din activitate. Sloganul companiei : “Dedicat planurilor tale” ilustrează varietatea produselor pe care firma le comercializează, numărul lor depăsind 40.000 articole din gama: instalații, termice, sanitare, gaz, canalizare, instalații electrice, si unelte pentru construcții, echipamente de protecție, materiale pentru curățenie, articole de gradină dar si mobilă de cea mai bună calitate. Dedeman dispune de o gamă largă de servicii inovatoare, care transformă o vizită la cumpăraturi într-o extrem de utilă si placută etapă în îndeplinirea planurilor legate de casă si grădină. Vă veți putea armoniza gresia si faianța cu ajutorul programului specializat Design Armonist, care printr-o simulare pe calculator, vă va face alegerea mult mai usoară, veți putea închiria scule electrice, veți putea beneficia de serviciul de cusut perdele, precum si de servicii de transport.

Domenii de activitate pe care le are firma:

Gresie Faianță - Gresie pentru trafic intens si mediu într-o gamă cromatică variată (mărci autohtone si de import), gresie porțelanată, gresie electroregres, piese de ornament, brâuri si medalioane, gresie cu dale luminoase, marmură, granit pentru placări exterioare, cărămidă aparentă pentru placări exterioare, faianță cu diferite modele si texturi fine, decorațiuni, gresie si mozaic pentru piscine, profile din faianță, chituri, adezivi, distanțieri, scule si accesorii.

Filtrare apa - Execuție, distribuție, instalare si service sisteme de filtrare apă. Expertize tehnice si soluții tehnologice pentru montajul instalațiilor de captare si distribuția apei din subteran, si al filtrelor de apă. Steme de tratare si filtrare aferente captării si distribuției apei potabile industriale si casnice: pompe submersibile si de circulație, pompe dozatoare, pompe si sisteme de pompare, hidrofoare. Tehnologii ecologice, pentru epurarea apelor reziduale: stații dedurizare, stații de purificare a apei, filtre pentru foraje hidrogeologice, filtre de sedimente, filtre pe ghiuvetă, filtre sub ghiuvetă si osmoză inversă, filtre cu carbon, ozonatoare, sterilizatoare cu U.V, sisteme de deferizare, microfiltre, carcase filtre apă, cartuse filtrante de apă, fose septice.

Centrale termice - Consultanță, proiectare, montaj, soluții complete pentru centrale termice, instalații si sisteme de încălzire. Firme autorizate ISCIR si ANRGN pentru montajul centralelor termice. Servicii de verificare si punere în funcțiune a centralelor termice. Comerț en-gros si en-detail cu centrale termice (microcentrale de apartament, centrale termice cu gaz metan, centrale murale, centrale cu combustibil lichid, centrale pe lemne sau cărbune, centrale electrice, încălzitoare pe ulei uzat, încălzire prin pardoseală, panouri solare pentru încălzire). Echipamente si accesorii pentru centrale termice (filtre de apă, filtre anticalcar, filtre pentru gaz, termostate, cazane din fontă sau oțel, cazane pentru combustibil solid, arzătoare, țevi si fitinguri, termostate si cronotermostate, boilere, radiatoare.)

Preview document

Factori de succes în managementul unei organizații - SC Dedeman SRL - Pagina 1
Factori de succes în managementul unei organizații - SC Dedeman SRL - Pagina 2
Factori de succes în managementul unei organizații - SC Dedeman SRL - Pagina 3
Factori de succes în managementul unei organizații - SC Dedeman SRL - Pagina 4
Factori de succes în managementul unei organizații - SC Dedeman SRL - Pagina 5
Factori de succes în managementul unei organizații - SC Dedeman SRL - Pagina 6
Factori de succes în managementul unei organizații - SC Dedeman SRL - Pagina 7
Factori de succes în managementul unei organizații - SC Dedeman SRL - Pagina 8
Factori de succes în managementul unei organizații - SC Dedeman SRL - Pagina 9
Factori de succes în managementul unei organizații - SC Dedeman SRL - Pagina 10
Factori de succes în managementul unei organizații - SC Dedeman SRL - Pagina 11
Factori de succes în managementul unei organizații - SC Dedeman SRL - Pagina 12
Factori de succes în managementul unei organizații - SC Dedeman SRL - Pagina 13
Factori de succes în managementul unei organizații - SC Dedeman SRL - Pagina 14
Factori de succes în managementul unei organizații - SC Dedeman SRL - Pagina 15
Factori de succes în managementul unei organizații - SC Dedeman SRL - Pagina 16
Factori de succes în managementul unei organizații - SC Dedeman SRL - Pagina 17
Factori de succes în managementul unei organizații - SC Dedeman SRL - Pagina 18
Factori de succes în managementul unei organizații - SC Dedeman SRL - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Factori de Succes in Managementul unei Organizatii - SC Dedeman SRL.docx

Alții au mai descărcat și

Proiect Management - Dedeman

I.1. Prezentarea generala S.C. DEDEMAN S.R.L. Denumirea societatii: S.C. DEDEMAN S.R.L. Statutul juridic: Societatea comerciala S.C. DEDEMAN...

Metode, Tehnici și Instrumente de Management

INTRODUCERE Acest proiect conţine informaţii cu privire la metodele, tehnicile şi instrumentele de management, iar în partea a doua este prezentat...

Impactul utilizării sistemelor informatice în antreprenoriatul românesc - Studiu de caz la SC Dedeman SRL

Capitolul I. Sistemele informatice - noțiuni teoretice 1.1. Conceptul de sistem informatic Un sistem reprezintă ansamblul de componente...

Dedeman

Prezentarea generală a magazinului 1. Istoric. Formă de organizare. Explicarea numelui, siglei, sloganului a) ISTORICUL MAGAZINULUI DEDEMAN...

Analiza Strategiilor de Resurse Umane la SC Dedeman SA

Descrierea organizaţiei - Domeniu de activitate DEDEMAN este unul dintre cele mai importante lanţuri de magazine şi depozite de materiale de...

Management operațional - Firma Dedeman

I. PREZENTAREA FIRMEI DEDEMAN SRL A. ISTORICUL FIRMEI Firma DEDEMAN își are sediul cental în orașul Bacău, din regiunea Moldovei. Activitatea...

Plan de Afaceri - Dezvoltarea Firmei SC Constant SRL

CAPITOLUL I. SINTEZA PLANULUI DE AFACERI 1.1. Istoricul firmei SC Constant SRL S.C. Constant SRL s-a înfiinţat ca și societate comercială în...

SC Arabesque SRL

1.Prezentarea afacerii 1.1.Prezentarea firmei Compania ARABESQUE a fost înfiinţată în 1994 şi are ca obiect de activitate comerţul cu materiale...

Ai nevoie de altceva?