Fezabilitatea și eficiența investiție de active fixe în compania SC Covalact SA

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 2 fișiere: pdf, pptx
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 3057
Mărime: 955.42KB (arhivat)
Publicat de: Andreea G.
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Doina Serban
Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria si Managementul Afacerilor
Universitatea Politehnica Bucuresti, Bucuresti
Materie: Fezabilitatea si eficienta investitiilor

Extras din proiect

Etapa 1. PREZENTAREA SITUAȚIEI CARE CERE DEFINIREA UNUI PROIECT DE INVESTIȚIE

Covalact este unul dintre cei mai mari producători de lactate din România cu o tradiție de peste 40 de ani în fabricarea produselor lactate. Compania are în prezent un număr dee aproximativ

560 de angajați care lucrează în fabricile din România și anume Miercurea Ciuc și Sfântul Gherorghe. Pe parcursul celor patru decenii de existență, compania a trecut prin mai multe etape care au contribuit la atingerea pragului actual de dezvoltare.

Ca și domeniu de activitate, compania Covalact are la bază fabricarea de produse lactate și a brânzeturilor. Compania colaborează cu fermierii din fermele și pășunile înverzite localizate în Harghita și Covasna și are ca și principali clienți: Metro, Sellgros, Carrefour, Cora.

Sediul social se află la adresa din Județul Covasna, loc. Sfântu Gheorghe, Str. Lunca Oltului, Nr.1, Tel. 0267.313981, Fax: 0267.351058, Email: office@covalact.ro

O problemă pe care am identificat-o este greutatea vânzarii produselor bio pentru dublarea capacității de producție și ambalare, de accea am luat decizia de a deschide un magazin dedicat doar vânzări acestor produse bio cum ar fi: brânzeturi, iaurturi și alte lactate prospete bio.

O soluție care ar reduce aceasta problemă este identificarea grupului țintă a consumatorilor de produse bio lactate și a unor posibil clienți care ar fi dispuși să cumpere produse bio lactate, urmând o activitate de promovare a produselor pe piață prin folosirea strategiilor de marketing. Specificând astfel următorul aspect: laptele folosit pentru obținerea produselor Bio Covalact de Țară este un lapte de calitate superioară obținut de la văcuțele crescute în ferme ecologice, hrănite în aer liber, pe pășuni curate și furaje de cea mai bună calitate. Atât vacuțele, hrana și condițiile lor de creștere, cât și produsele noastre sunt verificate riguros în privința respectării standardelor producției ecologice.

Investiția va fi făcută în cadrul unui nou proiect care prevede deschiderea unei noi linii de producție care să se ocupe de produsele BIO și are în vedere furnizarea consumatorilor de produse din cea mai bună calitate și sigure pentru consum, fabricate în condiții de igienă maximă și procese atent monitorizate în fiecare etapă.

Etapa 2. DESCRIEREA INVESTIȚIEI (A PROIECTULUI INVESTIȚIEI)

Investiția va consta în deschiderea unei noi linii ce dispune de o tehnologie ultramodernă, va funcționa în fabrica Covalact din Sfântu Gheorghe, județul Covasna având productivitate înalta care permite producția unui volum de 200 tone produse BIO Lactate pe lună și ambalarea unui volum de

11.00 pahare produse lactate BIO. Această nouă linie oferă o gamă largă de produse lactate bio care stau la dispoziția oricărui client consumator de produse bio. Vom avea la dispoziție produse bio lactate cum ar fi BIO Brânzeturi proaspete Covalact de Țară sunt produse certificate ecologic, obținute din lapte de vacă integral; BIO Iaurt Covalact de Țară are 3,8% grăsime, este produs din lapte de vacă ecologic, colectat exclusiv de la ferme; BIO Lactate Tradiționale de Băut sunt produse certificate ecologic, obținute din lapte de vacă integral.

Cât ne costă să mâncăm sânătos - gama de produse BIO?

Lactatele BIO Covalct de Țară sunt certificate ecologic și pe lângă faptul că sunt 100% naturale, ele sunt făcute din lapte ecologic românesc în condiții speciale.

Încercați Lactate BIO Covalact de Țară!) 1

Grupul dorește achiziționarea unei noi linii de producție pentru produsele lactate bio investind în principal pe BIO Iaurt Covalact de Țară care are 3,8% grăsime, este produs din lapte de vacă ecologic, colectat exclusiv de la ferme din inima României la un cost de 15.000 Euro.

Inițiativa Covalact vizează dublarea capacității de producție și ambalare pentru vânzarea cât mai eficientă a produselor lactate bio din portofoliul companiei; BIO Brânzeturi proaspete, BIO Iaurt Covalact de Țară, BIO Lactate Tradiționale de Băut din lapte bio integral românesc.

Produsele bio lactate vor devenii lider de piață dominante cu o cotă de piață în volum de 46% în comerțul modern.

Mai jos s-a constituit un table din care reies resursele și prețul pe o resursă necesare implementării liniei de producție.

Preview document

Fezabilitatea și eficiența investiție de active fixe în compania SC Covalact SA - Pagina 1
Fezabilitatea și eficiența investiție de active fixe în compania SC Covalact SA - Pagina 2
Fezabilitatea și eficiența investiție de active fixe în compania SC Covalact SA - Pagina 3
Fezabilitatea și eficiența investiție de active fixe în compania SC Covalact SA - Pagina 4
Fezabilitatea și eficiența investiție de active fixe în compania SC Covalact SA - Pagina 5
Fezabilitatea și eficiența investiție de active fixe în compania SC Covalact SA - Pagina 6
Fezabilitatea și eficiența investiție de active fixe în compania SC Covalact SA - Pagina 7
Fezabilitatea și eficiența investiție de active fixe în compania SC Covalact SA - Pagina 8
Fezabilitatea și eficiența investiție de active fixe în compania SC Covalact SA - Pagina 9
Fezabilitatea și eficiența investiție de active fixe în compania SC Covalact SA - Pagina 10
Fezabilitatea și eficiența investiție de active fixe în compania SC Covalact SA - Pagina 11
Fezabilitatea și eficiența investiție de active fixe în compania SC Covalact SA - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Fezabilitatea si eficienta investitie de active fixe in compania SC Covalact SA.pdf
  • Fezabilitatea si eficienta investitie de active fixe in compania SC Covalact SA.pptx

Ai nevoie de altceva?