Firmă viticolă - SC Evinia SCS

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 28 în total
Cuvinte : 12835
Mărime: 1.28MB (arhivat)
Publicat de: Titus Dragomir Puiu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: N. Florea

Extras din proiect

I.Descrierea generală a afacerii

1.1.Descrierea afacerii în care se doreste să se intre

Domeniul în care ne propunem să pătrundem este cel al prelucrării produselor vegetale,respectiv a plantelor cu un ciclu lung,asa cum este vita-de-vie.

Viticultura este un sector intensiv al agriculturii caracterizat printr-un coeficient ridicat de valorificare a terenului. Valoarea productiei obtinută de pe un hectar cultivat cu vită de vie echivalează cu 10-15 ha de culturi cerealiere. Strugurii reprezintă materia primă pentru obtinerea vinurilor si distilatelor de vin, pentru industria alimentară unde se obtin: sucurile de struguri, mustul concentrat, gemuri, compoturi,stafide, etc.

Definitia dată vinului de Oficiul International al Viei si Vinului este următoarea: "Băutura obtinută pe calea fermentării spirtoase integrale sau partiale a mustului de struguri". Vinul este o bautură alcoolică cu o compozitie chimică complexă, si se obtine, în general, prin fermentarea mustului de struguri provenind de la diverse varietăti ale vitei de vie.

Pe teritoriul ţării noastre, viţa de vie a fost cultivată din cele mai vehi timpuri. Vechimea acestei îndeletniciri se pierde în negura vremurilor;fosilele găsite pe meleagurile noastre demonstrează existenţa viţei de vie, aici încă de la începutul erei terţiare.

Legendele referitoare la aparitia vinului sunt numeroase. Legenda grecească povăţuieşte despre faptul descoperirii viţei de vie de către păstorul Estafilos, care, pornindu-se în căutarea oaiei rătăcite, a dat de ea mâncând frunze de viţă de vie. Păstorul a strâns câteva fructe de pe pomuşorul necunoscut şi lea dus stăpânului său Oinos, care a scurs sucul din ele. Cu timpul sucul devenea tot mai aromat şi, în aşa fel, a fost obţinut vinul.

În Persia există legenda despre apariţia viţei de vie şi a vinului, care povăţuieşte despre regele Djamşed. Odată, odihnindu-se la umbra unui pom şi urmărind procesul de învăţare a arcaşilor săi, Djamşed a atras atenţia la o pasăre ce se zbătea în gura unui şarpe uriaş. Prin ordonul său, cu numai o înpuşcătură, şarpele a fost doborât. Pasărea, scăpând din aripile morţii, a zburat către rege, şi ca semn de mulţumire a scăpat din cioc câteva seminţe în faţa lui, care curând au dat lăstari. Peste un timp lăstarii s-au transformat în nişte arbuşti care au dat o roadă bogată de fructe necunoscute până atunci. Regele Djamşed adora sucul obţinut din fructele necunoscute, dar odată i-au adus sucul, care deja era în stare de fermentaţie. El a fost supărai pe gustul acriu şi a comandat să-l ascundă undeva mai departe. A trecut câteva luni... O sclava frumoasă, adorata regelui, avea dureri de cap puternice şi şi-a dorit moartea, după câteva zile nedormite. Găsind sticla cu sucul respins de rege, a băut-o. Desigur, ea a căzut fără cunoştinţe, după ce a dormit câteva zile. Când s-a trezit, se simţea sănătoasă. Vestea despre lecuirea stranie dar minunată a ajuns la rege şi el a numit sucul fermentat a fructelor de pe arbuştii crescuţi "Licoarea regală". Astfel a apărut vinul...

România este o importantă tară europeană producătoare de vin, dispunând de un mare trecut istoric si de bogate traditii culturale, mare parte din ele nemijlocit legate de aceasta bautură,considerată, pe drept cuvânt, o licoare divină.

În România, 1,7% din suprafata agricolă este cultivată cu vită de vie, vinul reprezintând 14% din productia vegetală a României.

Ca si suprafată, România detine în jur de 200.000 de hectare cultivate cu vită-de-vie, fiind pe locul cinci ca suprafată cultivată în Uniunea Europeană, după Spania, Italia si Portugalia. Piata vinului a crescut datorita cresterii competitivitătii productiei românesti, avand ca motiv principal investitiile facute din anul 2000 până în prezent.

Vinul se situează pe locul al treilea, după bere şi băuturi spirtoase, într-un top al preferinţelor consumatorilor de băuturi din România.Potrivit datelor Patronatului National al Viei si Vinului piata vinurilor în anul 2007 s-a ridicat la 440 milioane de euro.

Preview document

Firmă viticolă - SC Evinia SCS - Pagina 1
Firmă viticolă - SC Evinia SCS - Pagina 2
Firmă viticolă - SC Evinia SCS - Pagina 3
Firmă viticolă - SC Evinia SCS - Pagina 4
Firmă viticolă - SC Evinia SCS - Pagina 5
Firmă viticolă - SC Evinia SCS - Pagina 6
Firmă viticolă - SC Evinia SCS - Pagina 7
Firmă viticolă - SC Evinia SCS - Pagina 8
Firmă viticolă - SC Evinia SCS - Pagina 9
Firmă viticolă - SC Evinia SCS - Pagina 10
Firmă viticolă - SC Evinia SCS - Pagina 11
Firmă viticolă - SC Evinia SCS - Pagina 12
Firmă viticolă - SC Evinia SCS - Pagina 13
Firmă viticolă - SC Evinia SCS - Pagina 14
Firmă viticolă - SC Evinia SCS - Pagina 15
Firmă viticolă - SC Evinia SCS - Pagina 16
Firmă viticolă - SC Evinia SCS - Pagina 17
Firmă viticolă - SC Evinia SCS - Pagina 18
Firmă viticolă - SC Evinia SCS - Pagina 19
Firmă viticolă - SC Evinia SCS - Pagina 20
Firmă viticolă - SC Evinia SCS - Pagina 21
Firmă viticolă - SC Evinia SCS - Pagina 22
Firmă viticolă - SC Evinia SCS - Pagina 23
Firmă viticolă - SC Evinia SCS - Pagina 24
Firmă viticolă - SC Evinia SCS - Pagina 25
Firmă viticolă - SC Evinia SCS - Pagina 26
Firmă viticolă - SC Evinia SCS - Pagina 27

Conținut arhivă zip

  • Firma Viticola - SC Evinia SCS.doc

Ai nevoie de altceva?