Ford

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Ford.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 12 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Mihai Vrancut

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Management

Extras din document

Date generale

FORD MOTOR COMPANY este o companie multinantionala Americana, producatoate de automobile. Compania a fost fondata de catre Henry Ford la data de 16 iunie 1903 in Detroit, statul Michigan. Practic, putem spune ca FORD a fost o companie deschizatoare de drumuri in industria automobilelor.

Primele masini FORD prindeau o viteza maxima ce cca 50 km/h, dar erau proiectate astfel incat sa poata face fata oricarui tip de sol si oricarui anotimp, indifferent de conditiile meteorologice.

FORD IN ROMANIA

FORD MOTOR COMPANY şi-a început relaţiile cu România în anul 1928, atunci când Andrei Popovici, secretarul Legaţiei Române la Washington, îi decernează lui Henry Ford un înalt ordin al Casei Regale ca “binefăcător al omenirii, pentru dezvoltarea industriei, a relaţiilor sociale şi internaţionale”.

În 1931, Ford deschide o firmă de vânzări în România, iar un an mai târziu, în 1932, Guvernul României comunică filialei Ford din Anglia (care patrona firma din România) disponibilitatea de a deschide la Bucureşti o linie de asamblare.

Astfel, ca urmare a acestei invitaţii, în 1935, Ford a achiziţionat un teren în cartierul bucureştean Floreasca, unde a construit o uzină modernă, dotată cu prima linie de montaj operaţională din Europa de Est, şi peste 100 de muncitori, care putea ansambla anual 2.500 de automobile şi camioane.

Ford România organiza cursuri de specializare pentru inginerii săi. Astfel se urmărea ca piesele să fie fabricate şi montate în intregime în fabrica din Floreasca sub stricta observaţie a specialiştilor. Pregătirile pentru acest pas important au început din 1939 când mostre de tapiţerie, acumulatori, şuruburi, vopsea şi alte repere, fabricate în România, fuseseră trimise la Detroit spre examinare şi sosiseră înapoi cu observaţiile corespunzătoare; sub acest aspect, investiţiile Ford se ridicau la zeci de milioane de lei. Răspândirea automobilelor Ford pe glob s-a datorat fiabilităţii, preţului şi, nu în ultimul rând, versatilităţii extraordinare. Astfel, modelul Ford A putea fi uşor adaptat pentru rularea pe zăpadă, iar camioanele Ford puteau deservi brigăzile de pompieri prin adaptarea unei scări acţionate hidraulic.

În august 1944, Guvernul României clasifica fabrica Ford România ca fiind “utilaje şi construcţii abandonate de inamic” şi este inclusă sub control militar. Aceasta continuă să se ocupe cu repararea vehiculelor deţinute de armata română şi cea rusă, cu mari pierderi însă, datorită gratuităţii oferite armatei ruse ca despăgubiri de război.

Odată cu încetarea războiului, directorii filialei Ford din Marea Britanie au încercat să reia legăturile cu Ford România, dar instaurarea comunismului şi deprecierea monedei naţionale au dus la suspendarea activităţilor în septembrie 1946.

Ford Motor Company a revenit în România în 2007, de data aceasta nu la Bucureşti, ci la Craiova, cumpărând pachetul majoritar de acţiuni al Automobile Craiova şi preluând în martie 2008 uzina Automobile Craiova. La 74 de ani de la primul Ford fabricat în România, în septembrie 2009 a ieşit de pe linia de fabricaţie din Craiova primul Ford Transit Connect de culoare albă, care a fost donat spitalului municipal din Craiova.

EVOLUTIE LOGO

ASIGURAREA CALITATII DE-A LUNGUL TIMPULUI

Firma Ford Motor Company, în anul 1909, introduce pentru prima dată linia de asamblare (banda rulantă) trecându-se astfel la producţia de masă. Accentul pus pe standardizarea componentelor automobilului a făcut ca productivitatea să crească de la 10000 bucăţi automobile Model T în anul 1909, la 600000 bucăţi automobile Model T în anul 1916, ceea ce a determinat şi o scădere a preţului unitar al unui automobil de la 850$ la 350$. Astfel, firma Ford devine promotorul fabricaţiei în masă.

Strategia managementului Ford pe linia de producție include crearea un departament de control al calității, care va verifica produsele pentru defecte de fabricație. De aceea, o "fabrica" în fabricile Ford a fost stabilita în mod invizibil. Acest lucru presupune costuri mai mari companiei. După montarea autovehiculelor, inspectorii de calitate verifica fiecare mașină pentru orice component defectă sau porțiune. Această gestionare a operațiilor se bazeaza pe modelul de management științific care a fost practicat de Ford de la începutul anilor 1900. Deși există inovații în producție sau operațiuni de management al companiei, aceste inovații nu se abat în mod semnificativ de la modelul de management științific. Astfel, în ultimii ani, numarul retragerilor de produse a crescut.

In proiectarea designului, Ford se confrunta cu multe provocari . Una dintre aceste provocari ar fi faptul ca autovehiculele moderne utilizeaza un numar mare de pise din tabla stantata in constructia lor. De aceea, Ford a decis sa se asocieze in acest proces cu Altair Product Design, aceasta urmand sa se ocupe cu transferal si dinamica comportamentului de design.

Fisiere in arhiva (1):

  • Ford.docx