Formarea și perfecționarea profesională la SC Continental SA

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 25 în total
Cuvinte : 6402
Mărime: 1.03MB (arhivat)
Publicat de: Marcu Lupu
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Grideanu Nicoleta
UNIVERSITATEA "SPIRU HARET" FACULTATEA DE MANAGEMENT BRAŞOV SPECIALIZAREA MANAGEMENT

Cuprins

  1. INTRODUCERE 1
  2. CAPITOLUL I. DEZVOLTAREA PROFESIONALĂ 3
  3. 1.1. Necesitatea formării şi perfecţionării profesionale a angajaţilor 3
  4. 1.2. Metodologia procesului de pregătire profesională 4
  5. CAPITOLUL II. PREZENTAREA HOTELULUI ŞI A
  6. STRUCTURII DEPARTAMENTULUI DE RESURSE UMANE 6
  7. 2.1. Prezentarea hotelului 6
  8. 2.2. Activitatea din domeniul resurselor umane 7
  9. 2.2.1. Structura organizatorică a hotelului 7
  10. 2.2.2. Structura resurselor umane 9
  11. CAPITOLUL III. FORMAREA ŞI PERFECŢIONAREA PROFESIONALĂ ÎN CADRUL HOTELULUI 11
  12. 3.1. Planificarea şi dezvoltarea carierei angajaţilor hotelului 11
  13. 3.2. Pregătirea profesională 12
  14. 3.3. Dezvoltarea profesională 13
  15. CONCLUZII ŞI PROPUNERI 15
  16. BIBLIOGRAFIE 17
  17. ANEXE 18

Extras din proiect

INTRODUCERE

Perfecţionarea managementului, în general, şi a managementului resurselor umane, în special, se impune şi în practica economică românească drept o coordonată principală. Managementul resurselor umane ale firmei, calitatea acestuia, capacitatea de performanţă a managementului românesc al resurselor de muncă reprezintă latura calitativă, condiţia sine qua non a reuşitei firmelor româneşti în competiţia europeană şi mondială tot mai acerbă.

Nu este în aceasta nici o exagerare pentru că măsura asigurării unui management performant al resurselor umane exprimă în fapt o garanţie esenţială pentru valorificarea tuturor celorlalţi factori şi condiţii ale producţiei firmelor, pentru realizarea unei productivităţi şi calităţi înalte, pentru realizarea de costuri scăzute şi de profituri cât mai înalte.

Am considerat că firma, intrând în contact cu mediul de afaceri concurenţial în interiorul ţării şi în afară, are cea mai urgentă nevoie de elevare a managementului resurselor umane.

Corporaţiile îşi restructurează şi reduc personalul, ceea ce înseamnă că reduc şi din nivelurile de management. Straturile mai puţin specializate ale personalului vor fi încurajate să lucreze autonom. Structurile de conducere şi control lasă astfel loc unei abordări participative a muncii în echipă. Resursele umane instruite să se adapteze noilor metode de muncă vor trebui considerate ca un bun valoros, în care trebuie să se investească, şi nu ca un simplu cost, caz în care angajaţii îşi vor căuta un loc de muncă în altă parte.

Management înseamnă a dezvolta modalităţi de a atrage şi păstra angajaţii. Dezvoltarea tehnologiei nu va împiedica industria de a continua să fie un furnizor de slujbe pentru proaspeţii absolvenţi; în mod evident, un număr mare de slujbe de rutină vor continua să existe. În orice caz, problema reţinerii personalului va rămâne o problemă de management.

Dezvoltarea tehnologiei informatice permite o mult mai rapidă şi detaliată generaţie a informaţiei asupra calităţii şi performanţei economice. Managerii de hotel vor fi chemaţi să reacţioneze mai repede, să analizeze situaţii şi să ia decizii potrivite. O mai mare varietate de servicii la ofertă va necesita tehnici de marketing mai mari decât erau necesare mai devreme.

Noile diviziuni ale forţelor de muncă şi schimbările survenite în natura slujbelor din sectorul turismului înseamnă că această industrie foloseşte o gamă foarte variată de angajaţi. În orice caz, deşi turismul este un sector variat care poate furniza multe oportunităţi de muncă pentru o gamă largă de abilităţi, se poate observa în Europa o reorientare de la competenţe specifice către competenţe generale, mai cuprinzătoare. Experienţa în training este destul de limitată la lanţurile hoteliere mari, pe când companiile mici, individuale se bazează pe trainingul oferit direct la muncă. Lanţurile hoteliere mari se bazează în cea mai mare măsură pe propriul lor sistem intern de training.

Locurile de muncă mai complexe au adus o modificare şi în ceea ce priveşte trainingul, trecând de la abilităţile operaţionale sau vocaţionale la abilităţile sociale şi personale. Abilităţile operaţionale sunt încă cerute, dar se concentrează din ce în ce mai mult pe inovaţia tehnologică. Capacitatea de a învăţa şi desfăşura activităţi, de a asimila toate elementele unui proces complex, abilităţi eficiente de comunicare, incluzând abilităţile de negociere în cazuri de conflict, toate se află printre abilităţile necesare pentru a-i permite muncitorului de azi să îşi câştige autonomia necesară la locul de muncă.

Cunoştinţele de limbă şi o dezvoltată sensibilitate inter-culturală sunt abilităţi cheie pentru personalul din turism care intră în contact direct cu clienţii. Cerinţele la nivel de management oglindesc calităţile enumerate mai sus, dar oferă în acelaşi timp o nouă abordare a managementului şi dezvoltării resurselor umane. Companiile adoptă o filozofie care susţine că unii angajaţi care primesc un "serviciu bun" de la superiorii lor, vor oferi cel mai probabil şi ei "servicii bune" clienţilor.

Societatea S.C. Continental S.A. Tg.Mureş, are în structura sa un lanţ hotelier. În acest proiect am ales prezentarea formării şi perfecţionării personalului unui singur hotel din acest lanţ, denumit în proiect doar hotelul, respectând astfel confidenţialitatea impusă de firmă, care nu a fost de acord a se publica date reale. În acest mod fac observaţia că datele din proiect sunt fictive, dar se bazează pe realitate.

După o scurtă prezentare a necesităţii formării şi perfecţionării profesionale a angajaţilor şi a metodologiei acestui proces ce cade în sarcina, în principal, a departamentului de resurse umane dintr-o unitate, în capitolul al II-lea al acestui proiect am prezentat hotelul şi structura şi activitatea departamentului de resurse umane. Pentru a se putea alcătui un plan de dezvoltare profesională este necesar a se cunoaşte şi structura personalului, dar şi structura organizatorică a hotelului.

În cel de-al treilea capitol am prezentat modul în care departamentul de resurse umane al hotelului realizează formarea şi perfecţionarea profesională a angajaţilor din cadrul hotelului.

Preview document

Formarea și perfecționarea profesională la SC Continental SA - Pagina 1
Formarea și perfecționarea profesională la SC Continental SA - Pagina 2
Formarea și perfecționarea profesională la SC Continental SA - Pagina 3
Formarea și perfecționarea profesională la SC Continental SA - Pagina 4
Formarea și perfecționarea profesională la SC Continental SA - Pagina 5
Formarea și perfecționarea profesională la SC Continental SA - Pagina 6
Formarea și perfecționarea profesională la SC Continental SA - Pagina 7
Formarea și perfecționarea profesională la SC Continental SA - Pagina 8
Formarea și perfecționarea profesională la SC Continental SA - Pagina 9
Formarea și perfecționarea profesională la SC Continental SA - Pagina 10
Formarea și perfecționarea profesională la SC Continental SA - Pagina 11
Formarea și perfecționarea profesională la SC Continental SA - Pagina 12
Formarea și perfecționarea profesională la SC Continental SA - Pagina 13
Formarea și perfecționarea profesională la SC Continental SA - Pagina 14
Formarea și perfecționarea profesională la SC Continental SA - Pagina 15
Formarea și perfecționarea profesională la SC Continental SA - Pagina 16
Formarea și perfecționarea profesională la SC Continental SA - Pagina 17
Formarea și perfecționarea profesională la SC Continental SA - Pagina 18
Formarea și perfecționarea profesională la SC Continental SA - Pagina 19
Formarea și perfecționarea profesională la SC Continental SA - Pagina 20
Formarea și perfecționarea profesională la SC Continental SA - Pagina 21
Formarea și perfecționarea profesională la SC Continental SA - Pagina 22
Formarea și perfecționarea profesională la SC Continental SA - Pagina 23
Formarea și perfecționarea profesională la SC Continental SA - Pagina 24
Formarea și perfecționarea profesională la SC Continental SA - Pagina 25

Conținut arhivă zip

  • Formarea si Perfectionarea Profesionala la SC Continental SA.doc

Alții au mai descărcat și

Motivarea și Dezvoltarea Resurselor Umane

INTRODUCERE „Angajează în funcţie personalitatea, ci nu doar omul” Pol Hoken Importanţa fiinţei umane în conducerea cu succes a unei firme e cea...

Pregătirea Profesională

INTRODUCERE Existenta unor angajaţi care nu mai reuşesc să ţină pasul pe plan profesional cu mutaţiile care au loc în modul de desfăşurare a...

Perfecționarea activității manageriale privind utilizarea eficientă a resurselor umane

Introducere Pentru reuşita unei organizaţii în etapa de tranziţie, cea mai dificilă problemă este propria ei schimbare. Politica de schimbare este...

Management Strategic al Resurselor Umane în BRD

1. Prezentare BRD - Groupe Société Générale Banca Romana de Dezvoltare este o bancă cu vocaţie universală, adepta unei politici bine definite de...

Politică de produs la SC Pambac SA

INTRODUCERE În lucrarea de faţă am dezbătut tema politicii de produs. Produsul a reprezentat întotdeauna un factor motivator pentru întreprinderi....

Managementului Resurselor Umane în Cadrul hotelului Crowne Plaza Flora București

Introducere Turismul reprezinta un fenomen economico – social specific civilizatiei moderne, puternic ancorat în viata societatii si influentat de...

Managementul resurselor umane - motivarea angajaților

1. Resursele umane, principala resursă a firmei Resursele umane sunt primordiale între cele de care dispune organizaţia în desfăşurarea...

Dezvoltarea Carierei Manageriale în Cadrul SA Moldtelecom

Introducere Dezvoltarea resurselor umane este una din opţiunile strategice ale oricărei organizaţii interesate în creşterea sa. Capacitatea...

Te-ar putea interesa și

Operațiunile Tehnice și Organizarea Agenției de Turism

INTRODUCERE Dezvoltarea turismului implică asigurarea unei game largi de servicii şi facilităţi care sunt furnizate, direct sau indirect, de o...

Implementarea activității de marketing în dezvoltarea turistică a stațiunii Băile Olănești

Turismul reprezintă în prezent, prin conţinutul şi rolul său, un domeniu distinct de activitate, o componentă importantă a vieţii economice şi...

Formare și perfecționare profesională a salariaților în cadrul firmei SC Continental Automotive România SRL

Introducere Scopul lucrării constă în studierea procesului de “Formare şi perfecţionare profesională a salariaţilor în cadrul firmei S C....

Rolul economico-social al serviciilor pe piața de muncă

CAPITOLUL I ROLUL ECONOMICO-SOCIAL AL SERVICIILOR 1. Incursiune în evoluţia managemetului resurselor umane Pe măsura dezvoltării şi...

Performanța modelului european - analiza comparativă a submodelelor de economie

1. Introducere Analiza modelului european de integrare are o justificare puternică prin atractivitatea pe care o exercită proiectul Uniunii...

Sistemul de Învățământ din Germania

Sistemul de învăţământ al Republicii Federale Germania are două trăsături care îl disting faţa de sistemele de învăţământ ale cele mai multe state...

Organizare Hotel

Argument Turismul a devenit in zilele noastre o activitate la fel de importanta precum cea des-făşurată în alte sectoare-chei din economia...

Analiza și evaluarea operațiunilor logistice la nivelul firmei SC Crisstal SRL

Cap I. Caracterizarea firmei Crisstal 1.1 Date de identificare Firma de curățenie CRISSTAL este recunoscută drept una dintre firmele de...

Ai nevoie de altceva?