Fundamentarea, Elaborarea, Implementarea si Evaluarea Strategiei Generale a Firmei

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Fundamentarea, Elaborarea, Implementarea si Evaluarea Strategiei Generale a Firmei.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 29 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Malina Cordos

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

1. Fundamentarea strategiei
1.1. Premisele strategiei
1.2. Modalităţi de fundamentare a strategiei
1.3. Stabilirea tipului, locului si rolului organizatiei in cadrul domeniului de activitate
1.4. Niveluri de realizare a strategiei
1.5. Diagnosticul extern
1.6. Diagnosticul intern
1.6.1. Pregatirea cercetarii
1.6.2. Documentarea prealabilă
1.6.3. Identificarea şi interpretarea simptomelor semnificative
1.6.4. Puncte forte economice şi manageriale
1.6.5. Puncte slabe economice si manageriale
1.6.6. Recomandari strategico-tactice
1.7. Implicarea deţinătorilor de interese
2. Elaborarea strategiei
2.1. Elaborarea strategiei de ansamblu
2.2. Elaborarea strategiei partiale
3. Implementarea strategiei
3.1. Implementarea strategiei de ansamblu
3.2. Implementarea strategiei parţiale a departamentului de vanzari
4. Evaluarea strategiei
4.1. Evaluarea strategiei de ansamblu
4.2. Evaluarea strategiei departamentului de vanzari

Extras din document

1. Fundamentarea strategiei

1.1. Premisele strategiei

În acest moment, strategia pentru perioada 2006-2007, la S.C. OPTILENS PRODSERV S.R.L.. este în faza de maturitate a ciclului sau de viaţă, ocupând, în anul 2007, locul 3 în România. Aflându-se în această fază, firma îşi menţine poziţia pe piaţă, adoptând strategii precum: creşterea gamei de produse, calitatea produselor , strategie de diferenţiere faţă de concurenţi, strategii de comunicare cu personalul.

Pozitia firmei S.C. OPTILENS PRODSERV S.R.L.este puternică şi cu o creştere rapidă pieţei. Astfel că firma se concentrează pe dezvoltarea serviciilor integrate de comercializare de ochelari de vedere si de soare, lentile de contact si alte produse adiacente acestora,pentru a putea răspunde tuturor tipurilor de clienti existenti în structura pieţei româneşti şi internaţionale.

Activitatea firmei se dezvoltă în cadrul unei pieţe nationale cu o competitie acerba. De aceea firma adoptă strategii de diferenţiere, strategii de diversificare a gamei de produse şi servicii. Firma a intrat pentru prima dată pe piaţă în anul 1995, odată cu înfiinţarea firmei OPTILENS MED in Cluj-Napoca. Au urmat apoi alte filiale în Turda, Gherla, Dej, Baia Mare, Bistrita si Alba Iulia.

Cei care sunt interesati de succesul in afaceri al firmei S.C. OPTILENS PRODSERV S.R.L. sunt in primul rand cei doi asociaţi Nicula Dorin şi Tomi Teodor care doresc buna functionare a firmei pentru a obţine un profit cât mai mare, ducand la extinderea afacerii, pentru a-şi menţine poziţia în top, să fie cît mai cunoscuţi pentru a fi aleşi în continuare de clienţii existenţi cât şi de clienţii noi. Managerul Dragan Mircea işi doreste o bună fuctionare a firmei pentru reputaţie, angajatii pentru un salariu motivant şi faptul că lucrează la o firma puternică şi bine cunoscută pe piaţă, producătorii doresc să aibă vănzări cât mai mari şi acoperiri cu produsele lor cât mai mare. Clienţii vor să aibă cât mai multe beneficii şi preţuri cât mai mici , tot timpul urmărind achizitionarea unui produs de calitate la un preţ cât mai rezonabil pentru ei. Statului îi revin taxele, impozite şi numeroşi investitori stăini.

1.2. Modalităţi de fundamentare a strategiei

Prognozele efectuate în domeniul de activitate al , S.C. OPTILENS PRODSERV S.R.L. arată faptul că în anii care urmează vor exista în continuare clienţi dornici să colaboreze cu această firma, existând din ce in ce mai multi oameni care au probleme cu vederea, potrivit unor studii de specialitate.

Analiza diagnostic şi analiza SWOT au demonstrat necesitatea conceperii unor strategii pe domenii de activitate sau pe subdiviziuni organizatorice pentru ca punctele forte ale firmei şi principalele oportunităţi care îi sunt accesibile să nu fie pierdute.

Crearea unei viziuni asupra viitorilor 3 ani ,reprezintă o condiţie minimă pentru ca firma să se menţină pe piaţa.

În funcţie de conjunctura economică din tară şi strainatate, de evoluţiile incerte şi contradictorii de pe piaţa financiară monetară şi valutară, politica firmei poate adapta din mers componentele strategiei.

1.3. Stabilirea tipului, locului si rolului organizatiei in cadrul domeniului de activitate

S.C. OPTILENS PRODSERV S.R.L.,funcţionează sub forma juridică de societate comercială cu răspundere limitată, conform legilor în vigoare, fiind înregistrat în Registrul Comerţului cu C.U.I. 6474694 şi nr de ordine J15/3500/1995 având un capital social de 500.000lei. Sediul clinicii este în oraşul Cluj-Napoca, jud.Cluj, str.Anatole France, nr.132.

Baza tehnico-materiala se compune din : 3 aparate profesionale de slefuire a lentilelor, 3 aparate de montare a lentilelor pe rama, 15 computere, 15 imprimante, 13 telefoane fixe, 20 telefoane mobile, 4 P.O.S., 20 stative pentru rame, 35 de vitrine pentru rame, mobilier acte, 6 automobile, 1 depozit.

INFRASTRUCTURĂ şi LOGISTICĂ

Comunicarea intre punctele de lucru se realizeaza prin intermediul internetului si a telefoanelor pe care firma le detine.

ECHIPA S.C. OPTILENS PRODSERV S.R.L.

Oamenii constituie cea mai valoroasă resursă a S.C. OPTILENS PRODSERV S.R.L., ei fiind cei care, graţie abilităţilor, experienţei şi entuziasmului lor, utilizează eficient infrastructura pentru a genera profitul final. Munca în echipă precum şi îmbunătăţirea permanentă a performanţelor individuale prin programe speciale de instruire devin esenţiale într-un mediu competitiv de acest gen.

Fisiere in arhiva (1):

  • Fundamentarea, Elaborarea, Implementarea si Evaluarea Strategiei Generale a Firmei.doc