Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L.

Proiect
9.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 50 în total
Cuvinte : 10066
Mărime: 261.02KB (arhivat)
Publicat de: Roxana T.
Puncte necesare: 10
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Conf. Dr. Ing. Ungureanu George
Facultatea de Agricultura
Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara "Ion Ionescu de la Brad", Iasi

Cuprins

  1. CAPITOLUL I: PREZENTAREA GENERALA A FIRMEI:
  2. 1.1.Scurt istoric
  3. 1.2.Descrierea generala a firmei si a obiectului de activitate
  4. 1.3.Prezentarea portofoliului de produse
  5. 1.4.Structura organizatorica
  6. 1.5.Misiunea firmei si obiectivele associate
  7. CAPITOLUL II: ANALIZA FACTORILOR INTERI SI EXTERNI AI FIRMEI
  8. 2.1.Analiza S.W.O.T.
  9. 2.2.Analiza strategiilor de dezvoltare (matricea T.O.W.S.)
  10. 2.3.Evaluarea factorilor interni (MEFI)
  11. 2.4.Evaluarea factorilor externi (MEFE)
  12. CAPITOLUL III: ACTIVITATEA DE PRODUCTIE A FIRMEI
  13. 3.1. Strategii de dezvoltare a productiei
  14. 3.1.1. Strategii globale
  15. 3.1.2. Strategii partiale
  16. CAPITOLUL IV: IDENTIFICAREA STRATEGIILOR DE DEZVOLTARE PENTRU FIRMA
  17. 4.1. Matricea SPACE
  18. 4.2. Modelul PORTER
  19. 4.3. Matricea BCG (Bolton Consulting Group)
  20. 4.4. Matricea ADL (Arthur D. Little)
  21. 4.5. Matricea McKinsey

Extras din proiect

S.C. CRISTIM 2 PRODCOM S.R.L. este o afacere construita de o familie adevarata, exemplara, in care grija, iubirea, responsabilitatea, daruirea sunt mult mai mult decat un set de cuvinte frumoase. Cris-Tim este in mod firesc definite de valori precum grija pentru oameni si responsabilitatea. Daca adunam munca sustinuta de a inova, de a asigura o calitate iresponsabila a produselor, totul respectand traditia unui nume déjà cunoscut si iubit, vom avea tabloul complet al unei companii care este capabila sa impuna un ritm intregii piete locale. O companie care este, in acelasi timp, calda, organica, si care va pune intotdeauna oamenii inainte.

Primul chiosca avea 12 mp. Erau anii frumosi de dupa Revolutia din 1989, cand toti romanii incepeau sa descopere capitalismul,economia de piata si piata de consum. Atunci si acolo s-a nascut spiritual,visul si forta care a facut din Cris Tim ceea ce este astazi.

Prima fabrica de mezeluri Cris Tim avea capacitatea zilnica de 2 tone. A fost momentul cand sotii Timis si-au dat seama ca pot reusi orice daca fac totul cu bucurie, pentru fericirea si bunastarea oamenilor.

In anul 1997 se pun bazele retelei de distributie,care se va dezvolta rapid in urmatorii ani. Cu un an mai tarziu,in 1998, se construieste o noua fabrica, cu o capacitate de 20 de tone pe zi. Incepand cu anul 2000 lucrurile evolueaza firesc, iar renumele Cris-Tim se raspandeste in toata tara. Asa apar primele doua centre nationale de distributie (Iasi si Craiova).

Pentru Cris-Tim,anul 2002 a fost considerat anul Salamului Sasesc, el mai vandut, cel mai apreciat si cel mai cunoscut salam din Romania. Cris-Tim a facut din nou diferenta.

Incepand cu anul 2003, Cris-Tim isi mareste portofoliul cu gama de produse crud-uscate, cele mai nobile din industria carnii, pentru care s-a construit o fabrica noua pentru mezeluri la Filipestii de Padure. Aceasta fabrica este nucleul in jurul caruia se va dezvolta ceea ce numim astazi Fabrica Recunostinta, cea mai noua si mai moderna unitate de productie a Grupului. Este momentul in care conceptual de productie la nivel European devine obiectiv strategic Cris-Tim.

In 2005 s-a finalizat proiectul Recunostinta prin adaugarea a doua fabric noi, in care se produc de atunci salamurile fiert afumate, sunca si specialitatile. Fabrica este construita si echipata la nivelul normelor Uniunii Europene. Sunt adoptate toate standardele de calitate si mediu prin care sunt respectate cele mai riguroase reglementari europene privind securitatea alimentara.

Anul 2009 a fost anul care a inregistrat cifre de afaceri record, cu proiecte indraznete, dar si cu amenintarea unei crize economice carei nu ii banuia nimeni nici amploarea si nici efectele. Cris-Tim primeste pentru prima data premiul TRUSTED BRANDS.

Anul 2011 marcheaza una dintre cele mai importante achizitii din piata de mezeluri a ultimilor ani si anume trecerea in portofoliul Cris-Tim a unui brand foarte indragit de romani: MATACHE MACELARU’.

In 2012, Cris-Tim face din nou diferenta. Pune pe masa romanilor prima gama de mezeluri fara E-uri si fara conservanti: VITALITY, dar si prima gama de produse lactate MANDRUTA, gama care poate demonstra trasabilitatea produselor de la samanta pusa in pamant pentru furaje, pana la sticla cu lapte de pe raft.

In anul 2013, Cris-Tim a ocupat locul 8 in top 50 cele mai puternice branduri romanesti, clasament ce are la baza studiul realizat de compania de cercetare Unlock Market Research pentru revista Biz, iar in anul 2014 primeste pentru a sasea oara consecutiv titlul de “Trusted

Brand”.

1.2.Descrierea generala a firmei si a obiectului de activitate

In toate unitatile Cris-Tim respectarea calitatatii, sigurantei produselor si protectia mediului inconjurator este obiectivul nostru principal. Tocmai din acest motiv, obtinerea certificarilor de calitate este doar confirmarea faptului ca avem grija sa respectam cele mai inalte standarde. Intregul lant de productie si distributie a produselor noastre respecta cu strictete normele impuse de Uniunea Europeana in acest domeniu.

Aplicam cele mai exigente cerinte in toate aspectele care tin de activitatea de zi cu zi, cerinte stipulate in standardele internationale ISO. Cris-Tim a implementat si certificat o serie de sisteme de management a calitatii si sigurantei alimentului precum si a protectiei mediului conform ISO 22000:2005 si ISO 14001:2009, standarde ce garanteaza produse sigure si de inalta calitate.

Certificarile au fost emise de Germanischer Lloyd si DNV Business Assurance, unele dintre cele mai prestigioase grupuri de audit din Europa si din lume.

Cris-Tim se incadreaza in categoria prelucrarii produselor din carne,inclusiv din carne de pasare, avand codul CAEN 1513.

Compania îsi asigura materia prima aproape în totalitate din importuri,fermele proprii de porci si vaci acoperind doar 5% din necesarul pentru procesare,deoarece pe plan local trebuie rezolvata problema subventiilor din aceasta industrie

De la bun inceput, Cris-Tim a investit masiv in tehnologii inovatoare, in metodologii si procese de lucru care sa garanteze o calitate exceptionala. Innovatia este o misiune continua Cris-Tim. O misiune care cere timp, resurse, dar mai presus de toate acestea, dedicatie si respect pentru consumatori si raspuns la nevoile lor.

In ultimii trei ani am investit aproximativ 15 milioane de euro in echipamente de ultima generatie si cercetare. Fabrica de la Recunostinta este dotata cu unul dintre cele mai moderne laboratoare fizico-chimice din Romania, unde se testeaza fiecare lot de produse care iese de pe linia de productie.

O data cu introducerea, in anul 2011, a Tehnologiei prin Inalta Presiune, Cris-Tim se angajeaza ferm pe drumul inovatiei si al tehnologiei puse in slujba consumatorului.

Cris-Tim este singurul producator de mezeluri din Romania care utilizeaza Tehnologia prin Inalta Presiune, o inovatie in domeniul sigurantei alimentului. Tehnologia prin Inalta Presiune este o modalitate naturala de conservare a alimentelor utilizand apa rece. Produsele, ambalate si etichetate, sunt scufundate in apa rece si apoi, cu ajutorul unei pompe de mare putere, se aplica o presiune de 6000 bari. Acest proces asigura distrugerea bacteriilor din interiorul ambalajului, prelungind in mod natural termenul de valabilitate al produsului.

1.3.PREZENTAREA PORTOFOLIULUI DE PRODUSE.

Salamuri fierde afumate:

Salamurile fiert afumate sunt cele mai cerute si consumate mezeluri. Cris-Tim are un portofolui diversificat de salamuri, pentru toate gusturile. Star-ul salamurilor fiert afumate Cris-Tim este bineinteles salamul Sasesc, unul dintre cele mai apreciate si cunoscute mezeluri, care se mentine in topul preferintelor romanilor de mai bine de 12 ani.

Preview document

Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L. - Pagina 1
Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L. - Pagina 2
Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L. - Pagina 3
Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L. - Pagina 4
Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L. - Pagina 5
Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L. - Pagina 6
Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L. - Pagina 7
Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L. - Pagina 8
Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L. - Pagina 9
Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L. - Pagina 10
Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L. - Pagina 11
Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L. - Pagina 12
Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L. - Pagina 13
Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L. - Pagina 14
Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L. - Pagina 15
Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L. - Pagina 16
Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L. - Pagina 17
Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L. - Pagina 18
Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L. - Pagina 19
Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L. - Pagina 20
Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L. - Pagina 21
Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L. - Pagina 22
Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L. - Pagina 23
Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L. - Pagina 24
Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L. - Pagina 25
Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L. - Pagina 26
Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L. - Pagina 27
Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L. - Pagina 28
Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L. - Pagina 29
Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L. - Pagina 30
Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L. - Pagina 31
Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L. - Pagina 32
Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L. - Pagina 33
Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L. - Pagina 34
Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L. - Pagina 35
Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L. - Pagina 36
Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L. - Pagina 37
Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L. - Pagina 38
Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L. - Pagina 39
Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L. - Pagina 40
Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L. - Pagina 41
Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L. - Pagina 42
Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L. - Pagina 43
Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L. - Pagina 44
Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L. - Pagina 45
Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L. - Pagina 46
Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L. - Pagina 47
Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L. - Pagina 48
Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L. - Pagina 49
Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L. - Pagina 50

Conținut arhivă zip

  • Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei S.C. Cristim 2 Prodcom S.R.L..docx

Alții au mai descărcat și

Evaluarea eficienței financiare a activităților de cercetare-dezvoltare - studiu de caz

INTRODUCERE Cercetarea Dezvoltarea şi Inovarea contribuie la dezvoltarea societăţii competitive bazate pe cunoaştere. Acumularea de cunoştinţe, ca...

Management Strategic - Hotel Paradis

CAPITOLUL I. Scurta descriere a companiei 1.1. Domeniu de activitate Hotel Paradis face parte din firma S.C. Multirol Prodcom Impex Srl,...

Reproiectarea Sistemului Organizatoric SC Cris-Tim 2 Prodcom SRL

SISTEMUL ORGANIZATORIC – ELEMENTE TEORETICO-METODOLOGICE Unirea eforturilor pentru atingerea obiectivelor comune şi individuale reprezintă unul...

Simularea decizională privind managementul strategic al SC Caroli Foods Group SRL

Capitolul I. Prezentarea firmei I.1. Scurt istoric și localizare geografică Caroli Foods Group este una dintre cele mai mari companii...

Diagnosticarea strategică a SC Cofires Expert Consulting SRL

1. TEORII ALE ANALIZEI STRATEGICE În procesul de elaborare a unei anumite strategii economice şi de punere în aplicare a acesteia trebuie analizat...

Analiza strategică a organizației SC Covalact SA

S.C. COVALACT S.A. este o companie de traditie in industria alimentara romaneasca infiintata in anul 1969, fiind profilata inca de la inceput pe...

Fundamentarea Strategiei de Dezvoltare a Firmei SC Caroli SRL

Cap. 1 – Prezentarea generala a firmei 1.1 Descrierea generala a firmei si a obiectului de activitate Caroli Foods este una dintre cele mai mari...

Fundamentarea strategiei de dezvoltare a firmei SC Comly SRL

Capitolul I. Prezentarea generală a firmei 1.1. Scurt istoric Plantația pomicola de la Lacul Rezi a fost înființată în anii ’80 și a aparținut...

Ai nevoie de altceva?