Gestiune depozit farmaceutic

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Gestiune depozit farmaceutic.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere doc de 18 pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

1. Prezentare generală 3
1.1. Prezentarea mediului de lucru 3
1.2. Prezentarea aplicaţiei 4
2. Părţile componente 5
2.1. Baze de date. Tabele si interogari 5
2.2. Formulare 6
2.3. Rapoarte 10
2.4. Programe 12
2.5. Meniuri 14
2.6. Managerul de proiecte 15
3. Consideraţii finale 17
4. Bibliografie 18

Extras din document

1. Prezentare generală

1.1. Prezentarea mediului de lucru

De-a lungul timpului, tehnicile şi metodele de programare a calculatoarelor au evoluat, începând cu programarea clasică, continuând cu cea structurată, trecând apoi la programarea orientată spre obiecte şi la cea condusă de evenimente şi ajungând astăzi la modelul programării vizuale, implementat în majoritatea mediilor moderne de programare.

Visual FoxPro este un instrument puternic, interactiv, de gestionare a datelor, însă întreaga putere a mediului Visual FoxPro este pusă în valoare la crearea aplicaţiilor. Înţelegerea tehnicilor de programare orientată spre obiecte şi a modelului condus de evenimente poate spori la maximum productivitatea în programare.

În cadrul mediului de programare, Visual FoxPro, programarea procedurală şi cea orientată spre obiecte merg mână în mână, astfel încât să puteţi crea aplicaţii puternice şi flexibile. Din punct de vedere conceptual, programarea poate fi văzută ca scrierea unei serii de instrucţiuni în vederea îndeplinirii anumitor obiective. La nivel structural, programarea în Visual FoxPro implică manipularea unor date stocate.

Programarea in Visual FoxPro implica scrierea unor secvenţe de cod: instrucţiuni sub formă de comenzi, funcţii sau operaţii pe care Visual FoxPro le poate interpreta. Aceste instrucţiuni pot fi introduse în:

• Fereastra Command

• Fişiere de programe

• Ferestre de cod pentru evenimente sau metode, din cadrul Proiectantului de Formulare sau Proiectantului de Clase

• Ferestre procedurale din cadrul Proiectantului de Meniuri

• Ferestre procedurale din cadrul Proiectantului de Rapoarte

Proiectul este realizat în Visual FoxPro, sub atenta îndrumare a profesorilor coordonatori.

Mediul de lucru Visual FoxPro (care are mai multe versiuni) rulează sub sistemul de operare Windows şi nu are nevoie de foarte multe resurse din partea calculatorului, cu excepţia spaţiului de pe hard-disk. Programul complet instalat are nevoie de circa 270 MB.

Am realizat proiectul în Visual FoxPro deoarece are o serie de avantaje în comparaţie cu celelalte medii de programare studiate in şcoală (CC++; FoxPro2.6; Java; Access), cum ar fi: o interfaţă grafică cu mult superioară, lucrul cu baze de date este mai uşor, iar lucrul cu Project Manager simplifică realizarea aplicaţiilor.

1.2. Prezentarea aplicaţiei

Această aplicaţie ţine evidenţa medicamentelor dintr-un depozit farmaceutic. Poate fi folosită în orice depozit, prin intermediul acestei aplicaţii putându-se ţine şi evidenţa clienţilor şi a furnizorilor.

Pentru a putea rula în condiţii de maxim randament, este nevoie de un minim spaţiu pe hard-disk şi un monitor cu o rezoluţie de minim 256 culori.

Fisiere in arhiva (2):

  • Gestiune depozit farmaceutic.DOC
  • prima.doc

Bibliografie

Cursul de Visual FoxPro predat la şcoală;
“Microsoft Visual FoxPro”- editura Teora 2005;
Îndrumător de laborator;
“Iniţiere în tainele programării orientate” – editura Tehnică 2008;
“Bazele Visual FoxPro” – editura Teora, 2010;
www.google.com/cautare.

Alte informatii

Universitatea “Lucian Blaga” Sibiu