Gradul de Satisfacere al Cetatenilor Fata de Activitatea Primariei

Imagine preview
(7/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Gradul de Satisfacere al Cetatenilor Fata de Activitatea Primariei.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 22 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Armenia Androniceanu, Oana Albaluta

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

CUPRINS:
1. Prezentarea temei lucrarii de cercetare 4
2. Prezentarea obiectivelor cercetarii 5
3. Prezentarea metodelor si instrumentelor de cercetare 5
4. Prezentarea structurii esantionului de subiecti cuprinsi in cercetare 5
5. Desfasurarea cercetarii aplicative 6
6. Prezentarea datelor si informatiilor obtinute in cadrul cercetarii 10
7. Recomandari pentru managerii publici 20
8. Bibliografie 22CUPRINS:
1. Prezentarea temei lucrarii de cercetare 4
2. Prezentarea obiectivelor cercetarii 5
3. Prezentarea metodelor si instrumentelor de cercetare 5
4. Prezentarea structurii esantionului de subiecti cuprinsi in cercetare 5
5. Desfasurarea cercetarii aplicative 6
6. Prezentarea datelor si informatiilor obtinute in cadrul cercetarii 10
7. Recomandari pentru managerii publici 20
8. Bibliografie 22

Extras din document

1. Prezentarea temei lucrarii de cercetare

Pentru România procesul de transformari din administratia publica capata noi dimensiuni. Astfel, se impune ca administratia publica sa raspunda noilor schimbari din economia mondiala, dar în egala masura si noilor cerinte ale procesului de integrare în structurile Uniunii Europene. Reforma administratiei publice implica modificari de substanta ale componentelor sale majore, atât la nivelul administratiei publice locale cât si a serviciile publice în general. Pe de alta parte, dezvoltarea democratiei reclama instituirea unei noi relatii între cetateni si administratie, cresterea si întarirea rolului autoritatilor si reconsiderarea parteneriatului cu societatea civila si alesii locali.

Functionarea unei administratii publice moderne, flexibile si eficiente constituie o conditie esentiala a transformarii structurale a societatii românesti, a realizarii unei reforme profunde în toate domeniile vietii social-economice, a cresterii rolului cetateanului în luarea deciziilor. Acest proces de reforma este, însa, unul de o complexitate sporita, întrucât presupune modificari majore, de fond, în viata societatii, în mentalitatea oamenilor, dificil de realizat în conditiile unei rezistente înca sporite la schimbare.

Administratiile publice locale în perioada imediat urmatoare au ca prioritati ameliorarea furnizarii de servicii locale de calitate, cresterea veniturilor la nivel local, sprijinirea dezvoltarii capacitatii de valorificare a potentialului local si implementarea de masuri pentru atragerea de investitori strategici în zona de competenta, iar în acest scop administratiile publice locale sunt considerate ca unitati primare ale politicii locale si ale procesului decizional. politicile publice.

Pentru inceput ne vom opri asupra relatiei dintre cetateni si administratiile si institutiile publice din cadrul sectorului 5. Este destul de cunoscuta nemultumirea si neincrederea populatiei fata de serviciile oferite de catre functionarii publici. Acesta este unul din principalele aspecte care creeaza deficiente, constituind un punct slab in cadrul oricarei institutii sau administratii publice, atat centrale, cat si locale. De aceea, prin aceasta lucrare se va incearca sa se evidentieze si sa se analizeze Gradul de satisfactie al cetatenilor fata de activitatea si serviciile furnizate de Primaria Sectorului 5.

2. Prezentarea obiectivelor cercetarii

Misiunea Primariei Sectorului 5 este aceea de a satisface nevoile cetatenilor sectorului, prin oferirea unor servicii de calitate, eficiente, în conditii de reala transparenta si cu implicarea cetatenilor în luarea deciziilor. Plecand de la acest aspect, scopul acestei cercetari este de a evidentia in ce masura Primaria Sectorui 5 este capabila sa identifice si sa satisfaca necesitatile cetatenilor.

De asemenea, prin aceasta cercetare se urmareste identificarea nevoilor cetatenilor, in functie de varsta, statut profesional si salarial. Insa, obiectivul principal al acestui studiu este de arata gradul de satisfactie al cetatenilor fata de activitatea din cadrul Primariei Sectorului 5 si de serviciile furnizate de functionarii din institutia respectiva.

3. Prezentarea metodelor si instrumentelor de cercetare

Pentru realizarea acestei lucrari de cercetare am considerat ca cea mai potrivita modalitate de culegere a informatiilor referitoare la activitatea Primariei Sectorului 5 o reprezinta sondajul de opinie pe baza unui chestionar. Interpretarea si analiza chestionarului a condus la concluzia ca activitatea Primariei Sectorului 5 se confrunta cu o serie de probleme, care se reflecta atât în activitatea pe care o desfasoara, cât si în serviciile pe care le furnizeaza locuitorilor din sectorul 5.

4. Prezentarea structurii esantionului de subiecti cuprinsi in cercetare

La acest chestionar au raspuns 100 de persoane cu vârsta de peste 18 ani, fiind aplicat atat persoanelor de sex feminin cat si celor de sex masculin. Cetatenii au facut parte din aceasta ancheta au contactat diferite servicii din cadrul Primariei Sectorului 5.

Chestionarul de fata contine 8 întrebari de identificare si 11 întrebari referitoare la parerea locuitorilor sectorului 2 despre activitatea Primariei precum si despre starea sectorului. Datele obtinute sunt confidentiale, folosindu-se doar ca baza documentara.

Fisiere in arhiva (1):

  • Gradul de Satisfacere al Cetatenilor Fata de Activitatea Primariei.doc

Alte informatii

este o lucrare aplicativa care prezinta un chestionar aplicat cetatenilor pentru a afla gradul lor de satisfacere fata de activitatea si serviciile furnizate in cadrul primariei sectorului 5.