Implementarea Sistemului de Management al Calitatii la Firma SC Software Engineering & Communication SRL – Documentele Calitatii

Imagine preview
(9/10 din 4 voturi)

Acest proiect trateaza Implementarea Sistemului de Management al Calitatii la Firma SC Software Engineering & Communication SRL – Documentele Calitatii.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 14 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Cosntantin Oprean

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

Cuprins
1. INTRODUCERE 2
1.1. Prezentarea generala a firmei 2
1.2. Prezentare generala a sistemului calitatii 2
2. SISTEMUL DE MANAGEMENT AL CALITATII (SMC) 3
2.1 Generalitati 3
2.2 Documentatia 4
2.2.1 Generalitati 4
2.2.2 Manualul calitatii 5
2.2.3 Controlul documentelor 6
2.2.4 Controlul inregistrarilor 6
3. RESPONSABILITATEA MANAGEMENTULUI 7
3.1 Angajamentul managementului 7
3.2 Orientarea catre client 7
3.3 Politica in domeniul calitatii 7
3.4 Planificare 8
3.4.1 Obiectivele calitatii 8
3.4.2 Planificarea sistemului de management al calitatii 8
3.5 Responsabilitate, autoritate si comunicare 9
3.5.1 Responsabilitate si autoritate 9
3.5.2 Reprezentantul managementului 9
3.5.3 Comunicarea interna 10
3.6 Analiza efectuata de management 10
4. MANAGEMENTUL RESURSELOR 11
4.1 Asigurarea resurselor 11
4.2 Resurse umane 11
4.3 Infrastructura 12
4.4 Mediul de lucru 12

Extras din document

1. INTRODUCERE

1.1. Prezentarea generala a firmei

Sub patronaj austriac, SC. Software Engineering & Communication SRL este o firma fondata in 1999 care produce programe soft de un inalt nivel calitativ, programele produse fiind destinate in exclusivitate pietei occidentale. Structurarea si prezentarea informatiei cu ajutorul bazelor de date, tehnologiile de ultima ora privind interfetele pentru utilizatori precum si aplicatiile multimedia reprezinta principalul domeniu de activitate al acestei firme.

Personalul firmei este format din tineri cu vaste cunostinte in domeniul tehnologiei informatiei, tehnica de calcul, si in alte domenii cum ar fi limbile straine, cultura, geografie, stiinta, administratie, etc.

De asemenea expertii nostrii in webdesign imbina cu succes imaginatia, creativitatea, grafica si design-ul pentru realizarea celor mai bune programe.

1.2. Prezentare generala a sistemului calitatii

Pentru a putea explica si face cat mai accesibil persoanelor interesate sistemul de management al calitatii aplicabil in firma ,,SC. S.E.C. SRL.", acesta este descris in prezentul manual al calitatii. Utilizarea acestor principii, proceduri si instructiuni reprezinta o directiva obligatorie in productia de software, si se aplica in toate domeniile specifice, atat la nivel managerial cat si la nivel de executanti.

Conditiile calitative ale unui produs software sunt stabilite pentru fiecare proiect in parte la inceputul demararii acestuia si sunt apoi detaliate si documentate in planurile aferente procesului de dezvoltare a software-ului.

In dezvoltarea unui produs software este implementat un model care cuprinde cel putin fazele de stabilire si analiza a specificatiilor sistemului, proiectarea sistemului, implementarea, respectiv realizarea programului, testarea si validarea software-ului. Documentatia software este parte integranta a produsului software si se supune prescriptiilor procedurilor aferente.

2. SISTEMUL DE MANAGEMENT AL CALITATII (SMC)

2.1 Generalitati

Procesele si subprocesele necesare SMC-ului si aplicate in firma S.E.C. sunt urmatoarele:

- Angajamentul managementului;

- Politica in domeniul calitatii;

- Planificare;

- Responsabilitate si autoritate;

- Comunicare interna;

- Analiza efectuata de management;

- Asigurarea resurselor;

- Instruire;

- Comunicarea cu clientul;

- Determinarea specificatiei sofware;

- Analiza cerintelor;

- Planificarea dezvoltarii;

- Proiectare;

- Implementare;

- Incercare-Validare;

- Reproducere-livrare-instalare;

- Controlul elementului neconform;

- Masurarea proceselor;

- Masurarea satisfactiei clientiilor;

- Audituri interne;

- Analiza datelor;

- Imbunatatire;

- Actiuni corective si preventive.

Fiecare proces are un responsabil de proces, ce coordoneaza activitatile din cadrul acelui proces ("proprietar" de proces). Acesta este responsabil de implementare, gestionare, analiza si imbunatatire a procesului respectiv.

O premisa pentru un controlul eficient al proceselor presupune descrierea acestora, astfel incat sunt identificate punctele critice pentru fiecare proces in parte, iar acestea sunt monitorizate permanent pe baza masurarilor efectuate.

Imbunatatirea continua a proceselor reprezinta principiul fundamental al activitatilor din cadrul firmei, iar in acest sens, sunt efectuate periodic analize pentru identificarea oportunitatilor de imbunatatire a proceselor.

Activitatile ce se desfasoara in cadrul acestor procese si subprocese sunt prezentate in documentatia aferenta SMC-ului.

Fisiere in arhiva (1):

  • Implementarea Sistemului de Management al Calitatii la Firma SC Software Engineering & Communication SRL - Documentele Calitatii.doc

Alte informatii

Studiu de caz privind implementarea unui sistem de management al calitatii la o firma, prezentat in cadrul Masteratuli de Management Sanitar la Universitatea Lucian Blaga, Sibiu, 2007