Infiintarea unei Societati Agricole Comerciale

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Infiintarea unei Societati Agricole Comerciale.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 15 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Ardeleanu Dragos

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domenii: Management, Agronomie

Extras din document

Informatii de bază privind societatea comercială agroalimentară:

Punctul de lucru pentru societatea comercială agroalimentară este în localitatea Vulcan din judetul Brasov având avantajul apropierii de orasul Brasov fiind în zona montană a comunei Vulcan cu acces usor la DN 73 Brasov – Pitesti, cu utilităti apropiate si fortă de muncă încă ieftină si calificată. Strategia fundamentală a societatătii comerciale agroalimentare o constituie în primul rând capacitatea de a realiza profit, prin cresterea calitătii produselor si a diversificării lor sortimentale, reducerea costurilor unitare fată de produsele existente pe piată cât si cresterea competitivitătii pe piată pe seama stabilizării preturilor. Pentru cresterea calitătii produselor societatea comercială agroalimentară va acorda o atentie deosebită în selectarea tipurilor de îngrăsăminte chimice pentru fertilizarea solului precum si a pesticidelor utilizate în combaterea dăunătorilor si bolilor din productia vegetală, optând pentru sortimentele cele mai putin nocive pentru plante sau pentru găsirea unor alternative de fertilizare si, respectiv, de tratament cu consecinte negative asupra calitătii alimentare a produselor obtinute cât mai reduse. Aceeasi atentie în privinta calitătii va fi acordată si produselor rezultate din industrializare: carne, preparate din carne, lapte, brânzeturi, cascaval. Toate aceste produse vor fi obtinute, depozitate si transportate în conditii optime de igienă si temperatură, vor fi ambalate corespunzător si vor fi însotite (prin intermediul etichetelor de pe ambalaje) de toate informatiile necesare utilizării lor în consum. Dimeniunea si structura gamei lor sortimentale vor fi analizate si modificate periodic, în functie de schimbările pietei.

Principalele obiective ale societătii comerciale agroalimentare ar putea fi date de cresterea productivitătii agricole în domeniile industrializare si comercializare cu amănuntul prin reteaua proprie de magazine.

Implicatii ecologice:

Dejectiile rezultate din fermele zootehnice sunt depozitate,pentru fermentare, în platforme special amenajate în apropierea grajdurilor sau halelor, după care sunt folosite ca îngrăsământ natural pentru fertilizarea terenului arabil.

Dotarea, cu statii de epurare a apelor tehnologice rezultate din Complexul de bovine si ovine si statii de epurare a apelor menajere, este modernă si conformă cu reglementările U.E.

UTILITATEA PROIECTULUI

Braşovul este un oraş turistic bogat, bine cotat, se află în lista „top ten” a oraşelor în care se trăieşte bine. Recesiune sau nu, unii oameni de aici reuşesc să menţină viaţa la standarde înalte, lucru ce se concretizează în vilele răsărite peste noapte la tot pasul si maşinile de lux.

Un astfel de proiect ar putea fi fezabil deoarece materialul biologic existent este corespunzător, bovile si caprinele fiind luate de la fostele societăti agricole din zonă. Potentialul bioproductiv al acestora fiind undeva la maxim 10 l lapte/zi în cazul bovinelor. Societatea comercială agroalimentară va dispune de spatii de cazare pentru animale fiind în număr de 5 ferme pentru vaci de lapte si o fermă de caprine, ferme care în viitor vor fi populate si cu animale cumpărate din import.

Ferma de ovine va înregistra câstiguri mari în următorii ani deoarece, sectorul ovin va dispune de conditii foarte favorabile de dezvoltare, astfel se va asigura fertilizarea naturală (prin târlire) a unei importante suprafete a societătii comerciale agroalimentare si prin valorificarea produselor vegetale secundare cu o valoare nutritivă foarte ridicată, având chiar si alte destinatii altele decât cele interne.

Pentru rentabilizare vom merge pe rase performante cu productie mixtă:carne si lapte.Vom importa berbecuti pentru reproductie în vedera ameliorării rasei în directia productiei mixte: carne – lapte.

Societatea comercială agroalimentară va dispune de de suficiente resurse furajere (păsuni,resturi vegetale,cereale).Una dintre anexele fermei va fi cea dată de un centru de însământări artificiale, pentru eliminarea treptată a montei naturale.

Punctele forte ale societătii comerciale agroalimentare sunt date de: marile resurse de terenuri amenajate; sistemul de irigatii în functiune pe 300 de hectare, peste 78% din suprafată apartine claselor I si II de fertilitate, iar peste 19% calsei I; fluxuri tehnologice integrate si organizarea pe filiere de produse ( producerea materiilor prime vegetale – ferme – retea de desfacere proprie ); adăposturi pentru cresterea unui număr de circa 200 de vaci de lapte, 100 ovine si 50 de berbecuti la îngrăsat; abator agreat la export; fabrică de lapte de 3000 l/zi (investitie nouă); randamente bune la cereale, combine, tractoare si utilaje de performantă ridicată; piată de desfacere internă si posibilităti de export; preturi bune la cereale ( în special la grâu ) si la ovăz, conditii bune pentru a obtine randamente ridicate la cartofi, produse profitabile: grâu, ovăz, orz, porumb, cartofi, plante de nutret, rapită, carne de vită, lapte, brânzeturi; retea proprie de desfacere,formată din 2 magazine; face export; management cu experientă;

Fisiere in arhiva (1):

  • Infiintarea unei Societati Agricole Comerciale.doc