Inovația Apple

Proiect
6.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 66 în total
Cuvinte : 17924
Mărime: 4.96MB (arhivat)
Publicat de: Ovidiu Cristea
Puncte necesare: 11

Cuprins

  1. Introducere
  2. 1.Cum a inceput totul
  3. 2.Istoria
  4. 3.Particularitatiile calculatoarelor Apple
  5. 3.1 MacPro
  6. 3.2 Mac mini
  7. 3.3 iMac
  8. 3.4 MacBook
  9. 3.5 MacBook air
  10. 3.6 Mac Book Pro
  11. 4.Mac OS
  12. 5.Diferenta dintre Windows si MacOs
  13. 6.Inovatiile si alete dispozitive
  14. 6.1 Claviatura
  15. 6.2 Mause
  16. 6.3 iPod
  17. 6.3.1 iPod shuffle
  18. 6.3.2 iPod nano
  19. 6.3.3 iPod classic
  20. 6.3.4 iPod touch
  21. 6.4 Apple Tv
  22. 6.5 iPad
  23. 6.5.1 iPad 2
  24. 6.6 iTunes
  25. 6.7 iPhone
  26. 8.Concluzie

Extras din proiect

Introducere

Când vine vorba de inovaţie, preşedintele Apple, Steve Jobs, este o legendă. Sloganul companiei sale, “Gândeşte diferit”, este mai mult decât un instrument de marketing. Este un mod de viaţă – o abordare puternică şi pozitivă ce redefineşte inovaţia, pe care o poate aplica oricine, în orice domeniu.

Apple este recunoscuta ca fiind cea mai inovativa companie a lumii. Pe langa parerile subiective, eficienta inovatiei se vede in pretul actiunilor, in venituri si in profit. Cum reuseste?

Interfata grafica, mouse-ul, mai tarziu mp3 playerul, smartphone-ul si celelalte produse Apple care au marcat evolutia pozitiva a companiei nu au fost produse inventate de companie. Aceste produse sunt inovatii adaptate mediului, lansate intr-un mod usor de inteles si adoptat.

Filozofia companiei se invarte in jurul a catorva idei de business care pot fi analizate si folosite de orice companie sau individ ce isi doreste sa beneficieze de pe urma inovatiei. Iata cateva:

1. Un produs bun este acela care este primul adoptat, nu primul si atat.

2. Produsele inovative sunt greu de inteles iar mintea umana accepta greu noutatea. Apple isi prezinta produsele ca inovative dar usor de folosit.

3. Marketing ! Daca tot ai investit in R&D nu lasa produsul si adoptia sa la voia intamplari. Alege un mesaj puternic si livreaza-l cat mai multor oameni.

4. Integreaza. Apple nu produce telefoane, computere sau aplicatii. Apple construieste un ecosistem in care fiecare produs este o bucatica. Consumatorul este astfel retinut in sistem si revanzarea de noi inovatiii este mult mai usoara.

5. Inovatia nu se naste in medii corporative dar acolo este exploatata. Apple isi tine birourile de R&D separate de cele de marketing, administrativ, operational etc. De ce? Creatia si inovatia se bat cap in cap cu oranduiala corporatista dar nici una nu poate trai fara cealalta.

6. Pentru consumator este total neinteresanta tehnologia in sine. Daca tehnologia ofera insa o viata mai usoara, informatie sau senzatia unui statut social mai bun – ei bine – atunci avem un produs vandabil.

7. Fii intotdeauna inainte. Apple pare mereu a fi inaintea competitorilor pentru ca intotdeauna este. Cand un produs este lansat, urmatoarea generatie a sa este deja in teste.

Acestea sunt cele şapte principii ale inovaţiei, ce-l au ca sursă de inspiraţie pe însuşiJobs:

1.Faceţi ceea ce vă place. Gândiţi-vă diferit la cariera dumneavoastră.

2.Puneţi-vă amprenta asupra universului. Gândiţi-vă diferit la viziunea dumneavoastră.

3.Puneţi-vă mintea la contribuţie. Gândiţi-vă diferit la modul în care gândiţi.

4.Vindeţi vise, nu produse. Gândiţi-vă diferit la clienţii dumneavoastră.

5.Refuzaţi o mie de lucruri.Gândiţi-vă diferit la design.

6.Construiţi experienţe măreţe. Gândiţi-vă diferit la experienţa mărcii dumneavoastră.

7. Stăpâniţi mesajul. Gândiţi-vă diferit la povestea dumneavoastră.

1.Cum a început totul

Înainte de a deveni co-fondator al Apple, Steve Wozniak lucra ca tehnician electronist. Până în 1975, lucra la Hewlett-Packard şi îşi ajuta prietenul, pe Steve Jobs, să programeze jocuri video pentru consolele Atari. Wozniak mai cumpărase ore-procesor pe minicalculatoarele de la Call Computer, o firmă condusă de Alex Kamradt, ce se ocupa cu vânzarea de timp de procesor pe minicalculatoarele proprii. Terminalele existente la acea vreme erau în principal cu afişare pe hârtie; imprimantele termice cum ar fi Texas Instruments Silent 700 erau pe atunci vârful tehnologiei. Wozniak citise printr-o ediţie din 1975 a revistei Popular Electronics (Electronica Pentru Toţi) un articol despre cum să-ţi construieşti singur un terminal. Folosind electronice din comerţ, Wozniak a construit Computer Conversor, un terminal teletype bazat pe tub catodic, care putea afişa text pe 24 de linii şi 40 de coloane, numai majuscule, şi pe care îl folosea pentru a se conecta la minicalculatoarele de la Call Computer. Alex Kamradt a cumpărat proiectul şi a vândut câteva terminale prin firma sa.

În afară de interesul comun al “celor doi Steve” pentru tehnologie de ultimă oră, ei păreau a mai fi atraşi de încă ceva. În eseul său numit “De la Satori la Silicon Valley”, publicat în 1986, istoricul cultural Theodore Roszak era de părere că Apple Computer îşi trăgea seva din cultura răzvrătiţilor de prin West Coast şi din nevoia de a crea tipărituri, etichete pentru plicuri şi baze de date. Roszak ne pune în temă cu evoluţia personalităţilor celor doi Steve. Recent (în 12 iunie 2005, în cadrul Commencement Address din Universitatea Stanford, un fel de sesiune de comunicări) Jobs spunea “când eram tânăr, exista o publicaţie extraordinară numită The Whole Earth Catalog, (Catalogul Întregului Pământ), care era una din Bibliile generaţiei mele. Catalogul a fost creat nu departe de aici, în Menlo Park, de Steward Brand, un tip cu suflet sensibil de poet. Asta se întâmpla la finele anilor 1960, înainte de apariţia calculatoarelor personale, cînd editarea de birou se făcea cu maşini de scris, foarfece şi aparate foto tip Polaroid. Era un fel de Google pe hârtie, 35 de ani înainte măcar ca Google să apară: era scrisă la modul idealist şi era plina cu descrieri de unelte deştepte şi noţiuni de avangardă”. În 1975 Wozniak începea să participe la întrunirile Homebrew Computer Club (Clubul de Calculatoare Făcute Acasă). Noi microcalculatoare cum ar fi Altair 8800 şi IMSAI l-au inspirat să integreze un microprocesor în terminalul său video şi să creeze un calculator de-adevăratelea.

La vremea respectivă singurele procesoare larg disponibile pentru microcalculatoare erau Intel 8080, la 179 $ şi Motorola 6800 la 170 $. Wozniak prefera 6800-le, dar amândouă erau totuşi prea scumpe pentru buzunarul lui. Aşa că s-a uitat pe colo şi pe dincolo, a învăţat şi a proiectat calculatoare, aşteptând ziua în care îşi putea permite să cumpere un procesor, cu care să le şi construiască.

Când MOS Technology a lansat pe piaţă procesorul său 6502 la 20 $ în 1976, Wozniak a scris o versiune de BASIC pentru el, apoi a început să proiecteze un calculator bazat pe 6502. Procesorul era proiectat de aceiaşi tipi care proiectaseră 6800, foşti angajaţi care porniseră din Silicon Valley să-şi înfiinţeze propriile firme. Proiectele lui Wozniak pentru calculatorul bazat pe 6800 au avut nevoie doar de modificări minore pentru ca noul 6502 să poată fi folosit.

Preview document

Inovația Apple - Pagina 1
Inovația Apple - Pagina 2
Inovația Apple - Pagina 3
Inovația Apple - Pagina 4
Inovația Apple - Pagina 5
Inovația Apple - Pagina 6
Inovația Apple - Pagina 7
Inovația Apple - Pagina 8
Inovația Apple - Pagina 9
Inovația Apple - Pagina 10
Inovația Apple - Pagina 11
Inovația Apple - Pagina 12
Inovația Apple - Pagina 13
Inovația Apple - Pagina 14
Inovația Apple - Pagina 15
Inovația Apple - Pagina 16
Inovația Apple - Pagina 17
Inovația Apple - Pagina 18
Inovația Apple - Pagina 19
Inovația Apple - Pagina 20
Inovația Apple - Pagina 21
Inovația Apple - Pagina 22
Inovația Apple - Pagina 23
Inovația Apple - Pagina 24
Inovația Apple - Pagina 25
Inovația Apple - Pagina 26
Inovația Apple - Pagina 27
Inovația Apple - Pagina 28
Inovația Apple - Pagina 29
Inovația Apple - Pagina 30
Inovația Apple - Pagina 31
Inovația Apple - Pagina 32
Inovația Apple - Pagina 33
Inovația Apple - Pagina 34
Inovația Apple - Pagina 35
Inovația Apple - Pagina 36
Inovația Apple - Pagina 37
Inovația Apple - Pagina 38
Inovația Apple - Pagina 39
Inovația Apple - Pagina 40
Inovația Apple - Pagina 41
Inovația Apple - Pagina 42
Inovația Apple - Pagina 43
Inovația Apple - Pagina 44
Inovația Apple - Pagina 45
Inovația Apple - Pagina 46
Inovația Apple - Pagina 47
Inovația Apple - Pagina 48
Inovația Apple - Pagina 49
Inovația Apple - Pagina 50
Inovația Apple - Pagina 51
Inovația Apple - Pagina 52
Inovația Apple - Pagina 53
Inovația Apple - Pagina 54
Inovația Apple - Pagina 55
Inovația Apple - Pagina 56
Inovația Apple - Pagina 57
Inovația Apple - Pagina 58
Inovația Apple - Pagina 59
Inovația Apple - Pagina 60
Inovația Apple - Pagina 61
Inovația Apple - Pagina 62
Inovația Apple - Pagina 63
Inovația Apple - Pagina 64
Inovația Apple - Pagina 65
Inovația Apple - Pagina 66

Conținut arhivă zip

  • Inovatia Apple.docx

Alții au mai descărcat și

Inovare la SC Mcdonald's SRL

Capitolul I:Generalităţi Creativitate şi inovare In anul 1942, în lucrarea Capitalism, socialism şi democraţie, economistul american Schumpeter...

Management strategic în corporația APPLE

Capitolul I - Domeniul de activitate și mediul piețelor competitive a companiei Apple 1.1 Prezentarea companiei multinaționale Apple Inc. Apple...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Analiza Comparativă a Calității Telefoanelor Mobile cu Touchscreen

INTRODUCERE Analiza comparativă a calităţii mărfurilor (A.C.Q.M.) constă în aplicarea unor metodologii adecvate ce presupun compararea a două sau...

Istoria Companiei Apple

1. Introducere Omul nu este doar stâlpul şi creatorul tehnologiei, ci este şi un proces invers prin care omul devine dependent de tehnologie şi e...

Magazin Specializat Diverta

I.Prezentarea generală a magazinului Istoric Diverta – Mereu ceva nou Inca din 1995 RTC Holding era cel mai mare distribuitor de birotica si...

Analiza Comparativă a Calității Produsului

Introducere Analiza comparativă a calităţii mărfurilor Analiza comparativă se utilizează pentru ierarhizarea produselor în funcţie de nivelul...

Analiza pieței telefonului mobil

1. Caracteristicile generale ale pietei telefonului mobil 1.1 Scurt istoric Istoria telefonului mobil : de la caramizi la smartphone. Telefonul...

Proiect - Leadership

Leadershipul reprezinta abilitatea unei persoane de a exercita un tip de influenta, prin intermediul comunicarii, asupra altor persoane,...

Planul de Afaceri al Companiei Apple

I. ISTORIC APPLE În 1976, Steve Jobs şi Steven Wozniak porneau o firmă de produse electronice într-un garaj închiriat din Palo Alto, în sudul...

Analiza comparativă a smartphone-urilor

Capitolul 1 – Prezentarea grupei de mărfuri Termenul de „smartphone” este foarte utilizat în prezent, însă puţini cunosc diferenţa dintre un...

Ai nevoie de altceva?