Internationalizarea Companiei Philips pe Piata Romaniei

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Internationalizarea Companiei Philips pe Piata Romaniei.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 26 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Radu Filip

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

CAPITOLUL I: Prezentarea generala a companiei Philips
• Identificarea companiei si pozitionarea sa pe piata
• Inventiile Philips
• Diviziile companiei Philips
CAPITOLUL II: Planificarea
1. Misunea companiei:
2. Scopurile si planificarea:
a) Scopul strategic
a) Planificarea strategica:
• Analiza SWOT:
• Strategia de internationalizare
• Matricea BCG
• Strategia de firma
• Strategia de produs
b) Scopurile tactice si operationale impreuna cu planurile tactice si operationale
• Departamentul de marketing
• Departamentul de dezvoltare
• Departamentul comercial
CAPITOLUL III: Organizarea
• Organizarea companiei Philips
• Organizarea filialei din Romania
• Organigrama
CAPITOLUL IV: Coordonarea
Managerul general: recrutarea, selectarea, pregatirea, motivarea
Departamentul de marketing:
• Directorul departamentului de marketing: recrutarea, selectarea, pregatirea, motivarea
• Specialistul in relatii publice (membru al biroului de relatii publice): recrutarea, selectarea, pregatirea, motivarea
Departamentul de Dezvoltare:
• Seful de departament : recrutarea, selectarea, pregatirea, motivarea
• Inginerul sef : recrutarea, selectarea, pregatirea, motivarea
CAPITOLUL V: Controlul
• performantele financiare
• performantele de calitate
• performantele umane
CAPITOLUL VI: Bibliografie

Extras din document

CAPITOLUL I

Prezentarea generala a companiei Philips

Identificarea companiei si pozitionarea sa pe piata:

Povestea a mai mult de un secol de inovatie tehnica neintrerupta a inceput cu fratii Gerard si Anton Philips, care au fondat Philips & Co in Eindhoven. Intemeiata la 15 mai 1891, Philips & Co avea sa devina una din cele mai mari companii de electronice din lume. Compania a pornit la drum prin fabricarea de lampi cu filament de carbon, devenind unul dintre cei mai mari producatori din Europa. Pe la mijlocul anilor '20, compania s-a implicat in primele experimente pentru televizoare si a inceput, de asemenea, sa produca aparate radio. Pana in 1932, Philips vanduse un milion de astfel de produse si lansase productia de echipamente medicale pentru radiografii in Statele Unite. In 1939, compania a lansat primul aparat electric de ras cu discuri rotative. Ulterior, imbunatatirea acestui produs a dus la dezvoltarea aparatului electric de ras Philishave. In 1963, Philips a lansat caseta audio, iar in 1965 a produs primele circuite integrate. Dezvoltarea de produse si idei noi si pasionante a continuat si in anii '70 si '80. In aceasta perioada, Philips a creat lampile PL si SL cu economie de curent, discurile optice LaserVision, sistemele de comunicare optice si compact disc-ul. In 1997, in cooperare cu alte cateva companii, Philips a lansat ceea ce s-a dovedit a fi produsul electronic cu cea mai rapida crestere din istorie: DVD-ul.

Astazi, Philips are aproximativ 121.700 de angajati in peste 60 de tari. Cu vanzari de 27 de miliarde de euro in 2006, compania este unul dintre liderii pietelor de imagistica medicala si monitorizare a pacientului, solutii de iluminat, aparatura de ingrijire personala, aparatura electrocasnica si produse electronice.

Inventiile Philips:

Investiţiile substanţiale ale grupului Philips în R&D au dus la crearea multor invenţii de succes, cum ar fi becul cu incandescenţă, radioul, televiziunea, aparatul de bărbierit electric, gramofonul, philishave, sistemul Compact Cassette (compact disc-casetă audio) şi sistemele cu discuri optice cu tehnologie laser CD – Audio, CD-ROM, CD-R/RW, SACD şi alte formate DVD.

Activitatea in cadrul firmei Philips se desfasoara in urmatoarele divizii:

Corpuri de iluminat

Philips este numărul unu pe piaţa mondială a corpurilor de iluminat, o poziţie susţinută de supremaţia în domeniul inovaţiilor combinată cu o abordare sistematică de căutare a unor noi oportunităţi de piaţă. Ambiţia strategică a companiei este să dea tonul în industria corpurilor de iluminat ca primul partener inovator pe care l-ai alege pentru furnizarea de soluţii de iluminat creative şi rentabile.

Produse electronice de consum

Philips este una din primele trei companii producătoare de bunuri electronice de consum din întreaga lume cu o gamă de produse bazate pe capacităţile tehnologiei digitale de ultimă oră a companiei şi concepute în scopul de a îmbunătăţi viaţa de zi cu zi a consumatorilor - acasă, la serviciu sau în deplasare.

Aparatură electrocasnică şi de îngrijire personală

Divizia pentru aparate electrocasnice şi îngrijire personală (DAP) a companiei Philips produce o gamă variată de produse care ajută utilizatorii să pregătească mâncăruri şi băuturi sănătoase, să îşi îngrijească locuinţa şi îmbrăcămintea personală şi care sporesc impresia de bunăstare - pe scurt realizează produse care imbunatatesc calitatea vieţii.

Semiconductori

Philips Semiconductors, cu sediul central la Eindhoven, Olanda, are peste 33.000 de angajaţi, în peste 50 de ţări. Cu vânzări situate în jurul cifrei de 4,9 miliarde de euro în anul 2003, Philips Semiconductors este unul dintre furnizorii de vârf de semiconductori. Dorim să fim primul furnizor de soluţii bazate pe semiconductori pentru clienţii corelaţi şi aplicaţiile din domeniul comunicaţiilor.

Sisteme medicale

Misiunea Philips este să devină numărul unu mondial domeniul sistemelor de îngrijire a sănătăţii. Compania este acum al doilea producător de echipamente medicale de diagnosticare din lume şi, în anumite domenii de activitate, este lider global.

Alte activităţi

CAPITOLUL II

Planificarea

3. Misunea companiei:

In stabilirea misiunii orice companie trebuie sa puncteze foarte clar care este obiectivul principal al acesteia, care sunt premisele, valorile si directiile de actiune, plecand de la contextul in care vor actiona.

Fisiere in arhiva (1):

  • Internationalizarea Companiei Philips pe Piata Romaniei.doc

Alte informatii

Un proiect la management international cu privire la strategiile de internationalizare a unei companii in Romania