Internaționalizarea firmei Mamma Mia

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 34 în total
Cuvinte : 12456
Mărime: 80.49KB (arhivat)
Publicat de: Thomas P.
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Lungu Anca

Extras din proiect

Rezumat (Executive Summary)

Restaurantul Mamma Mia isi desfasoara activitatea in Iasi. Activeaza pe piata din Iasi de mai mult de 10 ani iar in momentul de fata are trei locatii. Serviciile oferite sunt extreme de calitative, oferind o gama foarte larga de produse. Firma prezinta capacitatea de a se extinde in cadrul mai multor piete apartinand de tari straine, precum Bulgaria, Serbia, Ungaria, Ucraina, Republica Moldova, Turcia Italia, Grecia, Spania, Franta. Acest lucru se va realize prin intermediul licentierii si francizarii.

Produsul (prezentare generala)

Cu o experiență de peste 10 ani pe piața ieșeană, Mamma Mia este recunoscută printre consumatori pentru calitatea serviciilor și profesionalismul de care dă dovadă.

În prezent, Mamma Mia deține 3 locații, o unitate de catering/ banqueting și două restaurante situate în centrul Iașului.

Unitatea de catering / banqueting deține o bucătărie de 300 mp, utilată la cele mai înalte standarde europene în domeniu, un laborator de cofetărie - patiserie și gelaterie și 35 de autoturisme destinate livrărilor. Astfel, Mamma Mia poate livra in cele mai bune condiții, în medie, 800 de comenzi și peste 2000 de porții pe zi. Timpul de livrare a unei comenzi este de maxim 50 de minute.

Restaurantele au în comun o capacitate de 175 de locuri la care se adaugă și peste 230 de locuri la terasele deschise pe toată durata sezonului estival. Mamma Mia face față cu succes cererii în continuă creștere de pe piața ieșeană.

Mamma Mia își propune să-i surprindă pe clienți cu preparatele sale delicioase. Meniul conține peste 200 de preparate și este special gândit pentru a satisface cele mai variate gusturi. Atât preparatele tradiționale, cât și preparatele din bucătaria internațională (italiană, mexicană, indiană) aduc cu ușurință diversitatea în preferințele culinare ale clienților. Aceștia pot savura preparatele alese în locațiile Mamma Mia, într-o ambianță plăcută și o atmosferă relaxantă.

Mamma Mia își definește astfel misiunea, este orientată către întrecerea așteptărilor clienților săi și investește permanent în instruirea personalului de pe toate nivelele ierarhice.

Spațiul de servire este compartimentat astfel încât clienții să se poata bucura de calitatea produselor comandate. Salonul de nefumători, aerul condiționat și, mai ales, amabilitatea personalului, transformă o simplă masă într-o experiență culinară desăvârșită.

Situată în B-dul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 4, în spatele blocului Gulliver, Mamma Mia vine cu o ofertă bogată de pizza și preparate, gătite din cele mai proaspete ingrediente, atent alese de către bucătari profesioniști.

Promovată constant de calitatea produselor, seriozitatea staff-ului și reacția promtă la cerințele pieții, Mamma Mia vine în întâmpinarea nevoilor clienților săi cu un departament specializat pentru office catering și banqueting.

Compania își propune să-și surprindă oaspeții cu rețetele sale, să le ofere meniuri dintre cele mai variate într-un ambient plăcut pentru ca ei să se simtă bine și să petreacă clipe minunate.

Definindu-și astfel misiunea, compania este orientată către satisfacerea așteptărilor clienților săi, încercând în permanență să își perfecționeze modul de servire și serviciile pentru îndeplinirea obiectivelor propuse.

Renumele actual l-a dobandit prin calitatea preparatelor și diversitatea pe care o oferă. Respectul clienților a fost câștigat și păstrat datorită profesionalismului de care dă dovadă, atenției în servire și pasiunii depuse de bucătari în prepararea felurilor de mâncare și, nu în ultimul rând, datorită prețurilor corecte pe care le practică.

Servicii oferite

Mamma Mia deservește o gamă foarte largă de evenimente, de la relaxante petreceri în aer liber, până la seminarii și congrese oficiale. Întotdeauna aceeași atitudine ireproșabilă, aceeași calitate incontestabilă. Mari sau mici, oficiale sau neoficiale, între prieteni sau cu superiori, evenimentele organizate sunt pe mâini bune alături de Mamma Mia.

Alături de o mâncare proaspătă și sănătoasă, Mamma Mia pune la dispoziția clienților săi o serie de produse auxiliare, menite să asigure reușita evenimentului. Astfel, servirea este realizată de o echipă de oameni dinamici, atenți la cerințele oaspeților. Vesela și tacâmurile pot fi comandate în vederea creării unei imagini unitare a evenimentului.

Sursa: https://www.mammamia.ro/ro/despre

Compania are o gama foarte larga de produse. Oferta pe care Mamma Mia le-o pune la dispozitie clientilor consta intr-o varietate de preparate din oua proaspete la care se adauga legume, pui si preparate din branza. Ba mai mult pentru orice produs din categoria mic dejun comandat intre orele 8:00 si 12:00, clientul va primi o cafea din partea casei. Pretul unui mic de jun poate ajunge la 15 lei.

Pe lista de produse urmeaza gama larga de ciorbe: ciorba radauteana, de vacuta, ciorba de fasole, de legume, de curcan, dar si supa crema de legume. La acestea clientul poate alege sa adauge mujdei, ardei iute sau smantana. O portie de ciorba cantareste intre 330 si 380g. Pretul variaza de la 9 la 15 lei.

Mamma Mia este foarte cunoscuta pentru faimoasele preparate din pui, precum meniu crispy (cartofi prăjiți, maioneză cu usturoi, piept de pui ușor picant, salata coleslaw); meniu snitel de pui, piept de pui la gratar, pui viener, meniu aripioare, ficatei la tigaie, pui picant, pui cu smantana ciuperci si usturoi, cordon bleu, pulpe de pui la cuptor, etc. Un Preparat de pui dintre cele mentionate, poate depasi, nu cu mult, suma de 30 de lei.

Bibliografie

(n.d.). Retrieved from https://oec.world/en/

Balanța de plăți a Republicii Moldova. (n.d.). Retrieved from Banca Națională a Moldovei: https://www.bnm.md/ro/tipuri-de-publicatii/balanta-de-plati-republicii-moldova

Bulgaria. (n.d.). Retrieved from Wikipedia: https://ro.wikipedia.org/wiki/Bulgaria

Calator prin Romania. (n.d.). Retrieved from https://calatorprinromania.ro/strategii-promovare-restaurant/?fbclid=IwAR2RuwVblC2Fj-npZcYQUNeNcX7MXYiGacMeYv4QhP5IpQvEuJinMf0E9S4

Curs Valutar BNR online. (n.d.). Retrieved from https://www.cursvalutar.ro/

Franța. (n.d.). Retrieved from Wikipedia: https://ro.wikipedia.org/wiki/Fran%C8%9Ba#Clima

Grecia. (n.d.). Retrieved from Wikipedia: https://ro.wikipedia.org/wiki/Grecia

Italia. (n.d.). Retrieved from Wikipedia: https://ro.wikipedia.org/wiki/Italia

Mamma Mia. (n.d.). Retrieved from https://www.mammamia.ro/ro

Moldova Actualizare Economică. (n.d.). Retrieved from THE WORLD BANK: https://www.worldbank.org/ro/country/moldova/brief/moldova-economic-update

PLAN DE AFACERE. (n.d.). Retrieved from https://www.plandeafacere.ro/modele-planuri/model-plan-de-afaceri-pentru-infiintarea-unui-restaurant/?fbclid=IwAR3hEKvrnyQA_sMDJW3MVmjq2HYtDC8Or_TcnriIggEtkDAzuOEjB4WpsCE

Promovarea on-line a unui restaurant. (n.d.). Retrieved from https://marketiu.ro/blog/promovare-online-pentru-restaurantul-tau?fbclid=IwAR1YJo9K2vRZEJO5kCcXMdxz8Ya3h8x2e4UqsgqW8eTuMbssl5clw0TdWh0

Registrul de stat. (n.d.). Retrieved from https://www.legis.md/

Republica Moldova. (n.d.). Retrieved from Wikipedia: https://ro.wikipedia.org/wiki/Republica_Moldova

Serbia . (n.d.). Retrieved from Wikipedia: https://ro.wikipedia.org/wiki/Serbia

Strategii pentru atragerea clienților în restaurantul tău. (n.d.). Retrieved from HORECA: https://www.horeca.ro/restaurante/3290-strategii-pentru-atragerea-clientilor-in-restaurantul-tau.html?fbclid=IwAR2KkJXFggayeerSg37qC0-wlU7WQDgNWIcTZKPmjuoT2jJn8V0sMBdxX5A

Turcia. (n.d.). Retrieved from Wikipedia: https://ro.wikipedia.org/wiki/Turcia

Ucraina. (n.d.). Retrieved from Wikipedia: https://ro.wikipedia.org/wiki/Ucraina

Ungaria. (n.d.). Retrieved from Wikipedia: https://ro.wikipedia.org/wiki/Ungaria

Preview document

Internaționalizarea firmei Mamma Mia - Pagina 1
Internaționalizarea firmei Mamma Mia - Pagina 2
Internaționalizarea firmei Mamma Mia - Pagina 3
Internaționalizarea firmei Mamma Mia - Pagina 4
Internaționalizarea firmei Mamma Mia - Pagina 5
Internaționalizarea firmei Mamma Mia - Pagina 6
Internaționalizarea firmei Mamma Mia - Pagina 7
Internaționalizarea firmei Mamma Mia - Pagina 8
Internaționalizarea firmei Mamma Mia - Pagina 9
Internaționalizarea firmei Mamma Mia - Pagina 10
Internaționalizarea firmei Mamma Mia - Pagina 11
Internaționalizarea firmei Mamma Mia - Pagina 12
Internaționalizarea firmei Mamma Mia - Pagina 13
Internaționalizarea firmei Mamma Mia - Pagina 14
Internaționalizarea firmei Mamma Mia - Pagina 15
Internaționalizarea firmei Mamma Mia - Pagina 16
Internaționalizarea firmei Mamma Mia - Pagina 17
Internaționalizarea firmei Mamma Mia - Pagina 18
Internaționalizarea firmei Mamma Mia - Pagina 19
Internaționalizarea firmei Mamma Mia - Pagina 20
Internaționalizarea firmei Mamma Mia - Pagina 21
Internaționalizarea firmei Mamma Mia - Pagina 22
Internaționalizarea firmei Mamma Mia - Pagina 23
Internaționalizarea firmei Mamma Mia - Pagina 24
Internaționalizarea firmei Mamma Mia - Pagina 25
Internaționalizarea firmei Mamma Mia - Pagina 26
Internaționalizarea firmei Mamma Mia - Pagina 27
Internaționalizarea firmei Mamma Mia - Pagina 28
Internaționalizarea firmei Mamma Mia - Pagina 29
Internaționalizarea firmei Mamma Mia - Pagina 30
Internaționalizarea firmei Mamma Mia - Pagina 31
Internaționalizarea firmei Mamma Mia - Pagina 32
Internaționalizarea firmei Mamma Mia - Pagina 33
Internaționalizarea firmei Mamma Mia - Pagina 34

Conținut arhivă zip

  • Internationalizarea firmei Mamma Mia.docx

Ai nevoie de altceva?