Internationalizarea Firmei - Royal Friesland Campina

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Internationalizarea Firmei - Royal Friesland Campina.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 41 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Management

Extras din document

Laptele Milli

Royal Friesland Campina este o companie multinationala de lactate care are 15,300 de ferme de lactate in Olanda, Germania şi Belgia. Produsele lor sunt de vânzare în mai mult de 100 de ţări: regiunile-cheie sunt Europa, Asia şi Africa. Ingrediente sunt vândute în întreaga lume. În 2009, vânzările s-au ridicat la 8,2 miliarde de euro. Compania avea 20.000 de angajati în 24 de ţări.

Investitiile facute de firma in tarile in curs de dezvoltare

In pietele în curs de dezvoltare, cum ar fi Asia de Sud Est, Orientul Mijlociu şi Europa de Est, oamenii sunt tot mai interesati de produsele vestice ca băuturi şi hrana pentru sugari. Prezenta sa se face simtita pe piete in dezvoltare foarte rapid.

Grupul Friesland Foods Romania este filiala din Romania a grupului olandez Friesland Foods. Grupul a intrat pe ¬piata romaneasca la inceputul anului 2002, prin achizitionarea companiei olandeze Nutricia Dairy &Drinks, ce detinea, in acel moment, societatile Somesana din Satu-Mare, Belcar din Timisoara si pachetul majoritar la SCIL Targu-Mures. Din anul 2004, Friesland Foods Romania este actionar majoritar la Napolact Cluj-Napoca. Grupul a avut in 2007 o cifra de afaceri de peste 120 milioane de euro, comparativ cu 107 milioane de euro in 2006.

Friesland Romania SA este una dintre cele mai mari producatoare de pe piata laptelui de consum, cu doua produse importante in portofoliu Milli si Oke! ("aduse" in Romania de pe celelalte piete central-europene unde activeaza grupul: Cehia, Slovacia si Ungaria). Cele doua acopera linii de produse de lapte, produse proaspete si branzeturi si are 4 fabrici de procesare a laptelui din 2007 situate in judetele Mures, Satu-Mare (Carei) si Cluj (Taga si Baciu).

Firma detine o cota de aproximativ 20% din intreaga piata din Romania. Procent care le asigura, deocamdata, pozitia de lider de piata si nu sunt, momentan, interesati de noi achizitii.

Laptele Milli detine o cota de piata de 11 % dupa LaDorna si Fulga la sfarsitul lui 2009. Acesta este imbogatit cu ingrediente naturale (acizi grasi esentiali Omega 3 si fermenti probiotici activi), cu un continut minim de grasime.

Publicul tinta al campaniei sunt mamele cu varste cuprinse intre 30 si 45 de ani, care locuiesc in mediul urban, cu venit mediu spre high. "Grija mamei pentru sanatatea familiei este permanenta si de aceea ea este mereu in cautarea unor solutii pentru problemele celor dragi. Milli are grija mai mult ca oricand de sanatatea familiei si este de presupus ca mamele vor recepta cel mai bine mesajul Milli.

Criteriile pe baza carora vom analiza cele 10 tari:

- consumul mediu de lapte/cap locuitor;

- distanta fizica in km

- ponderea importurilor de lapte din tarile UE;

- pretul laptelui in Euro/100l;

- procentul de livrari si vanzari intre tarile UE

- cota de lapte in tone (cantitatea maxima de lapte de vaca care iese din ferma; laptele pentru autoconsum si hrana animalelor nu intra in cota)

1) Bulgaria este o ţară europeană situată în Peninsula Balcanică. Se învecinează cu România la nord (în cea mai mare parte de-a lungul Dunării), Serbia şi Republica Macedonia la vest şi Grecia şi Turcia la sud. La est, teritoriul ţării este delimitat de Marea Neagră.

Economia Bulgariei s-a contractat dramatic după 1989 prin pierderea pieţei sovietice dar primele semne de revenire au apărut în 1994, când PIB-ul a crescut şi inflaţia a scăzut.

Guvernul, ales în 2001, a pledat pentru menţinerea obiectivelor economice adoptate de predecesorul său în 1997. În ciuda faptului că prognozele economice pentru 2002 şi 2003 au prezis o creştere continuă în economia bulgară, guvernul încă are de a face cu o rată a şomajului mare şi standarde scăzute de viaţă. Bulgaria, a aderat la Uniunea Europeană la 1 ianuarie 2007.

- consumul mediu de lapte/cap locuitor/an de 64,3 l in 2004

- distanta fizica de 779 km dintre Satu Mare - Sofia

- ponderea importurilor de lapte de 5% din totalul importurilor de lapte din UE (grafic nr 2)

- pretul laptelui aproximativ 29 Euro/100 l sau 0,29euro/l septembrie 2008 (grafic nr.3)

- procentul de livrari si vanzari de 1% din totalul de 100% a tarilor UE (grafic nr. 4)

- cota de lapte este de aproximativ 900.000 tone (tabel nr 1)

2) Polonia este o ţară din Europa Centrală, care se învecinează cu Germania la vest, Cehia şi Slovacia la sud, Ucraina şi Belarus la est, şi Lituania, Rusia şi Marea Baltică la nord.

După căderea comunismului, Polonia a urmat o politică de liberalizare a economiei şi astăzi este unul dintre exemplele tranziţiei de succes de la o economie dirijată de stat la o economie de piaţă.

În domeniul agriculturii, Polonia dispune de un număr mare de ferme private, având potenţial de a deveni cel mai important stat producător de alimente din întreaga Uniune Europeană.

- consumul mediu de lapte/cap locuitor/an aproximativ 50 l in 2006 (garfic nr 1)

- distanta fizica de 698 km dintre Satu Mare - Varsovia

- ponderea importurilor de lapte de 14% din totalul importurilor de lapte din UE (grafic nr 2)

- pretul laptelui aproximativ 29,5euro/100 l sau 0,295 euro/l septembrie 2008 (grafic nr.3)

- procentul de livrari si vanzari de 6,6% din totalul de 100% a tarilor UE (grafic nr. 4)

- cota de lapte este de 8.964.017 tone (tabel nr.1)

Fisiere in arhiva (1):

  • Internationalizarea Firmei - Royal Friesland Campina.doc