Interviul de Angajare

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Interviul de Angajare.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 15 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: C. Marinas

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Management

Extras din document

Ulterior etapei de analiza a dosarelor de candidatura si a celei de completare a formularelor de angajare, sunt programate interviurile cu acei candidati care au fost selectati.

INTERVIUL este o etapa obligatorie în procesul de angajare a unui salariat. El este o întrevedere între doi oameni: reprezentantul companiei şi candidatul. Interviul are loc atunci când o companie consideră ca aţi putea fi persoana potrivită pentru slujba pe care o oferă. Din acest motiv, decide să vă întâlnească.

Dacă reprezentantul companiei decide că angajarea va aduce beneficii companiei, veţi primi oferta de angajare. In acel moment veţi avea ocazia să decideţi dacă postul oferit este bun pentru dumneavoastră - dacă vă aduce beneficii. Dar trebuie să reţineţi că prima decizie este a companiei - aceea de a vă vedea. A doua decizie o ia reprezentantul - să vă ofere postul. Abia a treia decizie vă aparţine - de a accepta, refuza sau negocia oferta primită.

Atunci când participaţi la interviul pentru o slujbă, nu concuraţi cu ceilalţi candidaţi. Nu contează dacă există şi alţii interesaţi de acelaşi post, cine sunt, câţi sunt sau care este pregătirea lor. Puteţi fi singurul care să participaţi la un interviu şi să pierdeţi; puteţi fi unul din cei treizeci de participanţi la interviu şi să câştigaţi. Există un singur adversar şi acela este reprezentantul companiei. El este persoana care la începutul procesului are putere deplină, putând decide dacă veţi fi acceptat sau refuzat. De aceea, aceasta este singura persoana care contează.

Principalele OBIECTIVE ale interviului de angajare sunt :

-Furnizarea catre candidati a unor informatii despre companie si locul vacant

-Descrierea de catre candidati a trecutului profesional si aspiratiile viitoare.

EFICIENTA unui interviu de anagajare depinde de o serie de factori

-Conditiile materiale si phihologice in care se desfasoara

-Respectarea unei anumite structuri de adresare a intrebarilor care sa permita prezentarea unor elemente elocvente si controlabile

-Capacitatea persoanei care conduce interviul de a asculta interlocutorul si de a-l face sa prezinte aspecte neevidentiate in etapele anterioare ale procesului de selectie (de regula din CV, experiente profesionale care nu au fost detaliate ori incerte)

-Capacitatea intervievatorului de a sti sa evite exprimarea unor judecati proprii referitoare la anumite actiuni ale candidatului

VESTIMENTAŢIA ŞI COMPORTAMENTUL CANDIDATULUI LA INTERVIUL DE ANGAJARE

Vechea zicală din marketing: “Nu există o a doua şansă pentru a face o primă impresie bună” se potriveste primelor 30 de secunde ale unui interviu.

Dacă nu faci o primă impresie bună, îţi distrugi orice şansă de a-i convinge pe angajatori, sau, in orice caz, îţi rămân foarte puţine şanse de a-i convinge pe parcursul interviului.

Cum ne îmbrăcăm pentru interviu?

Dress for success! Sau, altfel spus, îmbracă-te adecvat.

Nu este recomandat să uimesti intervievatorul cu o aparitie glamour, după ultimele tendinte ale modei. Secretul este să arăţi profesional. Evită extremele .

Este foarte important să asigurăm ţinuta vestimentară cea mai adecvată, respectiv:

-să nu alegem o îmbracăminte prea luxoasă, capabilă să demotiveze şi (chiar şi) să inferiorizeze auditoriul;

-să nu creăm, prin intermediul vestimentaţiei, eventualele “filtre” psihologice capabile să genereze sentimente de milă, compasiune etc. ale intervievatorului;

-să fim noi înşine, modeşti nu numai prin comportament, ci şi prin ţinută (câteva dintre “trăsăturile” de bază ale acesteia trebuie să fie bunul gust, culorile neexcentrice, discreţia etc.)

-să fie adecvată domeniului în care lucrezi.

Fiind faţă în faţă cu intervievatorul, acesta te va scruta cu privirea din cap până în picioare, iar ceea ce va vedea poate fi la fel de important ca ceea ce vei zice.

Ţinuta ta trebuie să fie adecvată domeniului în care lucrezi, dar fie că aceasta înseamnă să adopţi un look conservator, fie unul creativ, trebuie să arăţi ca un adevărat profesionist.

Îti poti exprima personalitatea prin ţinuta pe care o adopţi, dar reţine că nu trebuie să te evidenţiezi prin aceasta, ci prin calităţile tale şi experienţă.

Fisiere in arhiva (1):

  • Interviul de Angajare.doc

Alte informatii

Proiectul a fost prezentat in cadrul seminarului de managementul resurselor umane