Locul Turismului in Economia Egiptului

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Locul Turismului in Economia Egiptului.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 30 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

1.1 Prezentarea generală a Egiptului 3
1.2 Mediul demografic 3
1.3 Mediul economic 3
1.4 Mediul Politic 4
1.5 Politica Comercială 5
1.5 Mediul natural 8
1.6 Mediul istoric 8
2. Analiza impactului economic asupra turismului din Egipt 8
2.1 Analiza SWOT a turismului din Egipt 8
2.2 Analiza principalilor indicatori macroeconomici 17
3. Piața turistică a Egiptului 21
3.1 Situația economică a Egiptului 21
3.3 Egipt-țară receptoare de turiști 23
3.5 Realțiile turistice între România și Egipt 26
Bibliografie 28

Extras din document

1.1 Prezentarea generală a Egiptului

• Așezare geografică

Cu o suprafaţă de aproape un milion km2, Egiptul este alcătuit in mare parte din deşert.

Situat in nordul Africii, intre Libia şi faşia Gaza, este mărginit de Marea Mediterană la nord, de Marea Roşie şi Israel la est, Sudan la sud. Raul Nil străbate ţara de la nord la sud.. Egiptul se întinde şi in Asia prin Peninsula Sinai pe care o deţine. Din totalul suprafeţei de 1,000,000 km2 doar aproximativ 6000 de km2 reprezintă teritoriu acoperit de apă.

1.2 Mediul demografic

Populaţia Egiptului este de aproximativ 80 de milioane de oameni. Capitala Egiptului

este Cairo, moneda naţională este lira egipteană, limba oficială fiind araba, insă in zonele turistice, egiptenii implicaţi in turism sau comerţ inţeleg şi vorbesc limba engleză şi franceză.

Teritoriul Egiptului este format in mare parte din deşert, deşertul Egiptului fiind o prelungire a

marelui Deşert Sahara. Rata de creștere a populației estimată in 2013 este de 1.6%.

Religia oficială este Islamul, aproximativ 90% din populaţie fiind musulmani, ceilalţi fiind

creştini.

Grupuri etnice : egipteni 99.6% iar alte naţionalităţi 0.4%

1.3 Mediul economic

Economia Egiptului este dependentă în principal de turism, exporturile de petrol și de cele peste cinci milioane de egipteni care lucrează în străinătate, preponderent în Arabia Saudită, Golful Persic și Europa. O sursă importantă de venituri este ajutorul financiar acordat de S.U.A. în mod permanent după încheierea păcii între Egipt și Israel. Activitatea principală a populației este agricultura. Prima sursă de venituri a țării este turismul, care aduce opt miliarde de dolari anual. De aceea, autoritățile duc campanii susținute pentru a explica populației importanța turismului și, astfel, a descuraja terorismul islamic, care a afectat în ultimii ani această activitate economică vitală. O altă sursă de venituri sunt banii obținuți pentru permisiunea de trecere a vaselor comerciale prin Canalul Suez , aproximativ două miliarde de dolari anual. Și încă o sursă importantă de venituri ajutorul financiar pe care Statele Unite îl acordă anual țării, ca urmare a încheierii păcii la Camp David în 1978 - alte două miliarde de dolari anual, deși ajutorul american depășește cel mai adesea această cifră.

Guvernul a încercat să pregătească economia pentru noul mileniu prin reforme economice și investiții masive în comunicații și infrastructură, finanțate cu fonduri americane. Egiptul este cel de-al doilea beneficiar al unor astfel de fonduri din partea Statelor Unite, după Israel. Condițiile economice încep să se îmbunătățească considerabil după o perioadă de stagnare, datorită adoptării, de către guvern, a unor politici liberale, cât și datorită veniturilor din ce în ce mai ridicate din turism și a bursei de valori.

.Industria prelucrătoare este dezvoltată:intreprinderi producătoare de ingrăşăminte chimice,industria uşoară şi alimentară(mai ales zahăr),ciment,industria constructoare de maşini(tractoare,maşini agricole,autoturisme), industria petrochimica.Cele mai mari centre industriale sunt oraşele Cairo,Alexandria,Suez şi Port Said.Sectorul economic care polarizează aprox.35% din populaţia activa,este axată pe cultura curmalilor,măslini,citrice,viţa-de-vie,(vitis viniferă,plantă heliofila de climat subtropical) ,orez,grau,legume(fiind cel mai mare producător african),porumb etc. Se utilizează masiv irigaţiile ,fiind singurul stat de pe Glob in care agricultura foloseşte in proporţie de 100% irigaţiile. Egiptul este al 4-lea producător din lume de bumbac( după SUA, Australia şi Uzbekistan).

Creșterea animalelor:ovine,bovine,caprine este de asemenea un domeniu care aduce venit

important.

Transportul si comunicațiile: Infrastructura transporturilor este dezvoltată in special

pe coasta mediteraneana:căi ferate, șosele, căi fluviale(pe fluviul Nil),aeroporturi la Cairo,Alexandria,Port-Said și Suez.

Turismul

Egiptul este una din cele mai populare destinatii turistice din lume. Principalele atractii sunt vestigiile civilizatiei egiptene antica reprezentate prin ramasitele fostelor temple ale faraonilor egipteni, muzee cu artifacte gasite in mormintele faraonilor sau in urma altor sapaturi arheologice si culminand cu renumitul complex de piramide egiptene de langa Cairo.

Principalele obiective turistice

• Marea Piramida a lui Khufu (cunoscuta ca si Piramida lui Keops) din complexul de piramide Giza, amplasat pe Platoul Giza, aceasta fiind cea mai inalta structura construita de oameni pana aproape de sfarsitul secolului ai XVIII-lea. In partea estica a acestui complex de piramide se gaseste si Marele Sfinx, egiptologii considerand ca acesta reprezinta capul lui Khafre.

• Hurghada este situata pe malul Marii Rosii, la 500 km de Cairo si este una din cele mai renumite statiuni litorale din Egipt. Marea este aici marginita de plaje acoperite cu nisip fin. In unele locuri patrund in mare recifuri de corali, a caror frumusete subacvatica ii incanta pe iubitorii de scufundari. Hurghada asigura conditii ideale pentru baie si diferite sporturi nautice, datorita climei placute si a faptului ca temperatura apei marii nu coboara decat foarte rar sub 22 °C.

• El Gouna, mica Venetie a Egiptului, se afla la doar cateva minute de Hurghada. Este construita pe 10 km de plaja si se mandreste cu o arhitectura unica si diversa. Rasfirata pe o multime de insule si lagune frumoase, El Gouna ofera tot ce ti-ai putea dori: centre de scufundari si sporturi acvatice, baza hipica, circuit de carting, cazinou, centru de magazine si bazaruri, restaurante, baruri, discoteci, cluburi de internet, spital privat, farmacii, radio, posta, aeroport. Marea mandrie a statiunii este terenul de golf.

• Sharm El Sheikh este una dintre cele mai accesibile si dezvoltate statiuni din Peninsula Sinai, cu toate facilitatile necesare unui centru turistic: cazinouri, discoteci si baruri de noapte, cursuri de golf, scufundari la mica si mare adancime, diverse sporturi nautice. Situat in nordul statiunii, goful Na'ama este unul dintre centrele activitatilor turistice, care tinde sa devina o statiune de sine statatoare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Locul Turismului in Economia Egiptului.docx

Bibliografie

1. www.fmi.ro
2. www.wto.org
3. www.indexmundi.com
4. www.romanian-portal.com
5. www.globaltrade.net
6. www.fita.org
7. www.tradingeconomics.com
8. http://www.infoprod.co.il
9 . www.infotrade.net