Lucrare practică - SC Auromedia SRL

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 6930
Mărime: 171.78KB (arhivat)
Publicat de: Rafael Vișan
Puncte necesare: 8
UNIVERSITATEA DE VEST TIMISOARA FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE CATEDRA DE MANAGEMENT

Cuprins

  1. CUPRINS
  2. - Cap.I Management si marketing pag.3
  3. - Cap.II Prezentare S.C. AuroMedia S.R.L pag.5
  4. - Cap.III Publicitatea prin reduceri de pret pag.7
  5. - Cap.IV Piata produselor S.C.AuroMedia S.R.L pag.11
  6. - Cap.V Principalele produse ale S.C AuroMedia S.R.L pag.13
  7. - Cap.VI Privire generala asupra cardurilor de fidelitate/reduceri multi-brended la nivel national pag.17
  8. - Cap.VII Concluzii pag.19
  9. Bibliografie pag. 20

Extras din proiect

Cap.I Management si marketing

Considerat de multi specialisti drept o functie a managementului, marketingul a devenit o disciplina de sine statatoare, dar se afla într-o strânsa relatie cu managementul. Marketingul reprezinta atât un concept, cât si un proces. Mediul actual de afaceri impune conducerii oricarei firme desfasurarea în conditii cât mai bune a activitatii de marketing. De aceea, managementul marketingului joaca un rol esential în obtinerea avantajului competitiv de catre orice întreprindere.

Succesul în afaceri al oricarei întreprinderi este determinat de capacitatea sa de a identifica nevoile consumatorilor si de a oferi produse si/sau servicii care sa le satisfaca. Pentru întreprindere, rezultatele exista numai în exterior, în timp ce în interiorul sau nu exista decât costuri. În opinia lui P. Drucker, “rezultatul unei întreprinderi este un client satisfacut”. De exemplu, în declaratia de intentie oficiala a companiei Procter & Gamble se precizeaza urmatoarele: “Vom oferi produse de o calitate si valoare superioara, ce vor îmbunatati viata consumatorilor din toata lumea. Ca rezultat, consumatorii ne vor rasplati cu vânzari sporite si cresteri ale profitului ”. O data cu aparitia unei noi generatii, nevoile consumatorilor se schimba. Astfel, un produs des întâlnit astazi precum telefonul celular era necunoscut generatiei anilor 1960.

Pe masura ce lumea a evoluat, la sfârsitul anilor 1970, piata vânzatorului a devenit o piata a cumparatorului, ceea ce a determinat o crestere semnificativa a importantei clientului. Clientul-rege a devenit realitate, iar concurenta dintre întreprinderi pentru servirea sa la standarde cât mai înalte de performanta a început sa fie din ce în ce mai dura. Într-adevar, clientul este cel care alege, cel care da verdictul în confruntarea acerba dintre firme, cel care stabileste învingatorii si învinsii. De mai multe decenii, satisfactia clientului nu mai reprezinta un aspect ce tine doar de activitatile de vânzari si de marketing ale întreprinderii, ci influenteaza toate activitatile acesteia. De aceea, numeroase întreprinderi si organizatii au adoptat o politica care “se conduce dupa client”. În acest sens, un fost presedinte al companiei Ford Motors, D. L. Petersen, afirma: “Daca noi nu suntem condusi de clienti, nici masinile noastre nu vor fi”, iar conducerea corporatiei Pepsi Cola considera ca “ daca sunteti total orientati spre client si oferiti serviciile dorite de clientii dumneavoastra, restul vine de la sine.”

Considerat de unii specialisti drept functie a managementului, iar de altii o disciplina de sine statatoare, marketingul joaca un rol important în lumea afacerilor. Conform definitiei Asociatiei Americane de Marketing (AMA), marketingul este “procesul de planificare si de executare a activitatilor de concepere, stabilire a pretului, promovare si distribuire a ideilor, produselor si serviciilor în scopul crearii si mentinerii unor relatii care sa satisfaca obiectivele individuale si organizationale”.

Functiunea de marketing

Functiunea de marketing a firmei are rolul de a prospecta piata si de a proiecta eforturile firmei astfel încât aceasta sa obtina maximizarea profitului, în conditiile satisfacerii cât mai complete a cererii. Spre deosebire de functiunea comerciala care are o valoare tactica, functiunea de marketing a firmei are o valoare strategica si se refera cu consecventa la viitor. Functiunea de marketing reuneste un evantai de activitati, dintre care se pot evidentia urmatoarele:

- elaborarea de studii de piata;

- animarea fortelor de vânzare;

- realizarea promovarii produselor;

- determinarea sistemului optim de distributie;

- identificarea unor modalitati competitive de plata;

- realizarea consecventa si sistematica a contactelor directe cu diferite categorii de public etc.

Functiunii de marketing îi revine un rol decisiv în elaborarea strategiei de piata a întreprinderii prin fundamentarea programelor de actiune în ceea ce priveste politicile de produs, pret, distributie si promovare. În concluzie, functiunea de marketing este cea care reuneste ansamblul metodelor si tehnicilor de adaptare si anticipare la constrângerile si oportunitatile pietei.

In continuare, pentru a demonstra importanta acestei functiuni in cadrul ansamblului unei organizatii, am ales pentru lucrarea mea o societate în plina dezvoltare, una care are un domeniu de activitate mai special, care propune societatilor sa-si promoveze imaginea printr-o strategie de marketing orientata pe reducerea de preturi. Elementele care diferentiaza AuroMedia de celelalte firme sunt mai multe. Unul este dat chiar de produsele pe care le editeza si pe care le distribuie, apoi de chiar strategia de abordare a pietei si de publicul tinta, care se constituie în doua segmente.

Motivul pentru care am ales aceasta agentie de publicitate se datoreaza in primul rand faptului ca (trebuie sa recunosc) m-a fascinat prin produsele sale inedite si prin tactica de abordare a pietei.

Preview document

Lucrare practică - SC Auromedia SRL - Pagina 1
Lucrare practică - SC Auromedia SRL - Pagina 2
Lucrare practică - SC Auromedia SRL - Pagina 3
Lucrare practică - SC Auromedia SRL - Pagina 4
Lucrare practică - SC Auromedia SRL - Pagina 5
Lucrare practică - SC Auromedia SRL - Pagina 6
Lucrare practică - SC Auromedia SRL - Pagina 7
Lucrare practică - SC Auromedia SRL - Pagina 8
Lucrare practică - SC Auromedia SRL - Pagina 9
Lucrare practică - SC Auromedia SRL - Pagina 10
Lucrare practică - SC Auromedia SRL - Pagina 11
Lucrare practică - SC Auromedia SRL - Pagina 12
Lucrare practică - SC Auromedia SRL - Pagina 13
Lucrare practică - SC Auromedia SRL - Pagina 14
Lucrare practică - SC Auromedia SRL - Pagina 15
Lucrare practică - SC Auromedia SRL - Pagina 16
Lucrare practică - SC Auromedia SRL - Pagina 17
Lucrare practică - SC Auromedia SRL - Pagina 18
Lucrare practică - SC Auromedia SRL - Pagina 19
Lucrare practică - SC Auromedia SRL - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Lucrare Practica - SC AuroMedia SRL.doc

Ai nevoie de altceva?