Management Financiar - Spital

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Management Financiar - Spital.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 11 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Management

Extras din document

CAPITOLUL 1

DATE DE IDENTIFICARE A ORGANIZATIEI. ASPECTE LEGALE DE CONSTITUIRE SI FUNCTIONARE

Sistemul de sanatate analizat ca entitate este format din urmatoarele subsisteme:

- informational (asigura legaturile);

- decizional (îndeplineste scopul);

- operational (utilizeaza resursele).

Relatiile între cele trei entitati sunt determinate de specificul, natura si contextul producerii si transferului serviciilor de sanatate sub aspect economic, juridic si profesional, fiind dependente de:

- tipul de proprietate asupra serviciilor de sanatate;

- gradul de accesibilitate;

- volumul si calitatea îngrijirilor administrate;

- procedeul de transfer aplicat;

- modul de plata

Fig. nr. 1 Relatii complexe în sistemul de sanatate

Spitalul municipal Rm. Sarat, cu sediul în str. Nicolae Balcescu nr. 2, Rm. Sarat, jud. Buzau, tel/ fax 0238 561 232, cod fiscal 4697653, reprezentat prin Dr. Dumutru Dumitru având functia de director general, este un spital general care are în componenta sa toate cele patru specialitati de baza medicina interna, obstretica-ginecologie , chirurgie si pediatrie.

Acesta este singura institutie de asigurare a serviciilor medicale din oras, institutia aflându-se sub autoritatea primariei. Spitalul a fost înfiintat în anul 1860 având initial 30 de paturi, un singur medic primar care se ocupa de toate cazurile. Pacientii care nu puteau fi tratati corespunzator erau trimisi la spitalul judetean Buzau sau în Focsani. Odata cu trecerea timpului numarul persoanelor care necesita îngrijiri medicale a început sa creasca si a fost construit un spital mai mare care exista si astazi ( spitalul vechi ). În aceeasi perioada a fost construita si sectia de boli infectioase separata de cla direa principala având 6 saloane si o capacitate de 34 de personae.

În 1975 se începe construirea spitalului mare ( spitalul nou ) cladire care constituie principala baza de tratare a pacientilor, fara a se renunta la cladirea veche. Noua constructie are parter + 3 etaje ( la subsol aflându-se morga si farmacia). Spitalul are în componenta sa structuri care acorda servicii ambulatorii de specialitate, îngrijiri la domiciliu,servicii paraclinice, ambulatorii. Furnizarea acestor servicii se negociaza si se contracteaza în md distinct cu casele de asigurari de sanatate sau cu terti în cadrul asistentei medicale spitalicesti sau din fondurile alocate pentru serviciile repective.

În prezent spitalul are în componenta sa 14 sectii:

- Boli infectioase

- TBC

- Diabet

Sectii în spitalul nou:

- Obstretica  ginecologie

- Pediatrie

- Chirurgie

- Medicina interna

Sectii în spitalul vechi:

- Oftalmologie

- ORL

- Cardiologie

- Terapie intensiva

Sectii în policlinica:

- Radiologie

- Endocrinologie

- Dermato-venerologie.

Serviciile medicale acordate de spital sunt: preventive, curative, de recuperare si palliative, de îngrijire în caz de graviditate si maternitate , precum si a nou  nascutului.

Criteriile pentru desfasurarea activitatilor de cercetare stiintifica medicala se propune de catre Academia de Stiinte medicale si se aproba prin Ordin al ministrului sanatatii, cu avizul Ministerului Educatiei si Cercetarii, iar criteriile pentru desfasurarea activitatilor de învatamânt se elboreaza si se aproba de catre Ministerul Sanatatii, cu avizul Ministerului Educatiei si Cercetarii.

Spitalui asigura conditii de cazare, igiena, alimentatie si de prevenire a infectiilor nozocomiale, conform normelor aprobate prin ordin al ministrului sanatatii publice.

El raspunde, potrivit legii pentru calitatea actului medical, pentru respectarea conditiilor de cazare, igiena, alimentatie si de prevenire a infectiilor nocozomiale, conform normelor aprobate prin ordin al ministrului sanatatii publice, ce determina prejuicii cauzate pacientilor, stabilite de catre organelle competente. Pentru prejudicii cauzate pacientilor din culpa medicala, raspunderea este individuala.

Fisiere in arhiva (1):

  • Management Financiar - Spital.doc