Management - Kosarom

Proiect
7.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 6659
Mărime: 69.40KB (arhivat)
Publicat de: Dimitrina Bălan
Puncte necesare: 9
Facultatea de Economie, specializarea management

Extras din proiect

Capitolul 1. Descrierea firmei

Denumirea firmei: Grupul de firme S.C KOSAROM S.A – Pascani

Domeniu de activitate principal : producator in sectiunea carne din domeniul alimentatiei

SC "KOSAROM" SA a devenit o companie care desfasoara o activitate extrem de complexa intr-un lant de productie integrat: producerea de furaje concentrate, reproductia, cresterea si ingrasarea animalelor si pasarilor, abatorizarea si industrializarea carnii, comercializarea carnii si a produselor din carne, devenind dupa cei 10 ani de existenta o companie mare care isi merita pe deplin numele de "GRUPUL DE FIRME KOSAROM".

Codul CAEN : 1511

Capital social subscris şi vărsat : 162.093.311.092 lei

Cifra de afaceri : anul 2000 : 294.901.092.000 lei

anul 2001 : 462.117.710.000 lei

anul 2002 : 513.810.343.000 lei

Pentru 2005 firma S.C KOSAROM Pascani isi propune o crestere a cifrei de afaceri cu 15% si realizarea unui profit operational de 6-7%; in 2004 firma detinand pe piata locala a preparatelor din carne o cota de circa 7%.

Numarul de angajati : 823

Venituri pe anul 2004 : 413.589.754.000 lei

Profit net : 322.361.590.000 lei

GRUPUL DE FIRME KOSAROM - se imparte in 5 divizii:

1. KOSAROM SA PASCANI pentru procesarea carnii de porc

2. SUINPROD SA ROMAN pentru cresterea porcilor

3. AVITOP SA IASI pentru cresterea si procesarea pasarilor

4. AGRICOLA TG. FRUMOS pentru productia vegetala si cresterea bovinelor si ovinelor

5. FABRICILE DE NUTRETURI COMBINATE- TOMESTI (IASI) si ROMAN (NEAMT) pentru producerea furajelor necesare celor doua sectoare zootehnice.

Produse :

Marea varietate de produse fabricate de "GRUPUL DE FIRME KOSAROM" este in prezent in concurenta numai cu cerintele mereu crescande ale consumatorilor ceea ce reprezinta si marea provocare pentru conducerea companiei.

Pentru realizarea celor 80 de sortimente de preparate din carne s-au selectat riguros furnizorii de condimente si membrane in functie de calitatea produselor si nu de pret .

Productia diversificata a necesitat echipamente si tehnologii performante.

Carnea de porc utilizata in producerea preparatelor din carne provine in proportie de 99% de la ferma proprie de la Suinprod Roman, unde este folosit doar hibridul PIC, cel mai performant hibrid de porc pe plan mondial.

Preparatele din carne fabricate pe loturi de calitate sunt verificate in conformitate cu conditiile tehnice de calitate din standardele de firma in laboratorul propriu si in laboratoarele DSV.

Astfel, toata echipa care participa la realizarea produselor, aplica un control riguros al fiecarui lot si poate garanta obtinerea de produse constant calitative care sa raspunda cerintelor tot mai exigente ale consumatorilor.

Gama de produse puse la dispozitia consumatorilor de firma Kosarom:

PREPARATE DIN CARNE DE PORC:

• Salamuri

• Afumaturi

• Sunci

• Pate, leberwursti, tobe si aspic

• Specialitati

SPECIALITATI DIN CARNE DE PUI

• Sunca de pui afumata

Parizer de pasare

Pastrama pui

• Pulpe pui afumate

• Piept pui afumat

• Rulada din piept de pui

Sunca de pui

• Specialitati din carne de pui

De curand, firma a abordat o noua gama de produse, preparatele vegetale prezente intr-o paleta variata : parizer, crenwursti, carnati si salam care prezinta urmatoarele avantaje : sunt o excelenta alternativa a produselor din carne; produse fara colesterol, usor de digerat si sunt satioase; se adreseaza tuturor categoriilor de consumatori indiferent de varsta; ingredientele folosite sunt 100% naturale: proteina vegetala , ulei vegetal, condimente naturale.

Pozitia pe piata romaneasca a firmei S.C KOSAROM S.A PASCANI:

In ultimul an, arata rezultatele unor studii de piata, s-a produs o schimbare conjuncturala in structura consumului de preparate din carne.”Pe piata produselor din carne predomina inca cererea de produse ieftine.” subliniaza directorul de marketing al firmei Kosarom. Cercetarile de piata nu indica tendinte de crestere semnificativa a pietei in ansamblul ei (de doar 4-5%in 2003, comparativ cu 2002). Piata totala este estimata la aproximativ 115000-120000 de tone, ceea ce in termeni valorici inseamna 170-190 de milioane de euro. Principalii competitori pentru grupul de firme S.C Kosarom pe aceasta piata sunt Camprofio, CrisTim,Aldis si Caroli.

Astfel, elementul definitoriu care detaseaza competitorii pe o astfel de piata in miscare, cum e cea romaneasca, sunt investitiile.

In acest sens firma KOSAROM pentru acest an are prevazut un volum total de investitii de 180 miliarde de lei, bani dirijati spre modernizarea fabricii, infrastructura s.a.Cele mai importante proiecte ale anului vizeaza fermele de reproductie si ingrasare de porci-proiect in derulare-si lansarea pateurilor „retete europene” in conserva, premiera pe piata romaneasca:”flavoured pate”, imbogatite cu baconi, salam, sunca, cascaval, corizzo.

De asemenea foarte important este faptul ca firma Kosarom se numara printre firmele cu pozitie solida pe piata ce satisfac cerintele de calitate impuse de Uniunea Europeana.

Capitolul 2. Analiza situatiei firmei

2.1. Planificare ( misiune, obiective, strategii)

În exercitarea funcţiei de planificare, un rol esenţial revine definirii corecte a misiunii, obiectivelor şi strategiilor firmei S.C KOSAROM S.A.

2.1.1. Are firma formulată o misiune?

Misiunea firmei S.C KOSAROM S.A a fost formulată astfel:

„Tot ceea ce ne dorim este să fim cea mai bună afacere din România în domeniul producţiei şi procesării cărnii. Ştim că a fi cei mai buni implică asigurarea calităţii şi igienei de excepţie a produselor fabricate astfel încât să satisfacă cele mai pretenţioase nevoi, iar consumatorul să se declare mulţumit.

2.1.2. Cum vor fi satisfăcute nevoile consumatorilor?

KOSAROM beneficiază de reţete proprii pentru 86 de produse validate de Compartimentul Proiectare. Conţinutul de substanţe proteice din preparatele din carne este ridicat ceea ce determină o valoare nutritivă mare a produselor, ştiindu-se faptul că proteinele din carne au o valoare biologică ridicată. Toată echipa KOSAROM participă la realizarea produselor aplicând un control riguros al fiecărui lot şi poate garanta obţinerea de produse constant calitative care să răspundă cerinţelor tot mai exigente ale consumatorilor. Astfel, concludem că atingerea excelenţei în tot ceea ce facem constă în crearea de valori superioare în ochii clienţilor noştri.

Obiectivele sunt clar definite, explicite, grupate în seturi de priorităţi şi folosite ca baze pentru decizii, standarde de apreciere a rezultatelor individuale şi de grup.

2.1.3. Care sunt obiectivele strategice ale întregii organizaţii pe termen lung?

Obiectivul principal îl reprezintă dorinţa de a deveni lider pe piaţa europeană; acest lucru vizând introducerea în fabricaţie a noi produse, şi alocând cheltuieli de cercetare-dezvoltare de cel puţin 5% din veniturile brute.

Un alt obiectiv pe care firma îşi propune să-l realizeze este producerea celor mai calitative, igienice, sigure şi apreciate produse comparativ cu cele ale concurenţei. De asemenea, KOSAROM doreşte să-şi mărească de două ori spaţiile necesare desfăşurării activităţii de producţie, precum şi extinderea centrelor de distribuţie în toată ţara.

2.1.4. Care sunt obiectivele firmei KOSAROM pe termen mediu?

Pe termen mediu KOSAROM îşi propune să dispună de un personal calificat, orientat spre cooperare, comunicare, motivaţie şi rezultate. Pentru aceasta este dispus să aloce 3% din veniturile brute ca investiţie în calificarea şi dezvoltarea personalului. KOSAROM aspiră la obţinerea unui profit anual de minim 8%.

2.1.5. Care sunt obiectivele firmei KOSAROM pe termen scurt?

KOSAROM îşi propune introducerea pe piaţă a încă două produse din gama celor vegetale.

Preview document

Management - Kosarom - Pagina 1
Management - Kosarom - Pagina 2
Management - Kosarom - Pagina 3
Management - Kosarom - Pagina 4
Management - Kosarom - Pagina 5
Management - Kosarom - Pagina 6
Management - Kosarom - Pagina 7
Management - Kosarom - Pagina 8
Management - Kosarom - Pagina 9
Management - Kosarom - Pagina 10
Management - Kosarom - Pagina 11
Management - Kosarom - Pagina 12
Management - Kosarom - Pagina 13
Management - Kosarom - Pagina 14
Management - Kosarom - Pagina 15
Management - Kosarom - Pagina 16
Management - Kosarom - Pagina 17
Management - Kosarom - Pagina 18
Management - Kosarom - Pagina 19
Management - Kosarom - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Management - Kosarom.doc

Alții au mai descărcat și

Studiu de Caz - SC Kosarom SA

REZUMAT Proiectul prezinta si analizeaza situatia grupului de firme KOSAROM, firma specializata in producerea si comercializarea carnii de porc,...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Analiza de Regresie

Aspecte teoretice - recapitulare Analiza de regresie studiază legătura dintre o variabilă dependentă şi una sau mai multe variabile independente,...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Managementul afacerilor internaționale

1. TRANZACTIA DE COMERT EXTERIOR: DEFINIRE, FUNDAMENTARE Afacerea este o forma de activitate ce presupune utilizarea unor resurse (umane,...

Te-ar putea interesa și

Studiu de Caz - SC Kosarom SA

REZUMAT Proiectul prezinta si analizeaza situatia grupului de firme KOSAROM, firma specializata in producerea si comercializarea carnii de porc,...

Fundamentarea programului de producție la nivelul unei societăți comerciale - studiu de caz la SC Avitop SA

Introducere Prin planificare, în general, se înţelege activitatea de programare, organizare, coordonare şi conducere pe bază de plan a activităţii...

Proiectarea unui sistem de indicatori de performanță de mediu

ETAPA I. DEFINIREA ORGANIZATIEI Firma KOSAROM s-a infiintat in anul 1992 si s-a dezvoltat intr-un mediu de afaceri bazat pe competentele si...

Prezentare SC Kosarom SA Pașcani

1. Prezentare generala a firmei S.C. Kosarom S.A. Pascani "FIECARE ZI INCEPE SI SE TERMINA CU KOSAROM" "Grupul de firme Kosarom" este unul din...

Considerații privind preparatele din carne

Introducere În general, prin carne se înţelege orice parte comestibilă din organismul animal. În sens specific, prin carne se defineşte...

Proiect Management - SC KOSAROM SA

REZUMAT 1. PLANIFICAREA (MISIUNE ,OBIECTIVE,STRATEGII) : 1. De unde vine numele firmei si care este misiunea ei ? 2. Care sunt obiectivele pe...

Fundamentarea strategiei de dezvoltare a producției din cadrul firmei SC Kosarom SA Pașcani

CAP. I - Concepte de baza ale managementului producției agroalimentare 1.1 Locul si rolul industriei alimentare in economia României Industria...

Cercetare calitativă marca Kosarom

CAPITOLUL 1 Prezentarea mărcii ” Calitatea muncii noastre influențează pozitiv calitatea vieții clienților noștri”- Sloganul firmei Kosarom...

Ai nevoie de altceva?