Management Strategic la SC Gama Group

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Management Strategic la SC Gama Group.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 13 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Ogrean Claudia

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

1.Prezentarea organizaţiei. . .pag 2
2. Piaţa internă şi piaţe extarnă. . .pag 3
3.Managementul resureselor factor determinant privind achizitiile societăţii de pe piaţa internaţională. .pag 4
4.Structura de organizare şi managementul general al activităţii. . .pag 6
5.Managementul financiar şi eloluţia activitatii financiare. . .pag 7
6.Cultura organizatională a societatii . .pag 9
7.Implementarea strategiei actuale şi rezultate aşteptate. . .pag11

Extras din document

1.Prezentarea organizaţiei

Societatea SC Gama Group Impex SRL cu sediul în Bucureşti a fost infiinţată în anul 1999 de întreprinzătorii asociaţi ing. CHEIKH Makram şi ec. CHEIKH Salah. Societatea este inregistrară la Registrul Comerţului sub numărul J40/10305/1999 şi are Codul fiscal RO 1247288.

Conform statutului de organizare, obiectul principal al activităţii constă în servicii de comercializare la export şi pe piaţa internă a produselor lemnoase industrializate. Produsele principale comercializate sunt locuinţe din lemn pentru utilizare comună, case de vacanţă, cabane, elemente de structură şi module, rulote din lemn, tâmplărie stratificată pentru construcţii (uşi şi ferestre), precum şi mic mobilier pentru tineret şi grădini.

Produsele sunt destinate clienţilor din zone montane sau din alte zone care îşi construiesc case de vacanţă în zone montane şi care apreciază construcţiile din lemn datorită caracteristicilor lor, cum ar fi: proprietăţile ecologice, rezistenta la cutremur (elasticitate), estetică adecvata peisajului, precum şi economie de combustibil şi rezistenta la foc. Economia de combustibil şi rezistenta la foc se datorează tratamentelor speciale şi modului de concepere a construcţiilor.

Orientarea întreprinzătorilor către acest domeniu s-a bazat pe existenţa materiei prime în România (material lemnos de diferite esenţe), pe creşterea cererii unor astfel de constructii atât în ţară, cât şi în străinătate, cât şi pe procesul de industrializare relativ simplu, atât în fabricarea elementelor, cât şi în realizarea efectivă a constructiilor.

Societatea a deschis un punct de lucru în judeţul Suceava, localitatea Gura Humorului, respectiv în zona de achiziţie a materiilor prime, precum şi un depozit de circa 2200 mp în oraşul Constanţa ca o facilitate specială pentru activitatea de export.

2. Piaţa internă şi piaţe extarnă

SC Gama Group Impex SRL a analizat sistemul sau de relaţii şi riscurile ce decurg din acestea în noua conjunctura a pieţii specifice. Baza analizei a constat în identificarea forţelor pieţei şi poziţiei companiei faţă de aceste forţe.

Forta cumpărătorilor s-a dovedit principalul risc datorită faptului ca activitatea de export a companiei reprezenta circa 80% şi se baza pe doi clienţi din Franta, clienţi specializati în construcţii din lemn, folosite în zona montană din regiunea Grenoble.

Compania SC Gama Group Impex SRL nu era, însă, singurul furnizor al acestor companii şi era de asteptat ca alţi furnizori care dispuneau de condiţii pentru oferte mai avantajoase să ocupe o poziţie mai bună în detrimentul companiei române.

Forţa furnizorilor s-a dovedit, de asemenea, un risc importat. Compania s-a bazat pe doi furnizori principali, şi anume: MPO-Wood SRL pentru construcţiile din lemn şi tâmplărie şi OMT-Metal SRL pentru mic mobilier destinat tineretului şi mobilierul de gradina. Acesti furnizori nu dispun de capacitate proprie de creaţie lucrâd după specificaţiile clienţilor şi nici de o dotare tehnică care să le permită creşterea productivităţii, reducerea consumurilor şi, ca atare, ajustarea semnificativă a preţurilor.

Inrăutăţirea situaţiei economico-financiare a acestor furnizori putea să conducă fie la starea de faliment, fie la o restructurare a produselor care să nu mai corespundă cu cerinţele clienţilor companiei SC Gama Group Impex SRL. Compania nu a putut analiza situaţia noilor intraţi în piaţă şi nici a produselor de substituţie.

Aceste aspecte au condus compania la reorientarea serviciului spre produse cu valoare de piaţă mai mare, în care costurile materiei prime şi ale muncii să aibă o semnificaţie mai redusă. Astfel de produse se pot regăsi în domeniul mobilierului de lux, respectiv să se adreseze unui alt segment de piaţă decât cumpărătorilor de construcţii din lemn sau mic mobilier.

Totodată, analizând riscurile datorate forţelor pietii, societatea s-a orientat spre lărgirea numărului de furnizori din ţară de la 2 la 5 şi a clienţilor externi de la 2 la 7.

Fisiere in arhiva (1):

  • Management Strategic la SC Gama Group.doc

Alte informatii

Management Strategic lA firma SC GAMA GROUP