Management Super Market

Proiect
6/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1451
Mărime: 20.06KB (arhivat)
Publicat de: Valter Ghiță
Puncte necesare: 5

Cuprins

  1. I. Elemente de definire a situatiei actuale a firmei si a identitatii ei
  2. 1. domeniu
  3. 2. cifra de afaceri
  4. 3. numarul de angajati
  5. 4. misiunea firmei
  6. II.Elemente de definire a sistemelor concurentiale
  7. 1.produs principal,partea de piata,evolutia in ultimii ani
  8. 2.sWoT
  9. 3.obiective strategice
  10. III.Strategia concurentiala si cea corporativa
  11. 1.tipuri de strategii
  12. 2.masuri generale in cadrul strategiilor
  13. IV.Strategii functionale
  14. 1.strategii de marketing
  15. 2.strategii de productie
  16. 3.strategii de resurse umane
  17. V.Adaptarea structurii organizationale la strategiile conceptuale
  18. VI.Stilul de management si cultura organizationala
  19. 1.stilul de management
  20. 2.valorile culturale si elementele vizibile ale culturii organizationale

Extras din proiect

I.Elemente de definire a situatiei actuale a firmei si a identitatii ei

Firma care ne-am decis sa o avem in vedere este supermarketul “MERCUR”-o fosta alimentara, care pana in 1994 apartinea statului. In acel an s-au scos la licitatie numai 49% din actiuni, celelalte 51%apartinand in continuare statului roman. Cele 49% din actiuni au fost cumparate de fostii directori ai societatii alimentare, fiind impartite in 3 parti egale. Statul ramane totusi actionarul majoritar, iar deciile care au fost luate au depins de acest vot. In 1998, au fost modernizate cantarele si casele de marcat, insa vitrinele frigorifice si rafturile au omise;deasemenea au fost inlocuite si geamurile cu termopan iar peste ciment s-a pus gresie. Magazinul functioneaza cu program non-stop si detine sistem de alarma.Plata se face normal si pe baz tichetelor de masa, insa nu se accepta cartile de credit(magazinul nu detine un astfel de aparat).

S.C.”MERCUR” S.A. este o firma mixta formata din capital public si privat (adica statul si aportul asociatilor),avand ca domeniu de activitate vanzarea unei game difersificata de produse(de la cele de uz casnic, igienico-sanitare pana la produse alimentare, tigari si bauturi).

Deoarece situatia supermarketului este una foarte proasta, e de inteles ca cifra de afaceri este mica,in schimb numarul angajatilor este destul de mare…excedentar chiar.

Situatia precara a magazinului ar putea fi imbunatatita, dar directorii nu doresc sa investeasca decat in momentul cand le va apartine in totalitate. Pe viitor intentioneaza sa achizitioneze toate actiunile si sa imbunatateasca imaginea supermarketului atat in exterior cat si in interior, iar pe termen lung se urmareste cresterea veniturilor.

II.Elemente de definire a sistemelor concurentiale

Firma nu comercializeaza un singur produs, ci o gama diverificata, de aceea nu avem un produs principal. In schimb produsele au cote diferite in ceea ce priveste gradul de comercializare, ele vanzandu-se in functie de necesitati, pret, calitate.

Deoarece produsele supermarketului exista intr-o mare varietate nu exista un segment de piata bine stabilit- ne adresam atat bebelusilor prin comercializarea produselor destinate lor:pampers, biberoane, suzete, lapte praf, mancare speciala pentru ei cat si persoanelor adulte :produse alimentare, bauturi, tigari, cosmetice.

Dupa cum s-a mai specificat, in ultimii 5 ani (adica din 1998) au avut loc anumite modernizari, cum ar fi:inlocuirea geamurilor cu termopan, gresie, faianta,o evidenta mai riguroasa asupra cantarelor si caselor de marcat, primirea tichetelor de masa. In ciuda varstei inaintate a angajatilor, ei continua sa-si faca bine meseria, ca si pana acum, incercand sa satifaca orice nevoie si dorinta solicitata de client iar pentru aceasta nu e nevoie doar de cunostinte de specialitate ci si de capacitatea de dezvolta relatii interumane.

Fata de anul 1997, in 1998 s-a inregistrat o crestere de 10% a vanzarilor, iar in urmatorii ani procentul nu a crescut semnificativ. Aceasta se datoreaza faptului ca:

- se comercializeaza produse de calitate inferioara, continuindu-se relatiile cu aceeasi furnizori

- cheltuielile firmei sunt mari in raport cu veniturile

- situatia financiara este precara

- numarul angajatilor este excedentar

- tehnologie invechita

- statul este actionar majoritar si se implica prea putin in desfasurarea activitatii si prea mult in luarea deciziilor(nu doresc sa investeasca si sa schimbe imaginea)

In ultimii ani s-a constatat o scadere a vanzarilor produselor alimentare(preparate din carne, lactate, conserve, mancare pentru bebelusi etc) deoarece sunt de calitate inferioara, iar clientii prefera produse de buna calitate. Vanzarile cu o pondere mai mare s-au inregistrat la bauturi alcoolice si racoritoare,produse de uz casnic si igiena.

Preview document

Management Super Market - Pagina 1
Management Super Market - Pagina 2
Management Super Market - Pagina 3
Management Super Market - Pagina 4
Management Super Market - Pagina 5
Management Super Market - Pagina 6
Management Super Market - Pagina 7
Management Super Market - Pagina 8
Management Super Market - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Management Super Market.doc

Te-ar putea interesa și

Sistemul Bancar din Japonia

Capitolul 1 : Prezentare generală Descrierea sistemului bancar japonez 1.1. Origini Activitatea bancară din Japonia sa conturat în special după...

Managementul Serviciilor

Afacerea pe care m-am gândit să o deschid ar fi o librărie cafenea, iar sloganul “ALEGE O CARTE ÎN COMPANIA UNEI CAFELE DE CALITATE!” O astfel de...

Bazele Managementului

1.1 DEFINIREA STIINTEI MANAGEMENTULUI. OBIECTUL DE STUDIU Etimologic, originea cuvântului management se regaseste în cuvântul latin manus =...

Tehnici de Vânzări

Unitatea de învatare 1 CONSIDERATII GENERALE PRIVIND VÂNZAREA SI MANAGEMENTUL VÂNZARILOR ÎN MARKETING Cuprins Pagina 1.1. Obiectivele unitatii...

Curs de Management Comparat 2007

Pe fondul expansiunii institutiei managementului, pe masura ce aceasta institutie devine indispensabila la nivelul tuturor organizatiilor, in...

Ai nevoie de altceva?