Managementul afacerilor - firmă proprie

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 30 în total
Cuvinte : 9807
Mărime: 188.23KB (arhivat)
Publicat de: Lelia Nicolae
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

1.1 Firma

Spitalul privat”Activ-Med” a fost infiintat in data de 4 iunie 2012.

Spitalul asigura conditii de investigatii medicale, tratament, cazare, igiena, alimentatie si de prevenire a infectiilor nozocomiale, conform normelor aprobate prin ordin al ministrului sanatatii publice.

Aceasta unitate asigura primul ajutor si asistenta medicala de urgenta oricarei persoane care se prezinta la spital, daca starea sanatatii persoanei este critica. Dupa stabilizarea functiilor vitale, spitalul va asigura, dupa caz, transportul obligatoriu medicalizat la o alta unitate medico-sanitara de profil.

Spitalul va fi in permanenta pregatit pentru asigurarea asistentei medicale in caz de razboi, dezastre, atacuri teroriste, conflicte sociale si alte situatii de criza si este obligat sa participe cu toate resursele la inlaturarea efectelor acestora.

Spitalul raspunde, in conditiile legii, pentru calitatea actului medical, pentru respectarea conditiilor de cazare, igiena, alimentatie si de prevenire a infectiilor nozocomiale, precum si pentru acoperirea prejudiciilor cauzate pacientilor.

Serviciile oferite de Unitate sunt urmatoarele:

• Farmacie + Sector: Farmacie naturista

• Cabinetul unui medic de familie;

• Cabinet stomatologic;

• 80 saloane (400 paturi, incluzand rezerve de 2-3 persoane si saloane de la 4-6 paturi)

• cateva Sali cu dispositive speciale pentru diagnoza amanuntita a bolilor interne; urologice si nefrologice;geriatrice si geontologice.

• 2 sali de operatie pentru cazuri urgente;

• sala de nasteri;

• laborator pentru analize clinice si chimice;

• cabinet pentru diabet zaharat, boli de nutritie si boli metabolice.

• Serviciu de analiza anatomopatologica;

• Statie de hemodializa;

• un laborator de toxicologie criminalistica;

• laborator de radiologie si imagistica;

• cabinet cosmetologic;

• sectie de fizioterapie + sectie de gimnastica medicala;

• Camera de garda;

• 10 masini de ambulanta.

Consider ca aceasta afacere ar avea succes, deoarece locul unde va fi plasat spitalul va fi in mediul rural, intr-un sat in locul fostului Dispensar, deci un loc ce apartine Ministerului Sanatatii. Un al punct forte ar fi faptul ca satenii isi doresc foarte mult sa aiba o unitate medicala”viabila” la care sa poata apela ori de cate ori au nevoie la orice ora din zi si din noapte si bineinteles aceasta unitate sa aiba personal autorizat, dar si utilitatile necesare.

Distanta intre satele invecinate fiind foarte mica (cca. 2-3 km) poate fi un punct forte si pentru localnicii acestor sate, deoarece se pot bucura si ei de beneficiile aduse de aceasta unitate medicala.

Cu doar câteva spitale - şi acelea învechite şi depăşite ca aparatură, dar şi ca număr de paturi -, Buzaul are cu certitudine nevoie urgentă de o nouă unitate spitalicească, in general vorbind.

Problema se pune atunci cand avem de a face cu un sat( Macrina-jud.Buzau) care se lupta de ceva vreme sa detina un Dispensar disponibil necesitatilor satenilor, dar totusi doleantele acestora raman neluate in seama. În acest sens, în Consiliului Judeţului s-a aprobat, în şedinţa ordinară, oportunitatea de demarare a unui proiect de parteneriat public-privat în vederea construirii, dotării şi funcţionării unui spital. Aşadar, consilierii judeţeni şi-au dat avizul de principiu ca în Jud. Buzau să se construiască un nou spital, cu finanţare privată.

1.2. Afacerea propusa si domeniul de activitate

Noua lege a sanatatii scade numarul celor care sunt scutiti de la plata serviciilor medicale si elimina o serie de gratuitati. Pe de alta parte, monopolul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) este redus. CNAS aduce la bugetul de stat aproximativ 4% din Produsul Interb Brut. Procentul echivaleaza cu 5 miliarde de euro, conform calculelor efectuate de Jurnalul National.

Una dintre schimbarile majore prevazute de noua Lege a Sanatatii prevede inlocuirea caselor judetene de asigurari de sanatate (in prezent institutii de stat), cu case de sanatate private. Teoretic, in acest fel se introduce concurenta, iar asiguratorii privati "se vor duela" in oferte.

Proiectul de Lege a Sanatatii mai prevede ca spitalele sa poata fi organizate si cu statut de fundatii si societati comerciale, scopul fiind acela de a putea aduce mult mai multe fonduri decat pot aduce in actuala structura.

Ministrul Sanatatii a anuntat ca romanii nu vor plati suplimentar, dar vor avea mult mai multe beneficii. Pe de alta parte, romanii vor fi obligati sa plateasca, separat, prin asigurari suplimentare, servicii care nu sunt incluse in pachetul minim oferit asiguratului.

In lege a fost inclusa si o majorare substantiala, cu 20%, a contributiilor din accize pentru finantarea Sanatatii. Pe de alta parte, se instituie o autoritate de control in domeniu, prin crearea unei Agentii pentru Informatii si Calitate in Sanatate.

In Romania exista mai multe spitale private, care reprezinta deja, un concurent puternic pentru serviciile de la stat. In topul celor mai mari spitale private din Romania, dupa cifra de afaceri, se numara Regina Maria, Medlife, Sanador, Centrul Anima si Gral Medical.

Dupa clasificarea ministerului Sanatatii, de anul trecut, un singur spital privat a fost clasificat in categoria a II-a, in timp ce 50 de spitale private au fost incluse in categoriile IV si V. Din totalul celor 66 de unitati sanitare particulare care au cerut bani publici, noua nu au fost clasificate, arata ministrul Sanatatii.

Spitalul Euroclinic a fost o investitie a Eureko Group, inaugurat in 6 iunie 2005, fiind primul spital general privat din Romania. In luna septembrie 2010, Euroclinic a fuzionat cu Centru Mediul Unirea (CMU), prin preluarea actiunilor de la Eureko.

Din martie 2011, Euroclinic si CMU sunt cunoscute, pe piata locala, sub denumirea de Regina Maria. Anul trecut, reteaua de spitale private Regina Maria a avut un buget de 12 milioane de euro. Banii au fost folositi pentru inaugurarea mai multor unitati spitalicesti.

Preview document

Managementul afacerilor - firmă proprie - Pagina 1
Managementul afacerilor - firmă proprie - Pagina 2
Managementul afacerilor - firmă proprie - Pagina 3
Managementul afacerilor - firmă proprie - Pagina 4
Managementul afacerilor - firmă proprie - Pagina 5
Managementul afacerilor - firmă proprie - Pagina 6
Managementul afacerilor - firmă proprie - Pagina 7
Managementul afacerilor - firmă proprie - Pagina 8
Managementul afacerilor - firmă proprie - Pagina 9
Managementul afacerilor - firmă proprie - Pagina 10
Managementul afacerilor - firmă proprie - Pagina 11
Managementul afacerilor - firmă proprie - Pagina 12
Managementul afacerilor - firmă proprie - Pagina 13
Managementul afacerilor - firmă proprie - Pagina 14
Managementul afacerilor - firmă proprie - Pagina 15
Managementul afacerilor - firmă proprie - Pagina 16
Managementul afacerilor - firmă proprie - Pagina 17
Managementul afacerilor - firmă proprie - Pagina 18
Managementul afacerilor - firmă proprie - Pagina 19
Managementul afacerilor - firmă proprie - Pagina 20
Managementul afacerilor - firmă proprie - Pagina 21
Managementul afacerilor - firmă proprie - Pagina 22
Managementul afacerilor - firmă proprie - Pagina 23
Managementul afacerilor - firmă proprie - Pagina 24
Managementul afacerilor - firmă proprie - Pagina 25
Managementul afacerilor - firmă proprie - Pagina 26
Managementul afacerilor - firmă proprie - Pagina 27
Managementul afacerilor - firmă proprie - Pagina 28
Managementul afacerilor - firmă proprie - Pagina 29
Managementul afacerilor - firmă proprie - Pagina 30

Conținut arhivă zip

  • Managementul Afacerilor - Firma Proprie.docx

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Evaluarea Eficienței Managementului Resurselor Umane în Întreprinderile Românești

Managementul resurselor umane reprezinta ansamblul activitatilor de ordin operational (planificarea, recrutarea, mentinerea personalului) si de...

Particularitățile managementului de consultanță în afaceri

Introducere Actualitatea temei: Perioada de timp, începând cu ultima decadă a mileniului doi şi până în prezent, este caracterizată de o serie de...

Optimizarea aprovizionării cu materie primă și energie pentru reducerea prețului produsului finit

ORGANIZAREA TEHNICĂ ȘI ADMINISTRATIVĂ A UNEI COMPANII 1.1. Planul general de organizare al înterprinderii Creșterea tot mai accentuată a...

Managementul financiar al unei entități economice

INTRODUCERE În economia de piață care ne înconjoară, un rol important în realizarea activităților specifice acesteia îl au agenții economici,...

Managementul financiar al unei entități economice - noțiuni generale

I. Introducere În economia de piață care ne înconjoară, un rol important în realizarea activităților specifice acesteia îl au agenții economici,...

Managementul Internațional

CAPITOLUL I Nivelul de cultură 1.1 Raţionamente diferite dar probleme comune Lumea este plină de confruntări între oameni, grupuri şi naţiuni...

Rolul Managerului în Economia de Piață

Cap.1 Introducere în lumea managementului Dezvoltarea şi individualizarea în timp a ceea ce numim astăzi “management” s-a cristalizat treptat ca o...

Studiu de Caz - Promovarea Companiei Pepsico INC

Introducere Am ales această temă pe motiv că în ultimii câțiva ani implicarea companiilor în social media a devenit ceva obligatoriu, nu doar o...

Ai nevoie de altceva?