Managementul Calitatii

Imagine preview
(8/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Managementul Calitatii.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 39 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Management

Cuprins

Pagina de garda.1
0.1 Cuprins.2
0.2 Lista de modificari.3
1 Introducere.4
1.1 Scop.5
1.2 Domeniul de aplicare.5
1.3 Documente de referinta.5
1.4 Prezentarea Sucursalei.6
1.5 Prezentarea Manualului Calitatii.10
1.6 Terminologie si abrevieri.11
2 Politica referitoare la calitate si obiectivele calitatii.12
3 Structura organizatorica.14
4 Descrierea interactiunilor dintre procesele SMC
din cadrul Sucursalei.21
5 Descrierea Sistemului de Managementul Calitatii.23

Extras din document

1. INTRODUCERE

,, Calitatea tinde sa devina unul din cuvintele cheie ale succesului economic in lumea de azi. Oamenii de afaceri si consumatorii devin tot mai constienti de imperativul calitatii. Calitatea este cu atât mai importanta pentru noi deoarece numai prin calitate vom putea promova produsele/serviciile noastre pe piata europeana si mondiala. Calitatea va fi primul criteriu de acceptare a tarii noastre in Uniunea Europeana.

Calitatea este cheia eficientei si a profitului. "Aveti grija de calitate si profiturile vor veni de la sine", spun politicienii.

In esenta sa , demersul pentru calitate este simplu. Care sunt cele mai importante teme ale acestui demers. Una dintre ele este preocuparea continua pentru satisfactia clientului. Sistemul de management centrat pe calitate, pe participarea tuturor salariatilor si crearea unei adevarate culturi a organizatiei, vorbeste chiar de o "obsesie pentru satisfacerea clientului" si sugereaza ca in cadrul unei organizatii fiecare salariat este furnizor si client in acelasi timp.

Calitatea este definita ca satifacere a nevoilor clientului ,dar tinde tot mai mult sa devina si o intâmpinare sau anticipare a nevoilor acestuia. In conditiile concurentei acerbe de astazi inovatia devine cruciala in domeniul calitatii. Atunci când oferta este mare, când 10 magazine unul lânga altul ofera de exemplu aceiasi categorie de produse, singura sansa pentru a oferi ceva in plus, ceva competitiv, este de a inova.

Definitiile calitatii vizeaza de obicei doua aspecte: unul formal - calitatea este satifacerea nevoilor utilizatorului, realizarea cerintelor specificate sau împlinite, si unul neformal - " calitatea "este ceva spre care ne indreptam ca spre un ideal, dar care nu va fi niciodata implementat complet.

Nu se poate prescrie o reteta ideala pentru un sistem de calitate perfect, deoarece pentru fiecare organizatie trebuie elaborat un sistem propriu.

Sucursala noastrÎ a devenit tot mai constientÎ de necesitatea implementÎrii unui sistem de management al calitÎtii si a certificÎrii acestuia de organismele acreditate.

Sistemul de management al calitÎtii ne invatÎ cum sÎ convingem si sÎ ne convingem inainte de a incepe lucrul cÎ vom satisface continuu clientul, clipÎ de clipÎ, livrare de livrare.

Un sistem de management al calitatii nu reprezinta o stare rigida a organizatiei, ci este un proces dinamic in politica organizatiei , cu schimbari pe plan intern si extern, in scopul ridicarii continue a nivelului calitatii.

Este necesar ca fiecare angajat al organizatiei sa aiba o gândire pozitiva, sa lucreze cu motivatie si foarte eficient. De fapt un proces de calitate se va obtine numai daca se asigura o interactiune fara dificultati intre elementele procesului: muncitor, mijloc de productie, metode de munca, produsul / serviciul oferit .

Manualul de calitate este proba prin care convingem judecatorul - client, care ne poate condamna la esec sau prosperitate, cÎ îi vom plÎti banii cu valori adevÎrate. Valoarea nu este datÎ de un pumn de caracteristici, ci de convingerea clientului cÎ a fost, este si va fi continuu satisfÎcut. Calitatea este ce crede clientul , nu producÎtorul.

DacÎ nu îl convingi pe client atunci: tu produci, tu controlezi, tu rÎspunzi, tu îti cumperi marfa .

1.1 SCOP

1.1.1 Manualul Calitatii prezinta domeniul de aplicare al sistemului de management SMC implementat

de SC PETROM SA-Sucursala PECO Vaslui, face referire la procedurile documentate ale SMC

si descrie interactiunile dintre procesele acestuia.

1.1.2 In conformitate cu profilul de activitate , s-a ales ca referinta pentru Sistemul de Management al Calitatii, si implicit pentru Manualul Calitatii, standardul SR EN ISO 9001:2001, considerat ca adecvat principalelor activitati care decurg din acest profil.

1.1.3 Manualul Calitatii are un dublu scop, si anume:

"Reprezinta documentul cadru de desfasurare a activitatilor angajatilor SC PETROM SA-

Sucursala Vaslui, cuprise în SMC.

"Reprezinta documentul de prezentare si cartea de vizita a SC PETROM SA-Sucursala Vaslui, în

fata clientilor, furnizorilor si a organismului de certificare a SMC .

1.1.4 In calitatea sa de document cadru de desfasurare a activitatilor angajatilor SC PETROM SA-

Sucursala Vaslui, Manualul Calitatii, serveste urmatoarelor scopuri imediate:

"Cunoasterea de catre fiecare angajat a politicii promovate de de conducerea SC PETROM SA-

Sucursala Vaslui;

" Descrierea proceselor desfasurate în sucursala , a succesiunii si interactiunii acestora;

"Utilizarea sa ca document de referinta in cadrul auditurilor interne de verificare a conformitatii

SMC , cu cerintele standardului SR EN ISO 9001:2001;

"Descrierea succinta a modului în care sunt îndeplinite cerintele SR EN ISO 9001:2001, cu

precizarea excluderilor.Acolo unde este necesar, se fac trimiteri la procedurile documentate.

Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Calitatii.doc

Alte informatii

Proiect Managementul calitatii -- Studiul de caz "Petrom