Managementul calității eco-etichete în UK

Proiect
8/10 (1 vot)
Ă
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 39 în total
Mărime: 1.83MB (arhivat)
Publicat de: Carla G.
Puncte necesare: 6
Facultatea de Zootehnie
Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara "Ion Ionescu de la Brad", Iasi

Extras din proiect

Eco-etichete

Etichetele ecologice reprezintă certificate de performanță voluntară de mediu care sunt acordate produselor și serviciilor.

Aceste produse și servicii trebuie să îndeplinească criterii specifice, identificate în funcție de grupele de produse, care reduc impactul general asupra mediului.

Scopul etichetelor ecologice este de a informa cu privire la standardul superior al parametrilor ecologici ai produselor etichetate ecologic și de a încuraja consumatorii și producătorii să producă sau să utilizeze aceste produse.

Etichetele ecologice reprezintă un set de instrumente care furnizează informații relevante privind comportamentul ecologic al produselor.

Scopul principal al etichetei ecologice este de a spori cererea pentru produsele cu cel mai mic impact asupra mediului.

Etichetele ecologice reprezintă un instrument voluntar al politicii de mediu.

Etichete ecologice in Marea Britanie

Eticheta UE ecologică în Regatul Unit

Eticheta ecologică a UE vă identifică produsele și serviciile ca având un impact redus asupra mediului pe tot parcursul ciclului lor de viață, de la extracția materiilor prime până la producție, utilizare și eliminare.

Recunoscută în întreaga Europă, eticheta ecologică a UE este o etichetă voluntară care promovează excelența în materie de mediu, care poate fi de încredere.

Susținută de toate statele membre ale UE și de Comisia Europeană, este eticheta ecologică oficială a Europei și a Regatului Unit.

Ori de câte ori este utilizat sigla UE pentru etichetă ecologică, pe ambalajul produsului trebuie să fie afișat și un număr de licență. Numerele de licență au forma: UK / YYY / ZZZ, unde YYY se referă la grupul de produse și ZZZ numărul contractelor asociat cu produsul sau serviciul.

Eticheta ecologică UE este acordată de toate statele membre ale UE. Primul grup de litere ale numărului de licență indică autoritatea contractantă respectivă. De exemplu, DE / YYY / ZZZ indică un premiu acordat de Autoritatea Națională Germană.

Toate companiile au posibilitatea de a-și lista produsele și serviciile lor cu etichetă ecologică (în catalogul ECAT pentru etichetă ecologică la nivelul UE). Cu toate acestea, nu este obligatoriu acest lucru.

Eticheta ecologică

Înființată în 1992, eticheta UE ecologică este o schemă voluntară menită să promoveze "excelența ecologică".

Este recunoscută în întreaga Europă, iar sigla sa acordată produselor și serviciilor care mențin standarde de mediu ridicate pe tot parcursul ciclului lor de viață, îndrumând consumatorii către cele mai ecologice alegeri disponibile pe piață.

În Marea Britanie, UK Ecolabel Delivery gestionează eticheta în numele Departamentului pentru Alimentație, Mediu și Afaceri Rurale (Defra).

Bibliografie

http://www.ecolabelindex.com

http://www.eu-ecolabel.uk/

http://eco-labels.uk/

http://ec.europa.eu/environment/ecolabel/

https://en.wikipedia.org/wiki/Ecolabel

www.iameco.com

https://chemicalwatch.com

Conținut arhivă zip

  • Managementul calitatii eco-etichete in UK.ppt

Te-ar putea interesa și

Markeingul tradițional și ecomarketingul

INTRODUCERE Pentru a-şi atinge obiectivele de ecomarketing, întreprinderea trebuie să combine diversele alternative strategice potenţiale,...

Politica de mediu

Partea I I. Baza legală a politicii de mediu Baza legală a politicii de mediu a UE este constituită de articolele 174 - 176 ale Tratatului CE, la...

Studiu de caz - gestionarea deșeurilor în cadrul piețelor agro-alimentare din București

Prezentarea insitututiei Primaria municipiului Bucuresti Misiunea Primăriei Municipiului Bucuresti : Să creeze şi să ofere cetăţenilor...

Delta Dunării - diversitatea potențialului turistic

Rezumat Am ales această temă pentru lucrarea mea de disertație deoarece reușete să împletească aspectul teoretic cu cel practic, și anume îmi dă...

Etichetarea produselor - influența asupra consumatorilor

INTRODUCERE La nivel global, legumele și fructele dețin un loc deosebit de important în alimentația omului, deoarece acestea reprezintă surse...

Politică de mediu la nivelul Uniunii Europene - programe de acțiune

POLITICA DE MEDIU A UNIUNII EUROPENE Introducere Au trecut peste trei decenii de când Uniunea Europeană a adoptat primul program de acţiune...

Implementarea Etichetei Ecologice MMEE Hotel Alpin

CAPITOLUL 1 CONCEPTE ŞI CONSIDERAŢII TEORETICE 1.1 Turismul Turismul este ansamblul relaţiilor şi fenomenelor ce rezultă din deplasarea şi...

Programe de acțiune pentru mediu la nivelul Uniunii Europene

Protecţia mediului este o problemă a tuturor, pe de o parte a dezvoltării societăţii, iar pe de altă parte a redresării, conservării şi ocrotirii...

Ai nevoie de altceva?