Managementul calitătii la nivel operațional

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 35 în total
Cuvinte : 11610
Mărime: 367.46KB (arhivat)
Publicat de: Cantemir Tănase
Puncte necesare: 7
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor
Universitatea din Craiova, Craiova

Cuprins

  1. CAP. 1. PREZENTAREA SOCIEĂȚII COMERCIALE RAT CRAIOVA
  2. 1.1 Scurt istoric
  3. 1.2 Prezentarea firmei
  4. 1.3 Activitatea de intretinere si reparații
  5. 1.4 Principalii clienți ai RAT Craiova
  6. 1.5 Concurenții REGIEI AUTONOME DE TRANSPORT Craiova
  7. 1.6 Principalii furnizori ai RAT Craiova
  8. 1.7 Evoluția principalilor indicatori economico-financiari în ultimii 3 ani
  9. CAP.2. MANAGEMENTUL CALITAȚII LA NIVEL OPERAȚIONAL IN CADRUL RAT CRAIOVA

Extras din proiect

Implementarea unui Sistem al Managementului Calitătii Totale este impusă pe de o parte de cerinte ale mediului extern organizatiei iar pe de altă parte de cerinte impuse de mediul intern al organizatiei.

Cea mai importantă cerintă care tine de mediul extern organizatiei este integrarea in UE. Intrarea in UE este de neocolit, ea presupune exigente (cerinte) la care trebuie să ne adaptăm.

O altă conditie care tine tot de mediul extern al organizatiei este respectarea cerintelor clientului. Permisiunea de a vinde pe piata UE obtinută prin convingerea autoritătilor Statului că cerintele esentiale sunt respectate nu inseamnă că produsele se vor si vinde pe aceste noi piete. Mai trebuie să convingem si clientii să le cumpere. Clientii "vand" banii cu care cumpără satisfactie. Mereu mai multă satisfactie. Managementul calitătii , prin sistemul de management al calitătii, asigură cresterea continuă a satisfactiei clientilor. "Morala" certificatului de conformitate cu ISO 9001: am incredere in organizatie că imi va furniza mereu mai multă satisfactie pentru aceiasi bani.

In ceea ce priveste cerintele din mediul intern al organizatiei, acestea vin de la angajati pe de o parte si de la proprietari pe de altă parte, toti acestia doresc satisfactie. Cresterea satisfactiei pentru clientii din afară organizatiei este generată de sporirea satisfactiei clientilor din interiorul acesteia- proprii angajati si angajatorii. Sistemul de Management al Calitătii Totale furnizează mereu mai multă satisfactie- valoare adăugată- prin punerea in practică a principiilor managementului calitătii.

Pentru a deveni un mediu compatibil cu stimulii din exterior, organizatia are nevoie are nevoie de o cultură proprie, Sistemul TQM furnizează această cultură organizatională.

Lucrarea de fată se doreste a fi o retrospectivă a vastei problematicii cu care se confruntă firmele care doresc să pornească pe drumul implementării si mentinerii TQM.

Lucrarea este structurată pe doua capitole.

In capitolul 1 este tratata prezentarea generala a societatii comerciale RAT Craiova.

In Capitolul 2 se face prezentarea succintă,a principiilor de bază ale Managementului Calitătii Totale,a standardelor din seria ISO:9000, precum si a tehnicii de implementare a acestora in cadrul organizatoric al Rat Craiova.

CAPITOLUL 1.

PREZENTAREA SOCIETĂȚII COMERCIALE RAT CRAIOVA

1.1 Scurt istoric

Transportul în comun în Craiova a luat ființă încă din septembrie 1948 cu un parc de 2 autobuze, primite de la București și era inclus în cadrul Întreprinderii de Gospodărire Comunală a orașului Craiova.

Autobuzele circulau pe un singur traseu care făcea legătura între Gara de Nord și Parcul Romanescu, zonele orașului cele mai importante la ora respectivă. Până în luna noiembrie a aceluiași an, parcul auto crescuse la 10 autobuze, distribuite pe 2 trasee.

Datorită expansiunii industriale a Craiovei, transportul în comun a început să se extindă, necesitând un număr mai mare de mijloace de transport care să asigure deplasarea locuitorilor către locurile de muncă.

În anul 1989, 2900 de salariați asigurau întreținerea și exploatarea unui parc de autovehicule de 342 autobuze și 49 tramvaie cu remorcă. În prezent Regia Autonomă de Transport Craiova deține un depou de tramvaie și două autobaze, având un parc activ de 169 autobuze și 34 tramvaie

În politica investițională a regiei a ultimilor 5 ani, ca rezultat al studiilor efectuate, a fost stabilită achiziționarea de autobuze de capacitate mare și medie, fără a afecta calitatea transportului și confortul călătorilor.

În prezent parcul auto cuprinde autobuze de tip BMC, IVECO și Prestij (Mitsubishi) cu capacități de transport cuprinse între 30 și 70 locuri și autobuze de tip MAN (Lzon Citz, NL202, SL222), UDM 112, MERCEDES și BREDABUS cu capacități de transport de peste 100 locuri.

La ora actuală în municipiul Craiova există 3 circuite rapide efectuate cu autobuze de capacitate mare și 14 trasee interne distribuite uniform pe toată suprafața orașului, ce fac legătură între zonele principale ale orașului.

În ceea ce privește transportul electric, RAT Craiova deține un parc de 34 tramvaie distribuite pe 3 trasee.

Se urmărește continuu îmbunătățirea condițiilor de transport a călătorilor și reducerea cheltuielilor de exploatare, prin optimizarea transportului în comun ce implică corelarea capacității de transport cu fluxurile de călători de pe traseele deservite de regie, măsuri ce se vor reflecta în prețul de cost al biletului de călătorie.

În anul 2012 a fost aprobat un proiect european în cadrul Primăriei Municipiului Craiova de reabilitare totală a căii de rulare a tramvaiului pe tronsonul Peco Severinului - Pasaj Electro - MAT SA.

Aceste lucrări vor demara la începutul anului 2013. Se studiază de asemenea implementarea unui sistem electronic de urmărire prin sateliți artificiali a tuturor traseelor deservite de Regia Autonomă de Transport din Craiova. Acest proiect a demarat în anul 2010 prin montarea pe 80 autobuze și 27 tramvaie sistemul de urmărire GPS și taxare electronică. Acesta se află în faza de testare și se dorește extinderea lui la tot parcul activ al regiei.

1.2 Prezentarea firmei

Regia Autonomă de Transport Craiova este una din cele mai mari regii de transport public local din țară, având ca obiect de activitate în primul rând transportul public cu autobuze, tramvaie, minibuze, în orașul Craiova. În municipiul Craiova, unul din primele 10 orașe din țară ființează peste 12.000 societăți comerciale, iar principalele ramuri sunt industria, comerțul, serviciile, importul - exportul și construcțiile. Lungimea totală a străzilor este de 345 km din care 250 sunt modernizate. Lungimea rețelei de tramvai este de 18,6 km cale dublă, iar lungimea traseelor pentru autobuze este de 130 km..

Fig.1 Trasee RAT Craiova

Pe lângă activitatea principală de transport public local la compartimentul exploatare sunt și alte activități foarte importante după cum urmează:

- transport cu autocare intern sau internațional și transport marfă cu autobasculante și autocamioane;

- Școală de șoferi și vatmani toate gradele (B,C,C+E,D,D+E,E,Tv);

- tractări, remorcări;

- ridicări, blocări autoturisme staționate neregulamentar;

- parcări autovehicule de mare tonaj; - publicitate pe toate mijloacele de transport în comun.

Preview document

Managementul calitătii la nivel operațional - Pagina 1
Managementul calitătii la nivel operațional - Pagina 2
Managementul calitătii la nivel operațional - Pagina 3
Managementul calitătii la nivel operațional - Pagina 4
Managementul calitătii la nivel operațional - Pagina 5
Managementul calitătii la nivel operațional - Pagina 6
Managementul calitătii la nivel operațional - Pagina 7
Managementul calitătii la nivel operațional - Pagina 8
Managementul calitătii la nivel operațional - Pagina 9
Managementul calitătii la nivel operațional - Pagina 10
Managementul calitătii la nivel operațional - Pagina 11
Managementul calitătii la nivel operațional - Pagina 12
Managementul calitătii la nivel operațional - Pagina 13
Managementul calitătii la nivel operațional - Pagina 14
Managementul calitătii la nivel operațional - Pagina 15
Managementul calitătii la nivel operațional - Pagina 16
Managementul calitătii la nivel operațional - Pagina 17
Managementul calitătii la nivel operațional - Pagina 18
Managementul calitătii la nivel operațional - Pagina 19
Managementul calitătii la nivel operațional - Pagina 20
Managementul calitătii la nivel operațional - Pagina 21
Managementul calitătii la nivel operațional - Pagina 22
Managementul calitătii la nivel operațional - Pagina 23
Managementul calitătii la nivel operațional - Pagina 24
Managementul calitătii la nivel operațional - Pagina 25
Managementul calitătii la nivel operațional - Pagina 26
Managementul calitătii la nivel operațional - Pagina 27
Managementul calitătii la nivel operațional - Pagina 28
Managementul calitătii la nivel operațional - Pagina 29
Managementul calitătii la nivel operațional - Pagina 30
Managementul calitătii la nivel operațional - Pagina 31
Managementul calitătii la nivel operațional - Pagina 32
Managementul calitătii la nivel operațional - Pagina 33
Managementul calitătii la nivel operațional - Pagina 34
Managementul calitătii la nivel operațional - Pagina 35

Conținut arhivă zip

  • Managementul calitatii la nivel operational.docx

Te-ar putea interesa și

Proiect fermierul, cofinanțare - Ministerul Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale, finanțare - SAPARD

Minister de resort Conducere: ministru, trei secretari de stat si un secretar general Rolul si functiile MAPDR Ministerul Agriculturii,...

Managementul calității la Vrancart Adjud

INTRODUCERE Într-o economie de piaţă caracterizată printr-o concurenţă acerbă pentru supravieţuire, întreprinderile se confruntă în permanenţă cu...

Analiza sistemului de management al calității aplicat în SC Automobile Dacia SA

Capitolul 1 – Probleme de baza ale calitatii produselor 1.1 Calitatea - Notiune concreta, complexa, dinamica Pentru multă lume, şi mai ales...

Managementul Sistemului Informațional în Activitatea Contabilă cu Aplicații la Regionala de Transport Feroviar CFR Călători SA București

INTRODUCERE În fiecare zi, aproximativ 120.000 de oameni călătoresc cu trenul peste tot în ţară. Zilnic, în jur de 200.000 de tone de mărfuri sunt...

Managementul calității

Managementul calitatii totale este o strategie organizationala fundamentata pe ideea ca performanta in atingerea unei calitati superioare este...

Exporturile în România

INTRODUCERE Pentru orice ţară, participarea la circuitul economic mondial nu este un obiectiv cu o importanţă în sine, ci este o necesitate...

Influența sistemului de management al calității

CAPITOLUL I CONSIDERAŢII PRIVIVIND PREOCUPĂRILE ACTUALE ÎN DOMENIUL CALITĂŢII. 1.1.Conceptul calităţii. Conceptul general de ,,calitate’’ se...

Managementul Calității în Industria Alimentară și în Alimentația Publică

MANAGEMENTUL CALITĂŢII. PRINCIPII ŞI ELEMENTE FUNDAMENTALE 1. Viziune, misiune, politică Viziunea unei organizaţii înseamnă valorile şi...

Ai nevoie de altceva?