Managementul calității produselor la compania Starbucks

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 3645
Mărime: 1.27MB (arhivat)
Puncte necesare: 9
Facultatea de Inginerie Chimica si Protectia Mediului
Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi", Iasi

Cuprins

  1. 1.PREZENTAREA ORGANIZAȚIEI 3
  2. 2. CONSIDERENTE TEORETICE 4
  3. 3.PREZENTAREA PROBLEMEI INIȚIALE 12
  4. 4. CUANTIFICAREA PIERDERILOR DATORATE INCIDENTULUI 14
  5. 5. PREZENTAREA SOLUȚIILOR PROPUSE 16
  6. 6.EVALUAREA EFICIENȚEI SOLUȚIILOR 17
  7. 7. CONCLUZII ȘI RECOMANDĂRI 20
  8. 8. BIBLIOGRAFIE 21

Extras din proiect

1.PREZENTAREA ORGANIZAȚIEI

Starbucks este cel mai popular bar de cafea din lume, cu locații care se deschid aproape zilnic în jurul planetei. Fondată la Washington, în 1971, Starbucks a preluat industria de cafea și a decimat mici cafenele din întreaga țară. Clienții de cafea au atașat lanțul pentru că este o cafea consistentăMISIUNEA NOASTRĂ

Starbucks este cel mai popular bar de cafea din lume, cu locații care se deschid aproape zilnic în jurul planetei.

Fondată la Washington, în 1971, Starbucks a preluat industria de cafea și a decimat mici cafenele din întreaga țară. Clienții de cafea iubesc acest brand pentru că este o cafea consistentă si aromata, ceea ce face din fiecare ceasca de cafea, o amintire placuta.

Misiunea noastra :Să inspirăm și să protejăm spiritul uman - pas cu pas, prin fiecare ceașcă de cafea și în fiecare cartier.

La Starbucks avem posibilitatea să transformăm orice moment prost în cele mai bune momente. Împreună cu noi, fiecare zi devine o zi extraordinară - o cană de cafea și energia pozitivă au o putere excelentă. În fiecare zi, mergem la muncă cu gândul să facem două lucruri: să împărtășim o cafea grozavă cu prietenii noștri și să ajutăm să facem lumea un pic mai bună. A fost adevărat când s-a deschis primul Starbucks în 1971, și este la fel de adevărat și azi.

Afirmația că Starbucks achiziționează și prăjește boabe întregi de cafea de înaltă calitate este foarte adevărată. Aceasta este în esență ceea ce facem - dar este doar o mică parte a poveștii.

Cafenelele noastre au devenit un reper pentru iubitorii de cafea de oriunde.De ce insistă să vină la Starbucks? Deoarece au încredere că vor beneficia oricând de servicii veritabile, de o atmosferă primitoare și de o ceașcă de cafea superbă, prăjită și filtrată cu pricepere.

Așteptați-vă să primiți mai mult decât o simplă cafea deoarece suntem pasionați de cafea și vă oferim toate serviciile care să garanteze o experiență plină de satisfacții în cafenea. Mai oferim și o selecție de ceaiuri, produse fine de patiserie și alte bunătăți delicioase cu care să vă delectați papilele gustative. Iar muzica pe care o ascultați în magazin este special aleasă pentru măiestrie și farmec.

Oamenii vin la Starbucks pentru a sta de vorbă, la întâlniri sau pentru a lucra. Reprezentăm locul de întâlnire din cartier, o parte a rutinei zilnice - și nu ne-am putea dori nimic mai mult.

Suntem mult mai mult decât o cafea.

Dragostea față de natură, respectul față de consumator și experiența în domeniul prelucrării cafelei au făcut ca produsele fabricate sub brand-ul Starbucks să se dintingă pe piața produselor similare prin aceea că sunt gustoase, naturale și păstrează aroma și prospețimea boabelor de cafea abia cultivate.

Compania se bucură de un manageriat și de tehnologi cu experiență de mai bine de 40 de ani în domeniul prelucrării cafelei

Starbucks a reușit să devină așa-numitul „al treilea loc important din viața omului, locul dintre casă și muncă, acolo unde orice persoană își poate întâlni prietenii sau se poate bucura de puțină liniște în singurătate.

Starbucks Romania a fost infiintata pe data de 17 aprilie 2007, prin inaugurarea primei cafenele din Europa Centrala si de Est, la Bucuresti, odata cu alaturarea Starbucks Coffee Company si partenerul sau european Marinopoulus Holding. Starbucks Romania opereaza cinsprezece cafenele: zece in Bucuresti, una in Cluj-napoca, una in Timisoara, una in Brasov, una in Constanta si doua in Iasi.

2. CONSIDERENTE TEORETICE

Calitatea cafelei

Ceașca de cafea este finalul unei lungi călătorii - de la teren, la fermier, la prăjitor, până ajunge în mâinile dvs. nerăbdătoare. Fiecare pas este important și definește gustul final al cafelei. Haideți să parcurgem împreună acest traseu pentru a vedea cum se asigură Starbucks că se ajunge în final la cea mai bună ceașcă de cafeaua posibilă.

Caracteristic pentru cafea este sensul complex al notiunii de calitate, deoarece, spre deosebire de alte produse industriale, calitatea cafelei are un cuprins mult mai larg și efecte mult mai profunde.

Istoria cafelei este la fel de bogata ca insasi cafeaua, datand de mai mult de 1000 de ani .

In Occident, istoria cafelei incepe acum trei secole, dar in Orientul Mijlociu ea este consumata de toate paturile sociale inca din vechime.

Prima referinta la cafea, din surse inregistrate, dateaza din secolul al IX-lea, dar cu multe secole inainte, existau multe legende arabe despre bautura misterioasa si amara cu puteri stimulatoare.

Primele plante de cafea au fost aduse pe coastele Marii Rosii din Africa.La inceput cafeaua era considerata aliment si nu bautura. Triburile est-africane macinau boabele crude de cafea si prin amestecarea cu grasime animala obtineau o pasta pe care o modelau sub forma de bile. Acestea erau consumate de razboinicii tribului pentru a avea mai multa energie in timpul luptelor. Incepand cu anul 1000 e.n., renumitul tamaduitor Avicenna, administra cafeaua in chip de medicament. Etiopienii obtineau un fel de vin din fructele de cafea, prin fermentarea in apa a boabelor uscate. Cafeaua crestea in mod natural si in Peninsula Arabiei si din secolul 11 aici cafeaua a fost preparata ca bautura calda. Obtinerea semintelor de cafea necesita deshidratarea fructelor si separarea resturilor carnoase prin diferite procedee. Se pare ca fructele uscate la soare sunt mai aromate decât cele spalate anterior uscarii.

Bibliografie

http://www.starbucksgossip.com/

http://www.starbucksromania.ro/coffee

https://ro.wikipedia.org/wiki/Cafea

http://www.scritub.com/management/PIATA-CAFELEI-IN-ROMANIA93324.php

Preview document

Managementul calității produselor la compania Starbucks - Pagina 1
Managementul calității produselor la compania Starbucks - Pagina 2
Managementul calității produselor la compania Starbucks - Pagina 3
Managementul calității produselor la compania Starbucks - Pagina 4
Managementul calității produselor la compania Starbucks - Pagina 5
Managementul calității produselor la compania Starbucks - Pagina 6
Managementul calității produselor la compania Starbucks - Pagina 7
Managementul calității produselor la compania Starbucks - Pagina 8
Managementul calității produselor la compania Starbucks - Pagina 9
Managementul calității produselor la compania Starbucks - Pagina 10
Managementul calității produselor la compania Starbucks - Pagina 11
Managementul calității produselor la compania Starbucks - Pagina 12
Managementul calității produselor la compania Starbucks - Pagina 13
Managementul calității produselor la compania Starbucks - Pagina 14
Managementul calității produselor la compania Starbucks - Pagina 15
Managementul calității produselor la compania Starbucks - Pagina 16
Managementul calității produselor la compania Starbucks - Pagina 17
Managementul calității produselor la compania Starbucks - Pagina 18
Managementul calității produselor la compania Starbucks - Pagina 19
Managementul calității produselor la compania Starbucks - Pagina 20
Managementul calității produselor la compania Starbucks - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Managementul calitatii produselor la compania Starbucks.docx

Alții au mai descărcat și

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Te-ar putea interesa și

Dezvoltarea regională a companiei Starbucks

Scurta istorie Fondatorul Starbucks este Howard Schultz. Cu toate ca a fost implicat si in alte afaceri, calitatile sale de lider au iesit cu...

Metode și tehnici de control a salariaților - motivare, antrenare sau constrângere

Capitolul I. METODE ȘI TEHNICI DE CONTROL A SALARIȚILOR 1.1 . Motivare, antrenare sau constrângere - noțiuni Motivarea constă în corelarea...

Portul Amsterdam

I. GENERALITĂŢI Complexul portuar Amsterdam ocupă locul 17 în lume şi locul 5 în Europa, transportând aproximativ 60 milioane tone de mărfuri...

Ai nevoie de altceva?