Cuprins
Cap.I Prezentarea generala a firmei
1.1 Sortimentul de produse
1.2 Piata plus comercializare
1.3 Concurenta
Cap.II. Tehnologia fabricatiei
2.1 Materii prime si auxiliare
2.2 Flux tehnologic de fabricatie
2.3 Controlul calitatii la S.C. Agricola International
- caracteristici de calitate
- modul de efectuare a controlului
2.4 Factori ce influenteaza calitatea produselor
Cap.III Modalitati de asigurare a calitatii produselor
3.1 Sistem de asigurare a calitatii S.T.D. I.S.O 9000
----------------------
H.A.C.C.P.
Extras din document
Cap.I Prezentarea generala a firmei
Agricola International a devenit in timp un nume de rezonanta in economia judetului Bacau, la nivel national si chiar pe pietele externe. Infiintata de un grup de specialisti din Bacau, impreuna cu firma Prodexport Bucuresti si concernul Moksel AG din Germania, Agricola Bacau a reprezentat in 1992 o premiera nationala, fiind prima investitie straina importanta orientata spre realizarea unui flux de productie integrat, incepând cu producerea nutreturilor concentrate, cresterea si ingrasarea pasarilor si animalelor si continuând cu procesarea si comercializarea carnii, produselor din carne si oualor pe piata interna si la export.
S.C. AGRICOLA INTERNATIONAL S.A. BACAU, face parte din ramura "Agricultura" din cadrul Ministerului Agriculturii si Alimentatiei.
Obiectul de activitate conform statutului societatii, il constituie :
- producere de nutreturi combinate ;
- crestere, ingrasare si sacrificare animale si pasari ;
- industrializare came si valorificare subproduse de abator;
-productie de preparate din came, salamuri crude, conserve, grasimi topite, fainuri proteice;
- productie de confectii, blanuri, articole de marochinarie ;
- desfacerea prin reteaua proprie de magazine a carnii si produselor din came si a altor produse alimentare si industriale de larg consum, indigene si/sau inchiriate ;
- desfasurarea de activitati de concesionare, inchiriere, locatie de gestiune si participarea la orice fei de iicitaiii, cu respectarea legislatiei in vigoare.
Din suprafata de teren in proprietate de 365 ha, suprafata construita este de 108 ha, reprezentand :
- 33 ferme zootehnice ;
- 2 ferme vegetale ;
- 4 statii de incubatie ;
-1 statie insamantari artificiale;
- 4 centre achizitii animale.
- 3 abatoare :
- 2 fabrici de nutreturi combinate;
- 14 sectii de industrializare ( conserve, preparate carne salamuri cnlde, grasimi topite, fainuri proteice, lactate, confectii ).
- 42 magazine proprii.
1.2Piata plus comercializare
Noua echipa manageriala a societatii mixte romano-germane a creat sinergiile si a mobilizat resursele pentru rezolvarea problemelor fundamentaleale companiei: castigarea unui cat mai insemnat segment de piata, mentinerea echilibrului financiar si privatizarea societatilor cu capital de stat aflate sub contract de locatie a gestiunii.
Intreaga activitate de productie s-a reorganizat in centre de profit si centre de costuri conduse pe baza de buget si cash-flow, monitorizate in permanenta.
Serviciile specializate managementul calitatii, controlling, marketing, tehnologia informatiei si altele – au avut, de asemenea, o contributie insemnata la imbunatatirea actului decizional.
Agricola International, Comcereal, Aicbac, Europrod, Conagra, Agriconstruct, Bac Print formeaza astazi o structura moderna de grup, in care firma Agricola International are rolul integratorului ce coordoneaza activitatile, armonizând resursele sale spre realizarea obiectivelor propuse si indeplinirea misiunii asumate atât in departamentele de productie ale Agricola Bacau, cât si in celelalte societati din Grup.
S.C. AGRICOLA INTERNATIONAL S.A BACAU se aprovizioneaza de la furnizori intemi, care reprezinta cea mai mare parte, si frnizori extemi, acestia avand 0 pondere de aproximativ 15 %. Aprovizionarea se face ritmic, pe baza de contract, iar plata furnizorilor se efectueaza in termen de 30 zile sau in fimctie de data scadentei , stipulata in contract.
Preview document
Conținut arhivă zip
- Managementul Firmei.doc