Managementul Organizational la SC Crispy Fried Chichen SRL

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Managementul Organizational la SC Crispy Fried Chichen SRL.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 21 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Management

Extras din document

Istoric, organizarea activităţii şi structura organizatorică a societăţii

S.C. Crispy Fried Chichen S.R.L a fost înfiinţată în anul 2003, când s-a înscris în Registrul Comerţului sub numărul J21/412/2003, atribuindu-se codul unic de înregistrare 15781023, având ca domeniu de activitate „ Restaurante ”, conform codului CAEN 5610.

S.C. Crispy Fried Chichen S.R.L este o societate cu răspundere limitată, ce are atât punctul de lucru, cât şi sediul social în judeţul Ialomiţa, oraşul Slobozia, strada Aleea Stadionului.

Societatea S.C Crispy Fried Chichen S.R.L îşi desfăşoară activitatea în punctul sau de lucru denumit restaurantul Crispy Fried.

Primul punct de lucru deschis de societate în anul 2003 a fost reprezentat de o mică pizzerie ce purta numele restaurantului de astăzi, un local cu o capacitate maximă de 30 de persoane, ce se adresa în general categoriei de clienţi cu un statut social slab dezvoltat.

În prezent, societatea deţine cel mai mare restaurant din oraşul Slobozia, cu o capacitate maxima de 130 de persoane, aflat în topul preferinţelor clienţilor, fiind lider pe piaţa locală a alimentaţiei publice.

Restaurantul Crispy Fried Chichen este împărţit în două unităţi: restaurant cu specific clasic şi pizzerie.

Societatea deţine un număr mediu de 70 de angajaţi, repartizaţi pe domeniile specifice de activitate.

- Principalele activităţi din cadrul restaurantului sunt:

• Servirea propriu-zisă – caracterizatăprin spaţiul de servire, capacitatea sălii de servire este de 130 de persoane, fiind decorată într-un stil modern şi relaxant.

• Organizarea evenimentelor – societatea este renumita pentru organizarea diverselor evenimente. De la simple petreceri onomastice, botezuri de o mai mică dimensiune şi până la coordonarea evenimentelor de mare amploare ( nunţi ), restaurantul oferă toate serviciile necesare pentru realizare unor petreceri unice.

- Analiza evoluţiei resurselor umane în cadrul societăţii cu răspundere limitată „ CrispyFriedChichen”

• Restaurantul Crispy Fried Chichen se bucură de angajaţi cu experienţă, din acest motiv are un număr foarte mare de clienţi. Personalul de aici, atât cei de la bucătărie, cât şi cei care se ocupă de servire ştie foarte bine ce are de făcut pentru a atrage clienţi noi şi pentru a-i păstra pe cei vechi.

Evolutia personalului în perioada 2009-2012

Evoluţia numărului de salariaţi reflectă o bună coordonare a angajaţilor şi totodata semnifică faptul că societatea a înregistrat o profitabilitate sporită, ceea ce a ajutat la recrutarea unui nou personal.

Tabel 5

Evoluţia personalului în perioada 2009-2012

Ani Număr salariaţi

2009 60

2010 71

2011 76

2012 75

- Structura personalului în funcţie de calificare şi studii în perioada 2009-2012

Studiile superioare ale personalului sporesc gradul de performaţă al acestora. Structura personalului în funcţie de calificare şi studii, la S.C Crispy Fried Chichen S.R.L se prezintă astfel:

Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Organizational la SC Crispy Fried Chichen SRL.docx