Managementul prin Obiective - Studiu de Caz Teatrul Nottara

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 4670
Mărime: 28.46KB (arhivat)
Publicat de: Haralambie Neagoe
Puncte necesare: 8
UNIVERSITATEA BUCURESTI FACULTATEA DE LITERE, STUDII EUROPENE

Cuprins

  1. MANAGEMENT PRIN OBIECTIVE
  2. „Managementul este cea mai nouă dintre ştiinţe şi cea mai veche dintre arte” [J. J. Serven Screiber]
  3. Henry Fayol considera că ,,planificarea reprezintă funcţia cea mai importantă pe care o îndeplinesc managerii” . Orice organizaţie non-profit se schimbă în timp ,aceste modificări fiind determinate de mediul politic ,economic, tehnologic,deoarece acestea sunt în continuă transformare.
  4. Planificarea este o activitate orientată spre viitor şi reprezintă procesul de stabilire a obiectivelor şi ceea ce trebuie făcut pentru a fi atinse aceste obiective. ,,Managerii decid ce trebuie făcut,când trebuie făcut ,cum trebuie făcut şi cine trebuie să facă”.( George A. Steiner). Planificarea este o activitate ce presupune luarea de decizii care reprezintă baza procesului de management care îi ajută pe manageri să conducă,organizeze şi controleze astfel ca organizaţia poate avea o ţintă şi directive.
  5. Planificarea ar trebui să existe la toate nivelurile manageriale:de la managerii de producţie (cei care trebuie să stabilească fluxurile d producţie în mod eficient ) până la managerii de marketing care stabilesc canalele de distribuţie sau managerii serviciilor administrative(care stabilesc tipurile de documente şi fluxurile intrnationale).Pentru a avea success este nevoie de o planificare eficienta,astfel că fiecare manager trebuie să stabilească obiectivele şi prezintă ce anume trebuie făcut pentru ca acestea să fie atinse,responsabilitatea de a planifica îi revine managerului care are o funcţie exactă,depinde de locul pe care acesta îl ocupa şi de obiectivele organizaţiei respective.,,Funcţia de planificare îi instruieşte pe manageri să se gândească la binele organizaţiei,pe lângă faptul că îşi dezvoltă abilităţile managerial,aceştia vor şti foarte bine ce anume au de făcut în cazul în care sunt necesare anumite schimbări sau când este nevoie de anumite schimbări în cadrul organizaţiei.” Planificarea este legată de success deoarece organizaţiile care au un sistem de planificare au şi success financiar ,deoarece planurile sunt cele care ajuta la atingerea performantei în cadrul organizaţiei deoarece asigura clarificarea obiectivelor şi atribuţiilor,astfel că în cadrul organizaţiei munca în echipa este mai bine coordonată.
  6. Datorită schimbărilor ce survin frecvent,în economie,la nivel social,în tehnologie,de aceea planificarea reprezintă intrumentul principal pe care îl deţin managerii pentru a face faţă acestor schimbări.
  7. Datorită importantei planificării într-o organizaţie,apar mai multe tipuri de planuri.Pot fi planificări pe termen: lung ,mediu şi scurt.
  8. a) Planificările pe termen lung cuprind: cercetarea şi dezvoltarea ,expansiunea de capital,dezvoltarea organizaţională şi managerială şi satisfacerea cerinţelor financiare ale organizaţiei.
  9. b) Planificarea pe termen mediu sunt concepute pe unu până la trei ani.Planurile pe termen mediu se referă la funcţiile organice ale firmei cum ar finanţele,marketingul sau producţia
  10. c) Planificarea pe termen scurt,la fel ca cele pe termen mediu derivă din planurile pe termen lung.Acestea sunt concepute pe mai puţin de un an şi au un impact mai mare asupra activităţilor zilnice ale managerilor deoarece,includ atingerea obiectivelor financiare(bugetul),inventar,publicitate.
  11. Sistemul de management este un „ansamblu ordonat de elemente caracterizate prin interconexiune şi interacţiune, capabil să realizeze, sub acţiunea a diverşi stimuli, un anumit obiectiv, cu anumite performanţe” .Pentru ca un sistem de management să funcţioneze este necesar ca: între subsistemul decizional şi cel operaţional să existe legături de tip cauză-efect şi un obiectiv dat a cărui realizare revine ca sarcină sistemului; din mulţimea de stări ale sistemului să se găsească cele care asigură realizarea obiectivului stabilit; să dispună de libertatea de a acţiona astfel încât, din mulţimea variantelor posibile să aleagă una singură, cea care oferă avantajul maxim pentru realizarea obiectivului stabilit.

Extras din proiect

MANAGEMENT PRIN OBIECTIVE

„Managementul este cea mai nouă dintre ştiinţe şi cea mai veche dintre arte” [J. J. Serven Screiber]

Henry Fayol considera că ,,planificarea reprezintă funcţia cea mai importantă pe care o îndeplinesc managerii” . Orice organizaţie non-profit se schimbă în timp ,aceste modificări fiind determinate de mediul politic ,economic, tehnologic,deoarece acestea sunt în continuă transformare.

Planificarea este o activitate orientată spre viitor şi reprezintă procesul de stabilire a obiectivelor şi ceea ce trebuie făcut pentru a fi atinse aceste obiective. ,,Managerii decid ce trebuie făcut,când trebuie făcut ,cum trebuie făcut şi cine trebuie să facă”.( George A. Steiner). Planificarea este o activitate ce presupune luarea de decizii care reprezintă baza procesului de management care îi ajută pe manageri să conducă,organizeze şi controleze astfel ca organizaţia poate avea o ţintă şi directive.

Planificarea ar trebui să existe la toate nivelurile manageriale:de la managerii de producţie (cei care trebuie să stabilească fluxurile d producţie în mod eficient ) până la managerii de marketing care stabilesc canalele de distribuţie sau managerii serviciilor administrative(care stabilesc tipurile de documente şi fluxurile intrnationale).Pentru a avea success este nevoie de o planificare eficienta,astfel că fiecare manager trebuie să stabilească obiectivele şi prezintă ce anume trebuie făcut pentru ca acestea să fie atinse,responsabilitatea de a planifica îi revine managerului care are o funcţie exactă,depinde de locul pe care acesta îl ocupa şi de obiectivele organizaţiei respective.,,Funcţia de planificare îi instruieşte pe manageri să se gândească la binele organizaţiei,pe lângă faptul că îşi dezvoltă abilităţile managerial,aceştia vor şti foarte bine ce anume au de făcut în cazul în care sunt necesare anumite schimbări sau când este nevoie de anumite schimbări în cadrul organizaţiei.” Planificarea este legată de success deoarece organizaţiile care au un sistem de planificare au şi success financiar ,deoarece planurile sunt cele care ajuta la atingerea performantei în cadrul organizaţiei deoarece asigura clarificarea obiectivelor şi atribuţiilor,astfel că în cadrul organizaţiei munca în echipa este mai bine coordonată.

Datorită schimbărilor ce survin frecvent,în economie,la nivel social,în tehnologie,de aceea planificarea reprezintă intrumentul principal pe care îl deţin managerii pentru a face faţă acestor schimbări.

Datorită importantei planificării într-o organizaţie,apar mai multe tipuri de planuri.Pot fi planificări pe termen: lung ,mediu şi scurt.

a) Planificările pe termen lung cuprind: cercetarea şi dezvoltarea ,expansiunea de capital,dezvoltarea organizaţională şi managerială şi satisfacerea cerinţelor financiare ale organizaţiei.

b) Planificarea pe termen mediu sunt concepute pe unu până la trei ani.Planurile pe termen mediu se referă la funcţiile organice ale firmei cum ar finanţele,marketingul sau producţia

c) Planificarea pe termen scurt,la fel ca cele pe termen mediu derivă din planurile pe termen lung.Acestea sunt concepute pe mai puţin de un an şi au un impact mai mare asupra activităţilor zilnice ale managerilor deoarece,includ atingerea obiectivelor financiare(bugetul),inventar,publicitate.

Sistemul de management este un „ansamblu ordonat de elemente caracterizate prin interconexiune şi interacţiune, capabil să realizeze, sub acţiunea a diverşi stimuli, un anumit obiectiv, cu anumite performanţe” .Pentru ca un sistem de management să funcţioneze este necesar ca: între subsistemul decizional şi cel operaţional să existe legături de tip cauză-efect şi un obiectiv dat a cărui realizare revine ca sarcină sistemului; din mulţimea de stări ale sistemului să se găsească cele care asigură realizarea obiectivului stabilit; să dispună de libertatea de a acţiona astfel încât, din mulţimea variantelor posibile să aleagă una singură, cea care oferă avantajul maxim pentru realizarea obiectivului stabilit.

Preview document

Managementul prin Obiective - Studiu de Caz Teatrul Nottara - Pagina 1
Managementul prin Obiective - Studiu de Caz Teatrul Nottara - Pagina 2
Managementul prin Obiective - Studiu de Caz Teatrul Nottara - Pagina 3
Managementul prin Obiective - Studiu de Caz Teatrul Nottara - Pagina 4
Managementul prin Obiective - Studiu de Caz Teatrul Nottara - Pagina 5
Managementul prin Obiective - Studiu de Caz Teatrul Nottara - Pagina 6
Managementul prin Obiective - Studiu de Caz Teatrul Nottara - Pagina 7
Managementul prin Obiective - Studiu de Caz Teatrul Nottara - Pagina 8
Managementul prin Obiective - Studiu de Caz Teatrul Nottara - Pagina 9
Managementul prin Obiective - Studiu de Caz Teatrul Nottara - Pagina 10
Managementul prin Obiective - Studiu de Caz Teatrul Nottara - Pagina 11
Managementul prin Obiective - Studiu de Caz Teatrul Nottara - Pagina 12
Managementul prin Obiective - Studiu de Caz Teatrul Nottara - Pagina 13
Managementul prin Obiective - Studiu de Caz Teatrul Nottara - Pagina 14
Managementul prin Obiective - Studiu de Caz Teatrul Nottara - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Managementul prin Obiective - Studiu de Caz Teatrul Nottara.doc

Alții au mai descărcat și

Managementul Carierei

Cap. I: Abordări teoretice asupra managementului carierei 1.1. Introducere in managementul carierei Managementul carierei este procesul de...

Studiu privind Managementul prin Bugete la SC ElectroArges SA

INTRODUCERE Ţara noastră, ca şi alte ţări est-europene, parcurge astăzi un moment de răscruce al evoluţiei ei - trecerea sa, mai bine zis,...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Metoda six thinking hats - Teatrul Național I.L. Caragiale București

1.Pălăria albastră 1. În prima etapă este prezentarea proiectului și conținutul lui (pălăria albă). 2. În cea de-a doua sunt prezentate...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Management

Definirea şi obiectul de studiu al managementului organizaţiei 1.Accepţiunile generale ale managementului 2. Definirea şi caracterizarea ştiinţei...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Management Strategic

Structura cursuri: 1. Scoli si curente de gandire in domeniul managementului strategic 2. Managementul strategic – concept, trasaturi 3....

Ai nevoie de altceva?