Managementul Proiectelor

Proiect
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 4533
Mărime: 51.52KB (arhivat)
Publicat de: Anton Epure
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

A. DATE INFORMATIVE

Denumirea organizaţiei: ŞCOALA CU CLASELE I-VIII NR.3 TG.OCNA

Data înfiinţării: Şcoala a fost înfiinţată în 1925 (aşa cum rezultă din documentele găsite în arhiva şcolii) Denumirea actuală datează din 2001 conform Ordinului MEC nr. 5140 din 2001. Funcţionează ca şcoală cu clasele I-VIII, având ca structuri două grădiniţe, Grădiniţa nr.3 şi Grădiniţa nr.3 bis. În 2008, a fost terminată construcţia noului corp al şcolii, finanţat de la Banca Mondială.

Obiectivul înfiinţării: învăţământ public, în codul CAEN: - învăţământ preşcolar 8510

- învăţământ primar 8520

- învăţământ gimnazial 8531

Ca instituţie publică, şcoala urmăreşte realizarea prevederilor Legii învăţământului, aplică politica educaţională elaborată de minister, având ca obiectiv fundamental realizarea idealului educaţional, din care derivă obiectivele specifice unei şcoli cu clasele I-VIII:

- asigurarea condiţiilor pentru însuşirea integrală a curriculum-ului prevăzut pentru fiecare disciplină de învăţământ;

- dezvoltarea la elevi a competenţelor necesare continuării studiilor.

Evoluţia numărului de angajaţi – Tabelul 1

2007 2008 2009

Full time Part time Full time Part time Full time Part time

Studii superioare:

- profesori 7 - 7 - 6 -

Studii medii:

- învăţători

- educatoare

- secretară

- bibliotecară

Sudii generale:

- îngrijitoare

- muncitor de întreţinere

TOTAL 15 5 16 4 15 4

TOTAL 2007/2008/2009 20 20 19

Sume alocate de la bugetul central prin Consiliul local – Tabelul 2

Ani Total cheltuieli Cheltuieli de personal Bunuri şi servicii Cheltuieli de capital

2008 137021 73132 28103 35786

2009 139035 81204 25519 32312

Se solicită prin proiect alocarea de fonduri din buget de la TITLUL X (Active nefinanciare), cod 71.01 şi 71.02, Cod rând 132, Cod indicator 71.03 (mobilier, aparatură birotică şi alte active necorporale).

Buget/bilanţ contabil/acţionariat: Nu este cazul pentru că este o instituţie publică finanţata din bugetul statului, prin Consiliul local şi Centrul bugetar la care unitatea este arondată. Unitatea primeşte înştiinţare de la Consiliul local pentru anul precedent şi are obligaţia de a elabora un proiect de buget pentru anul următor, până la sfârşitul lunii octombrie a anului în curs.

B. ELEMENTE GENERALE ALE PROIECTULUI

1. Analiza nevoii de proiect – colectivă, organizaţională

Proiectul răspunde unei nevoi imperioase a grupului ţintă, în acord cu cerinţele actuale ce privesc educaţia. Populaţia şcolară provine dintr-o zonă a oraşului cu un nivel scăzut de trai. Localitatea este fără posibilităţi de dezvoltare economică, dar se află într-un amplu program de dezvoltare turistică, turismul fiind în viitor principalul domeniu de activitate, care se va extinde şi în comunele din apropierea oraşului,

Cele 12 cadre didactice de predare sunt titulare în învăţământ, au o vechime cuprinsă între 20 şi 35 de ani, dar niciuna nu a urmat un curs de iniţiere în utilizarea calculatorului, deşi majoritatea posedă un calculator. Din cei 160 de elevi şi 45 de preşcolari, numai 25 au acasă calculator, doar 10 sunt conectaţi la Internet, 45 de părinţi din 80 chestionaţi menţionează faptul că nu reuşesc să-şi găsească un loc de muncă pentru că nu au cunoştinţe minime de operare pe calculator. Situaţia este asemănătoare la nivelul localităţii şi al comunelor învecinate.

În perspectiva generalizării activităţii informatizate, înfiinţarea unui cabinet multimedia în folosul şcolii şi al comunităţii este imperios necesară.

2. Scopul proiectului

Titlul: Învăţare prin intermediul multimedia

Educaţia elevilor şi performanţele acestora depind în mare măsură de condiţiile materiale de desfăşurare a procesului instructiv-educativ şi de nivelul de pregătire al cadrelor didactice pentru îndeplinirea misiunii şcolii, pentru alocarea politicii educaţionale elaborate de minister. Într-o societate în care informaţia circulă rapid datorită dezvoltării canalelor multimedia, cadrele didactice nu pot contribui la formarea competenţelor cheie ale elevilor, prevăzute în Legea învăţământului, dacă ei înşişi nu au aceste competenţe, printre care se numără şi cele privind utilizarea calculatorului şi a altor surse care asigură accesul la informaţie.

Pentru a urma cursuri de iniţiere IT, cadrele didactice ale şcolii şi ale altor unităţi de învăţământ din oraş şi din comunele limitrofe trebuie să se înscrie la începutul anului şcolar într-un program care se desfăşoară la nivel judeţean prin CASA Corpului Didactic, participarea la aceste cursuri făcându-se cu dificultate din cauza distanţei mari şi a orarului mai puţin flexibil. Înfiinţarea unui cabinet multimedia la nivelul şcolii aduce beneficii atât unităţii şcolare, cât şi comunităţii prin pregătirea cât mai multor persoane (din şcoală şi din afara ei) în utilizarea calculatorului şi ale altor mijloace media, prin realizarea de fonduri extrabugetare.

3. Obiectivele proiectului

Având în vedere că beneficiarii direcţi ai proiectului sunt elevi, cadre didactice, membri ai comunităţii locale şi ai localităţilor învecinate, obiectivul general al proiectului vizează realizarea de fonduri extrabugetare care vor fi folosite pentru amortizarea investiţiei în primii 2 ani şi pentru creşterea calităţii instituţiei şi a procesului de predare-învăţare, a bazei didactico-materiale pe termen lung din care derivă următoarele obiective specifice:

- îmbunătăţirea condiţiilor de muncă pentru cadrele didactice care predau în învăţământul preuniversitar prin utilizarea aparaturii multimedia;

- îmbunătăţirea condiţiilor de studiu pentru elevi prin atestarea cadrelor didactice privind utilizarea calculatorului în predare;

- sporirea şanselor membrilor comunităţii locale şi ai localităţilor învecinate privind angajarea în domenii care necesită atestare în utilizarea calculatorului;

- furnizarea de forţă de muncă cu atestare în utilizarea calculatorului pentru angajatorii de pe raza oraşului şi a localităţilor învecinate;

- stimularea motivaţiei pentru învăţare;

- creşterea calităţii procesului de predare/învăţare prin îmbunătăţirea accesului la informaţie a cadrelor didactice;

- ameliorarea decalajului existent la nivelul accesului informaţiei al populaţiei oraşului şi al comunelor învecinate, folosind mijloace moderne de accesare a informaţiei.

4. Activităţile proiectului

1. Căutarea spaţiului disponibil

a) data/perioada de desfăşurare: prima săptămână

b) responsabili: echipa de proiect (coordonatorul şi 2 membri)

c) mijloace: propunerea de proiect

d) descrierea activităţii: echipa de proiect va identifica la nivelul unităţii un spaţiu disponibil, corespunzător desfăşurării activităţii propriu-zise a proiectului. Spaţiul va avea dimensiunea unei săli de clasă (45-50 m2), înălţimea de 2,70 – 3m, va fi luminat natural cu 2 ferestre de 3m/1,40 m, posibilitatea amenajării cu mobilier corespunzător, a conectării la Internet, a unei instalaţii electrice corespunzătoare, va avea intrare separată, posibilitatea instalării unui sistem de alarmă antiefracţie.

2. Negociere şi contractare închiriere spaţiu

a) data/perioada de desfăşurare: săptămâna a doua

b) responsabil: coordonatorul proiectului

c) mijloace: propunerea de proiect

d) descrierea activităţii: Unitatea de învăţământ administrează spaţiul pentru desfăşurarea procesului didactic, pus la dispoziţie de către primăria oraşului. În vederea utilizării spaţiilor excedentare din şcoală, coordonatorul de proiect va lua legătura cu persoana de contact din cadrul primăriei oraşului şi, în urma negocierii, va încheia un contract de comodat (folosirea spaţiului în mod gratuit) sau un contract de închiriere a spaţiului solicitat, pe o perioadă de 1 an, cu posibilitatea prelungirii lui şi a renegocierii cuantumului chiriei. Cu primăria oraşului se va încheia şi un contract de parteneriat, având în vedere obiectivele proiectului.

3. Selecţia firmei pentru lucrări de amenajare

a) data/perioada de desfăşurare: o lună

b) responsabili: Comisia de evaluare a ofertelor

c) mijloace: propunerea de proiect

d) descrierea activităţii: pentru că suma necesară amenajării este mică, pentru contractarea lucrărilor de amenajare se va organiza o licitaţie restrânsă. Vor fi selectate firme care efectuează lucrări de reparaţii interioare, confecţionare mobilier, instalaţii electrice. După publicarea anunţului de achiziţie a lucrării, comisia de evaluare a ofertelor va organiza derularea licitaţiei la sediul şcolii, firma fiind selectată după criteriul cea mai ieftină ofertă corespunzătoare din punct de vedere tehnic. Termenul de predare a proiectului tehnic este de 15 zile de la data încheierii contractului.

4. Execuţia lucrărilor de amenajare

a) data/perioada de desfăşurare: 3 săptămâni

b) responsabili: Comisia de evaluare a ofertelor

c) mijloace: propunerea de proiect

d) descrierea activităţii: amenajarea interiorului sălii: jaluzele, mobilier corespunzător, instalare echipamente IT

5. Recrutare/selecţie personal

a) data/perioada de desfăşurare: 3 zile

b) responsabili: membri ai echipei de proiect

c) mijloace: propunerea de proiect

Preview document

Managementul Proiectelor - Pagina 1
Managementul Proiectelor - Pagina 2
Managementul Proiectelor - Pagina 3
Managementul Proiectelor - Pagina 4
Managementul Proiectelor - Pagina 5
Managementul Proiectelor - Pagina 6
Managementul Proiectelor - Pagina 7
Managementul Proiectelor - Pagina 8
Managementul Proiectelor - Pagina 9
Managementul Proiectelor - Pagina 10
Managementul Proiectelor - Pagina 11
Managementul Proiectelor - Pagina 12
Managementul Proiectelor - Pagina 13
Managementul Proiectelor - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Managementul Proiectelor.doc

Alții au mai descărcat și

Managementul Proiectelor

1. Prezentarea generală a proiectului 1.1. Titlul proiectului Satul de Vacanţă Copii şi tradiţia ! Înfiinţarea unei tabere şcolare în satul...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Managemetul Proiectelor

I. INIŢIEREA PROIECTULUI 1.1 Descrierea contextului proiectului (maxim 2 pagini) Înainte de a începe completarea propriu-zisă a formularului, se...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Managementul proiectelor cu finanțare nerambursabilă

1. Introducere. Proiectele impun un nou mod de a gândi şi de a acţiona I. Proiectul – o foaie de parcurs pentru o destinaţie clară „Proiect” a...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Managementul Resurselor Materiale și Financiare

FINANŢAREA ÎNVĂŢĂMÂNTULUI – ABORDARE SOCIO-ECONOMICĂ 1. Strategia finanţării - învăţământului în cadrul economiei naţionale Şcoala de toate...

Te-ar putea interesa și

Aplicarea Managementului Proiectelor pentru Îmbunătățirea Activității de Transport

1. Introducere Dezvoltarea economică deosebită a tuturor ţărilor europene - în a doua jumătate a secolului al XX-lea - precum şi inevitabila...

Comunicarea în Managementul Proiectelor

ARGUMENT Lucrarea de faţă doreşte să prezinte elementele comunicării în managementul proiectelor, tipurile acesteia, necesităţile care au dus la...

Managementul calității proiectelor - studiu de caz pe măsura 3.1

INTRODUCERE Managementul proiectelor, ca idee, datează de foarte mult timp Dacă ar fi să ne gândim la toate lucrurile care s-au realizat în...

Influențe organizaționale asupra managementului de proiecte

ÎNTRODUCERE Actualitatea temei. Afirmaţia că viitorul aparţine organizaţiilor orientate pe proiecte nu constituie o exagerare. Flexibilitatea şi...

Management Sanitar

Capitolul 1 ASPECTE PRIVIND CONCEPTUL DE MANAGEMENT 1.1. Etimologia conceptului de management Folosit iniţial în ţările anglo-saxone, conceptul...

Posibilități de Perfecționare a Managementului Proiectelor de Construcții

1. Utilizarea metodei de diagnosticare şi perfecţionare a managementului proiectelor MProPerf Pe baza experienţei dobândite prin realizarea...

Managementul Proiectelor

I. Ciclul de viata al proiectului 1. Programarea • Se stabilesc liniile directoare si principiile de cooperare a UE cu o anumita tara. • Se...

Managementul Proiectelor în Activitățile financiar-contabile

Introducere Cadrul de lucru este un teren de 100 x 80 m patrati pe care proprietarul vrea o piscina de10x10 m pe proprietatea sa. Scopul consta...

Ai nevoie de altceva?