Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală

Proiect
8/10 (3 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 69 în total
Cuvinte : 25081
Mărime: 620.92KB (arhivat)
Publicat de: Mihaela F.
Puncte necesare: 11

Cuprins

  1. CAPITOLUL I
  2. CADRUL LEGISLATIV SI ORGANIZATORIC.
  3. Pagina 4
  4. 1.1 Administraţia publică. Categorii de resurse umane. Pagina 4
  5. 1.1.1 Administraţia publică centrală şi locală. Pagina 4
  6. 1.1.2 Resurse Umane în administraţia publică locală. Pagina 6
  7. 1.2 Structura organizatorică. Pagina 11
  8. 1.3 Analiza şi evaluarea posturilor. Pagina 12
  9. 1.3.1 Analiza Posturilor. Pagina 12
  10. 1.3.2 Evaluarea Posturilor. Pagina 17
  11. CAPITOLUL II
  12. GESTIUNEA RESURSELOR UMANE.
  13. Pagina 23
  14. 2.1 Planificarea resurselor umane. Pagina 23
  15. 2.1.1 Cadru general. Pagina 23
  16. 2.1.2 Procesul de planificare a Resurselor Umane. Pagina 23
  17. 2.1.3 Planul resurselor umane. Pagina 24
  18. 2.1.4 Planificarea Resurselor Umane la nivel organizaţional, departamental şi individual .
  19. Pagina 25
  20. 2.2 Recrutarea şi Selecţia Resurselor Umane . Pagina 26
  21. 2.3 Dezvoltarea resurselor umane. Pagina 30
  22. 2.3.1 Evaluarea Resurselor Umane. Pagina 30
  23. 2.3.1.1. Evaluarea activităţii funcţionarului public debutant. Pagina 30
  24. 2.3.1.2 Evaluarea performanţelor profesionale individuale ale funcţionarilor publici de conducere şi de executie.
  25. Pagina 31
  26. 2.3.1.3 Evaluarea înalţilor funcţionari publici. Pagina 34
  27. 2.3.2 Motivarea Resurselor Umane. Pagina 35
  28. 2.3.3 Salarizarea Resurselor Umane. Pagina 39
  29. 2.3.4 Instruirea şi formarea profesională . Pagina 47
  30. CAPITOLUL III
  31. APLICAŢIA INFORMATICĂ DE GESTIUNE ŞI SALARIZARE A RESURSELOR UMANE .
  32. Pagina 50
  33. 3.1 Prezentarea Aplicatiei “PERSO”. Pagina 50
  34. 3.2 Structuri de date. Pagina 55
  35. 3.3 Instructiuni de exploatare a aplicatiei PERSO. Pagina 59
  36. 3.4 Situatii de iesire. Pagina 62
  37. CONCLUZII .
  38. BIBLIOGRAFIE, anexe.
  39. Pagina 63
  40. Pagina 66

Extras din proiect

CAPITOLUL I

CADRUL LEGISLATIV SI ORGANIZATORIC

1.1 Administraţia publică. Categorii de resurse umane

1.1.1 Administraţia publică centrală şi locală.

Termenul de a administra are mai multe accepţiuni:

• Din punct de vedere etimologic, el provine din latină şi înseamnă a da o mână de ajutor, a conduce, a dirija.

• În limbaj curent, prin “administraţie“ se poate înţelege:

- conţinutul principal al activităţii puterii executive a statului;

- sistemul de autorităţi publice care înfăptuiesc puterea executivă;

- conducerea unui agent economic sau a unei instituţii socialculturale;

- un compartiment din unităţile productive sau din instituţiile social-culturale care nu desfăşoară nemijlocit o activitate direct productivă.

Dintre multiplele sensuri ale acestui cuvânt cel care ne interesează este cel de administraţie publică – ca formă de exercitare a puterii executive în stat.

Termenul de administraţie are două sensuri principale:

 pe de o parte, el desemnează maniera în care sunt rezolvate treburile curente cu caracter public, procedeele folosite pentru rezolvarea acestora şi modul în care sunt gestionate serviciile publice;

 pe de altă parte, el reprezintă ansamblul autorităţilor şi agenţilorcare se consacră conducerii acestor treburi curente.

Problema centralizării şi descentralizării în administraţia publică s-a pus şi se pune în orice stat, indiferent de structura sa, de forma de guvernământ şi de regimul politic.

Orice stat, fiind o putere publică, organizată pe un teritoriu delimitat şi recunoscut de celelalte state, are rolul nu numai de a reprezenta poporul de pe acest teritoriu, ci şi de a-i rezolva interesele atât de diferite de la o persoană la alta sau de la un grup de indivizi la altul. Pentru a-şi îndeplini acest rol, statul îşi împarte teritoriul şi populaţia aflată pe acesta în anumite zone de interese, pe baza diferitelor criterii: geografice, religioase, culturale, etc. Aceste zone mai mici sau mai mari, sunt unităţile administrativ-teritoriale care de-a lungul istoriei au purtat diverse denumiri: judeţ, ţinut, regiune, oraş, comună, etc.

În toate aceste unităţi administrativ-teritoriale statul a creat autorităţi publice, care să-l reprezinte şi să acţioneze în acestea pentru realizarea intereselor sale, dar şi ale locuitorilor respectivi. În acelaşi scop, statul a creat autorităţi şi la nivel central, care să-l reprezinte şi să asigure realizarea intereselor care se pun la acest nivel şi care apar ca ceea ce este comun şi general tuturor zonelor de interese.

Profesorul Paul Negulescu afirma că în orice ţară sunt două categorii de interese: unele care au un caracter cu totul general privind totalitatea cetăţenilor, întreaga colectivitate şi altele care sunt speciale unei anumite localităţi. Pentru armonizarea acestor categorii de interese statul a creat regimuri juridice sau instituţii speciale, fiecare dintre ele asigurând o rezolvare mai mult sau mai puţin corespunzătoare situaţiilor concrete.

Descentralizarea în administraţia publică este un regim juridic în care rezolvarea problemelor locale nu se mai face de funcţionari numiţi de la centru ci de către cei aleşi de corpul electoral. În acest regim administrativ, statul conferă unor autorităţi publice şi dreptul de exercitare a puterii publice în unele probleme. Acest regim juridic se fundamentează în plan material pe un patrimoniu propriu al unităţilor administrativ-teritoriale, distinct de cel al statului, care asigură mijloacele necesare pentru satisfacerea intereselor locale.

Descentralizarea administrativă constă în recunoaşterea personalităţii juridice unităţilor administrativ-teritoriale, existenţa autorităţilor publice care le reprezintă şi care nu fac parte dintr-un sistem ierarhic subordonat centrului, precum şi transferarea unor servicii publice din competenţa autorităţilor centrale către cele locale.

Gradul descentralizării administrative depinde de numărul serviciilor publice date în competenţa autorităţilor locale. Cu cât numărul acestora este mai mare cu atât va fi mai mare descentralizarea. Descentralizarea în administraţia publică depinde şi de modul cum sunt organizate autorităţile publice locale şi raporturile lor cu cele centrale. Autorităţile locale pot fi alese (descentralizarea este mai mare) sau pot fi numite de către autorităţile centrale (caz în care descentralizarea este mai mică). Gradul descentralizării administrative depinde şi de forma în care se exercită tutela administrativă (controlul special efectuat de autoritatea centrală).

Într-o descentralizare administrativă se pot rezolva în condiţii mai bune interesele locale, serviciile publice locale putând fi conduse mai bine de către autorităţile locale într-un regim în care acestea nu au obligaţia să se conformeze ordinelor şi instrucţiunilor de la centru. Măsurile şi deciziile pot fi luate mai operativ de către autorităţile locale iar resursele materiale şi financiare şi chiar forţa de muncă pot fi folosite cu mai mare eficienţă şi să răspundă unor nevoi prioritare pe care autorităţile locale le cunosc mai bine decât autorităţile centrale.

Funcţionarii publici aleşi sau numiţi, în regimul descentralizării administrative, pe un termen limitat, înlătură în măsură mai mare fenomenele birocratice în activitatea locală. Participarea locuitorilor prin alegeri la desemnarea autorităţilor locale accentuează spiritul de responsabilitate şi iniţiativă pentru viaţa publică a localităţii în care ei locuiesc şi determină să caute şi să găsească ei înşişi soluţii la problemele cu care se confruntă.

Fundamentul material şi obiectiv al descentralizării administrative îl constituie organizarea teritoriului României în unităţi administrativ-teritoriale – comune, oraşe, judeţe – în conformitate cu dispoziţiile art. 3 (3) din Constituţie.

În aceste unităţi administrativ-teritoriale sunt constituite autorităţi ale administraţiei publice, în a căror organizare şi funcţionare se întâlnesc multe din trăsăturile specifice regimului administrativ al descentralizării, dar şi al regimurilor intermediare: desconcentrarea şi tutela administrativă.

Constituţia României prevede că ,,Administraţia publică în unităţile administrativ-teritoriale se întemeiază pe principiul descentralizării, autonomiei locale şi pe cel al deconcentrării serviciilor publice” – art. 120 - ,,Autorităţile administraţiei publice prin care se realizează autonomia locală în comune şi oraşe, sunt consiliile locale alese şi primarii aleşi, în condiţiile legii. Consiliile locale şi primarii funcţionează, în condiţiile legii, ca autorităţi administrative autonome şi rezolvă treburile publice din comune şi oraşe.” – art. 121 (1) şi (2).

,,Consiliul judeţean este autoritatea administraţiei publice pentru coordonarea activităţii consiliilor comunale şi orăşeneşti, în vederea realizării serviciilor publice de interes judeţean. Consiliul judeţean este ales şi funcţionează în condiţiile legii” – art 122.

Din prevederile constituţionale rezultă elementele specifice descentralizării administrative care caracterizează şi în prezent administraţia publică din România.

În primul rând, rezolvarea problemelor locale care interesează comuna, oraşul sau judeţul este dată în competenţa autorităţilor şi funcţionarilor publici aleşi de corpul electoral. Aceste autorităţi locale au o competenţă materială generală, dreptul şi obligaţia de a rezolva toate problemele care interesează unitatea administrativ-teritorială respectivă.

În al doilea rând, persoanele care alcătuiesc aceste autorităţi (consilierii locali, consilierii judeţeni, primarii) sunt aleşi de către locuitorii localităţii sau judeţului respectiv.

Preview document

Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 1
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 2
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 3
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 4
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 5
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 6
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 7
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 8
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 9
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 10
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 11
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 12
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 13
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 14
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 15
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 16
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 17
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 18
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 19
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 20
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 21
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 22
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 23
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 24
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 25
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 26
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 27
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 28
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 29
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 30
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 31
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 32
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 33
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 34
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 35
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 36
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 37
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 38
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 39
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 40
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 41
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 42
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 43
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 44
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 45
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 46
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 47
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 48
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 49
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 50
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 51
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 52
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 53
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 54
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 55
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 56
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 57
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 58
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 59
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 60
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 61
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 62
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 63
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 64
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 65
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 66
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 67
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 68
Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală - Pagina 69

Conținut arhivă zip

  • Managementul Resurselor Umane in Administratia Publica Locala.doc

Alții au mai descărcat și

Managementul Resurselor Umane la Consiliul Județean Olt

CAP. I. INTRODUCERE ÎN MANAGEMENTUL RESURSELOR UMANE 1.1.CONCEPTUL DE MANAGEMENT AL RESURSELOR UMANE Managementul resurselor umane reprezintă...

Managementul calității în cadrul Primăriei Galați

CAPITOLUL 1. PARTICULARITATI ALE SISTEMULUI SERVICIILOR PUBLICE 1.1 DEFINIREA SERVICIULUI PUBLIC În limbaj curent, notiunea de serviciu public...

Strategia de dezvoltare a domeniului resurse umane - Studiu de caz - Primăria Petrila

1.1. Definirea Managementului resurselor umane Managementul resurselor umane, reprezintă un complex de măsuri concepute interdisciplinar, cu...

Managementul resurselor umane - Primăria Orașului Năvodari

REFLECTII PESRONALE Daca analizam schimbarile petrecute in ultimi zece ani in administratia publica romaneasca, la nivelul institutiilor, una...

Recrutarea și selecția resurelor umane în farmaciile Help Net

INTRODUCERE Aş vrea să încep de la faptul că anume omul este fiinţa ce stă în centrul tuturor afacerilor. Toate celelalte resurse, terenuri,...

Analiza și perfecționarea activității departamentului de resurse umane în cadrul primăriei unei comune

I. ASPECTE TEORETICO-METODOLOGICE PRIVIND MANAGEMENTUL RESURSELOR UMANE I.1GENERALITĂȚI PRIVIND MANAGEMENTUL RESURSELOR UMANE Managementul...

Motivarea resurselor umane în cadrul instituțiilor publice

Forme, modalitati, modele de motivare a resurselor umane din institutiile publice din perspectiva noului management public “Motivarea este arta...

Analiza Sistemului Motivațional la SC Vel Pitar SA

Introducere Am ales ca temă de realizare a proiectului semestrial, “Analiza sistemului motivaţional la Grupul Vel Pitar” deoarece tema prezintă...

Te-ar putea interesa și

Cultura organizațională în instituțiile de administrație publică

Cultura organizaţională este un concept în care s-au afirmat recent şi a influenţat semnificativ modul de gândire şi acţiune al cercetătorilor, a...

Strategia Managementului Resurselor Umane în Administrația Publică

INTRODUCERE Actualitatea temei investigate. Etapa tranzitorie a Republicii Moldova spre o economie concurenţială implică după sine fenomene şi...

Administratorul public în sistemul public românesc

Administraţia publică, în orice societate, fie ea clasică, fie modernă, reprezintă în esenţă un instrument al statului indispensabil în atingerea...

Propuneri privind Conceperea și Constituirea Sistemului Educativ și Instituțional pentru Pregătirea Funcționarului Comunitar Roman

“Propuneri privind conceperea si constituirea sistemului educativ privind functionarul comunitar roman”. ARGUMENT Începutul anilor ’2000 este...

Managementul Resurselor Umane

INTRODUCERE În această lucrare am încercat să evidenţiez rolul deosebit de important pe care resursele umane îl au în dezvoltarea şi buna...

Managementul Activității Funcționarului Public în Administrația Locală din Primărie

INTRODUCERE Actualitatea şi importanţa problemei abordate. Implementarea şi perfecţionarea managementului activităţii funcţionarilor publici оn...

Finanțarea dezvoltării regionale în contextul integrării în Uniunea Europeană

INTRODUCERE Politica de dezvoltare regională este una din politicile cele mai importante şi cele mai complexe ale Uniunii Europene, statut ce...

Managementul Resurselor Umane în Administrația Publică Locală

Societatea româneasca se afla într-un proces de schimbare în care toate elementele de ordin economic, social, politic, civic au cunoscut o noua...

Ai nevoie de altceva?