Managementul Resurselor Umane KFC

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Managementul Resurselor Umane KFC.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 54 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Management

Extras din document

Capitolul 1

Descrierea organizației

1.1 Istoric

KFC ( Kentucky Fried Chicken ) operează sub un contract de franciză prin care licența este acordată companiei US Food Network SA. Primul restaurant a fost deschis în aprilie 1997 pe Blvd. Magheru din București.

În prezent, US Food Network SA deține 40 de restaurante KFC, dintre care 21 în București și celelalte în Constanța, Timișoara, Oradea, Iași, Brașov, Râmnicu-Vâlcea, Ploiești, Pitești, Cluj, Bacău, Târgu Mureș, Suceava, Craiova, Arad, Sibiu, Buzău, Brăila și unul în Republica Moldova.

Cel care a pus bazele acestei afaceri, a fost Harland Sanders, care, rămas orfan, a fost nevoit să lucreze pentru a-și întreține frații. La vârsta de 40 de ani a început să gătească pentru călătorii înfometați care se opreau la benzinăria sa în Corbin, Kentucky

Fig.1 Harland Sanders

La acea vreme nu avea restaurant, dar îi servea pe călători la masa din locuința sa. Cu timpul, au început să vină tot mai mulți oameni numai pentru mâncare, astfel că a fost nevoit să se mute vis-a-vis, într-un motel care avea și restaurant. Timp de 9 ani el și-a perfecționat atât rețeta alcătuită din 11 ierburi și mirodenii, cât și tehnica de prepare, care este folosită și astăzi.

La începutul anului 1950, Colonelul și-a scos la licitație afacerea și a fost nevoit să supraviețuiască un timp cu un ajutor social de 105 $ pe lună. Încrezător în calitatea puiului pregătit după rețeta sa, Colonelul s-a dedicat concesionării afacerii sale. A străbătut țara, a mers din restaurant în restaurant, a gătit puiul după rețeta sa pentru proprietarii restaurantelor și angajații acestora. Dacă reacția era favorabilă, stabilea printr-o strângere de mână o înțelegere verbală cu proprietarul restaurantului, înțelegere prin care acesta se angaja să îi dea Colonelului câte 5 cenți pentru fiecare bucată de pui vândută în restaurant după rețeta sa.

Administrată de noii proprietari, societatea pe acțiuni Kentucky Fried Chicken s-a dezvoltat rapid; în ianuarie 1969 fiind listată la bursa din New York. Peste 3500 de restaurante din întreaga lume au început să opereze sub licență în momentul în care Heublein Inc. a achiziționat KFC Corporation pentru 285 milioane dolari. KFC a devenit filială a R.J. Reynolds Industries când Heublein a fost achiziționată de aceasta în 1982. In 1986, KFC a fost achiziționată de către PepsiCo Inc. pentru 840 milioane dolari. În prezent, împreună cu alte patru mărci de lanțuri de restaurante, formează compania Yum!Brands International, cea mai mare companie de restaurante din lume ca număr de unități.

1.2 Organigrame

Organigramă pe departamente

Fig.2 Organigrama departamente

Organigramă KFC Mall

Fig.3 Organigrama restaurant

1.3 Piața țintă

Ca și restaurant, există pe piața românească de îndeajuns timp încât să aibă proprii clienți fideli. Clienții potențiali ai întreprinderii sunt persoane de toate vârstele, începând cu copiii de la 5 ani până la oamenii în vârstă. Totuși, piața țintă o constituie persoanele a căror vârstă este cuprinsă între 15-40 de ani.

1.4 Furnizori

Furnizorii (de materii prime, echipamente, energie, informaţii, capital,forţă de muncă)- sunt persoane fizice sau juridice ce livrează unui client o marfă, un produs sau prestează un anumit serviciu. Colaborarea cu furnizorii de renume poate crea un avantaj concurenţial.

Prestatorii de servicii sunt reprezentaţi de următoarele firme : Coca-Cola România, Ziarul Săptămâna Financiară, BUSINESS Magazin, Ziarul “Cotidianul”, Televiziunile TVR 1 , PRO TV , PRIMA TV, Instituţiile financiare etc.

Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Resurselor Umane KFC.docx

Bibliografie

1. Ph. Kotler, „Managementul marketingului”,- Edit. Teora, Ediţia Europeană, Bucureşti, 2001
2. http://www.scribd.com/doc/56914263/Rezumatul-Planului-de-Marketing
3. http://www.scribd.com/doc/121769574/Mediul-de-Marketing-Al-Companiei-KFC
4. http://hrp.ro/portfolio-item/pizza-hut-kfc/
5. http://www.kfc.ro/
6. http://www.edrs.ro/cadouri/Planificarea%20Resurselor%20Umane.pdf
7. http://www.portalhr.ro/planificarea-resurselor-umane-3/
8. http://www.biblioteca-digitala.ase.ro/biblioteca/carte2.asp?id=48&idb=
9. Ziarul Financiar
10. http://www.manager.ro/articole/resurse-umane/
11. http://www.scribd.com/doc/12062088/Evaluarea-Performantelor-Resurselor-Umane
12. Suport Curs Managementul Resurselor Umane

Alte informatii

Universitatea Politehnică din București Facultatea de Antreprenoriat, Ingineria și Managementul Afacerilor