Managementul serviciilor - înființare Cofetăria Tedi

Proiect
9/10 (3 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 3235
Mărime: 32.31KB (arhivat)
Publicat de: Stefania S.
Puncte necesare: 9
UNIVERSITATEA AL. I. CUZA FACULTATEA DE ECONOMIE SI ADMINISTRAREA AFACERILOR CENTRUL DE STUDII PIATRA NEAMT

Cuprins

  1. 1. Prezentarea firmei 3
  2. 1.1 Date de identificare 3
  3. 1.2 Descrierea mediului local 3
  4. 1.3 Descrierea “procesului de productie a serviciilor” 3
  5. 2. Planul de marketing 4
  6. 2.1. Descrierea pietei 4
  7. 2.2 Segmentele de client vizati 5
  8. 2.3 Identificarea si analiza riscurilor 6
  9. 2.4 Analiza SWOT 7
  10. 2.5 Stabilirea obiectivelor de marketing 7
  11. 2.6 Strategia de marketing 8
  12. 3. Planul operational 9
  13. 3.2 Managementul afacerii 10
  14. 3.2 Necesarul de finantare 11

Extras din proiect

1. Prezentarea firmei

1.1 Date de identificare

S.C. Tedi Sweet S.R.L. s-a infiintat in 30 noiembrie 2011, cu un capital social integral de 3.000, divizat in 100 parti sociale avand fiecare valoarea nominala de 30 lei. Forma juridica este “societate cu raspundere limitata”, avand capital integral autohton, subscris si varsat, unicul actionar fiind si administratorul general al firmei.

Firma isi are sediul in Botosani, str. Calea Nationala, nr. 49, scara B, etaj 1, ap. 1, iar cofetaria ce urmeaza a fi deschisa se va situa pe strada Unirii, nr. 3 si va avea denumirea “COFETARIA TEDI”.

Obiectul principal de activitate al societatii il reprezinta “fabricarea prajiturilor si a produselor proaspete de patiserie”, conform codului CAEN 1071.

Firma isi propune sa satisfaca cele mai exigente cerinte ale clientilor in ceea ce priveste produsele de cofetarie si patiserie, deosebindu-se printr-o gama foarte diversificata de produse, dar si printr-un inalt nivel al calitatii acestora.

1.2 Descrierea mediului local

Din totalul de 120.000 de locuitori ai municipiului Botosani, 20% fac parte din categoria de varsta sub 14 ani, iar natalitatea inca se situeaza la cote excelente in judet, raportata la restul judetelor Romaniei, ceea ce inseamna o piata de desfacere asigurata si pentru viitor (cel putin in randul copiilor si tinerilor).

De asemnea orasul Botosani este in curs de dezvoltare si modernizare, imbunatatirea conditiilor de viata ducand la alocarea unor resurse mai mari pentru relaxare si petrecere a timpului liber.

Serviciile oferite de produsele de cofetarie au fost si vor fi intotdeauna o afacere permisiva si permeabila, deci usor de imitate si deschisa competitiei sustinute. Prin urmare si riscul de faliment este destul de mare.

In acest gen de activitate influentele generate de sistemul politic, politicile macroeconomice si sistemul juridic nu au o importanta majora. Ceea ce conteaza cel mai mult sunt abilitatile managementului de a anticipa si percepe tendintele pietei, de a satisface dorintele clientilor si de ai fideliza.

1.3 Descrierea “procesului de productie a serviciilor”

Produsele cofetariei (prajituri si produse de patisserie) vor fi realizate in laboratorul propriu situat in incinta cladirii si vor fi apoi prezentate si servite in sala de servire a cofetariei. Aceasta va avea 6 mese a cate 4 locuri fiecare, cu posibilitatea de a fi unite si aranjate in functie de novoile clientilor.

Cofetarie mai are posibilitatea de extindere si afara, in fata cladirii, in perioada sezonului cald, sub forma de terasa.

Pe langa dulciurile delicioase si deosebite, cofetaria isi propune sa ofere clientilor sai si un veritabil loc de relaxare, un mic refugiu in centrul orasului in care acesta sa simta ca este departe de orice sursa de stress. Acest lucru se va realize prin ambientul cofetariei, amenajarea cu mult gust, a decoratiunilor perfect armonizate cu starea de spirit ce se vrea indusa de placerea gustului, muzica potrivita si amabilitatea si serviabilitatea personalului de servire.

2. Planul de marketing

2.1. Descrierea pietei

Asa cum am mai spus si mai sus, 20% din populatia orasului Botosani este reprezentata de pesoanele sub 14 ani, dar daca luam in considerare faptul ca nu doar copii obisnuiesc sa consume prajituri, am putea spune ca toata populatia orasului ar putea devein la un moment dat clientul unei cofetarii.

In familie sau cu prietenii, in grup sau cu colegii de serviciu, bunici cu nepoti, tineri indragostiti, toti vor sa se bucure de ceva dulce si deosebit, de o atmosfera calda si relaxanta, un mic rasfat la indemana oricui.

Pentru amenajarea si utilarea cofetariei s-au consultat cataloage de prezentare online, dar si direct de la furnizor, astfel ca, pentru dotarea cu aparatura de bucatarie necesara s-a hotarat sa se apeleze la serviciile firmei “Fortex-food equipments” care v-a furniza mobilierul de inox (mese de lucru, spalatoare, dulapuri de depozitare), malaxoarele, cuptoare, mixere, dospitoare, rasteluri pentru tavi, aparate de inghetata, vitrine orizontale si vertical pentru pastrarea si prezentarea produselor de cofetarie. La acestea se mai adauga si diferite accesorii de bucatarie: vase de inox, teluri, clesti, linguri, cutite, boluri, tavi, etc.

Preview document

Managementul serviciilor - înființare Cofetăria Tedi - Pagina 1
Managementul serviciilor - înființare Cofetăria Tedi - Pagina 2
Managementul serviciilor - înființare Cofetăria Tedi - Pagina 3
Managementul serviciilor - înființare Cofetăria Tedi - Pagina 4
Managementul serviciilor - înființare Cofetăria Tedi - Pagina 5
Managementul serviciilor - înființare Cofetăria Tedi - Pagina 6
Managementul serviciilor - înființare Cofetăria Tedi - Pagina 7
Managementul serviciilor - înființare Cofetăria Tedi - Pagina 8
Managementul serviciilor - înființare Cofetăria Tedi - Pagina 9
Managementul serviciilor - înființare Cofetăria Tedi - Pagina 10
Managementul serviciilor - înființare Cofetăria Tedi - Pagina 11
Managementul serviciilor - înființare Cofetăria Tedi - Pagina 12
Managementul serviciilor - înființare Cofetăria Tedi - Pagina 13
Managementul serviciilor - înființare Cofetăria Tedi - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Managementul Serviciilor - Infiintare Cofetaria Tedi.doc

Alții au mai descărcat și

Plan de afaceri - SC La Tata SA

CAPITOLUL 1: SINTEZA PLANULUI DE AFACERI Istoricul firmei si activitatea sa: S.C. La Tata S.A. s-a înfiintat în 15.03.1996, cu un capital social...

Plan de afaceri - brutărie

1. DESCRIEREA AFACERII 1.1 Descrierea ideii de afaceri Societatea realizează produse de panificaţie sub această denumire de aproximativ 5 ani,...

Aspecte practice privind auditul calității

3.4. Metodologia auditului sistemelor calitatii Standardul international ISO 10011 stabileste principiile, criteriile, practicile de baza si...

Managamentul serviciilor hoteliere din București

Managementul serviciilor in general Definirea serviciilor Serviciile ocupă sectorul terţiar al economiei, și reprezintă utilizarea competenţelor...

Managementul serviciilor de asistență socială

1. Definirea notiunilor de servicii si prezentarea caracteristicilor generale ale serviciilor Un serviciu este o activitate a carei principal...

Mediul și firma

Mediul extern al firmei poate fi impartit in doua mari segmente: - mediul general sau mega-mediul - mediul specific(mediul sarcina);...

Sicomed - History and Development

WHO and HOW MADE IT POSSIBLE? In order to get where Sicomed has got one has to be very talented, very intelligent an also very patient. The...

Ai nevoie de altceva?